ERPNext Ürün Ağacı Oluşturma

BOM

ERPNext Ürün Ağacı - BOM

Malzeme Listesi

Bir Ürün Listesi, bir Ürünün üretilmesi için gerekli miktardaki öğelerin ve alt montajların listesidir.

Bir Malzeme Listesi, Ürünü imal etmek için gereken üretim işlemlerini de içerebilir.

Bir Malzeme Listesi (BOM), Üretim sisteminin ve İş Emirleri ve İş Kartları gibi diğer belge türlerinin oluşturulmasına yardımcı olacak en önemli belgenin merkezindedir. ERPNext çok seviyeli ürün reçetesini destekliyor. Daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edin .

BOM bitmiş bir ürün veya alt montaj imalat götüren tüm materyallerin (ya satın ya da yapılmış) ve operasyonların bir listesidir. ERPNext'te, her bir öğenin (alt montaj) kendi BOM'una sahip olabilir ve bu nedenle birden fazla seviyeye sahip bir Öğeler ağacı oluşturur.

İş emri

Satınalma taleplerini doğru olarak yapmak için her zaman doğru ürün reçetelerini tutmalısınız.

Malzeme Listesi listesine erişmek için şu adrese gidin:

Ana Sayfa> İmalat> Malzeme Listesi> Malzeme Listesi

Bir malzeme listesi gönderildikten sonra düzenlenemez. Sadece var olanı iptal edebilir, çoğaltabilir ve başka bir tane gönderebilirsiniz. Bir malzeme listesi, ayrıca Üretim modülündeki birden fazla yere de bağlanır, bu nedenle değişiklik yapmak zaman alıcı ve sıkıcı olabilir. Bu nedenle, göndermeden önce Malzeme Listesini dikkatlice düşünmek ve doldurmak iyi bir uygulamadır.

1. Önkoşullar

Bir malzeme listesi oluşturmadan ve kullanmadan önce, önce aşağıdakileri oluşturmanız önerilir:

2. Malzeme Listesi Nasıl Oluşturulur

  1. Malzeme Listesi listesine git, Yeni üzerine tıklayın.
  2. Üretilecek Öğeyi seçin. Öğe adı, UoM, şirket ve para birimi otomatik olarak alınacaktır.
  3. Bu Malzeme Listesinden üretilecek Ürünün miktarını girin.
  4. Öğeler tablosunun altında Öğeyi üretmek için gereken hammaddeleri (Öğeler) seçin. Sonra devam edin:

    1. Kullanılan Hammadde miktarını seçin.
    2. Daha sonra İş Emirlerinde alınacak bir Öğe işlemi buraya ayarlayın.
    3. Bu Öğe bir alt montajsa, bunun için varsayılan Malzeme Listesi alınacaktır.
    4. Envanteri izlemek için Kaynak Deposunu seçin.
    5. Bu hammadde kullanıldıktan sonra kalacak hurda yüzdesini giriniz. Malzeme Listesi
  5. Hurda bölümünün altında, imalat sırasında oluşturulacak hurda Öğesini ve miktarını seçin. Hurda Maddenin, eğer bir yan ürün ise ve atık değil ise bir Oranı olabilir. Hammaddelerin% 100'ü tamamen kullanılıyorsa bu bölümü atlayın. BOM Hurdası

  6. Kaydet ve gönder.

Öğeler tablosunda 'Üretime Öğeyi Dahil Et' seçeneğini göreceksiniz. Hammaddelerin bu onay kutusunun işaretlenmesi gerekir. Malzeme Listesinde, zorunlu olarak üretim için kullanılan bir Öğe olmayan eklemeniz gereken İşlemler veya hizmetler varsa, bu onay kutusunun işaretini kaldırın. Örneğin, plastiğin kimyasalla işlenmesi bir miktar maliyet gerektirir, ancak bu bir Öğe değildir ve maliyetin izlenmesi gerekir.

Görev

2.1 İşlem Yapan Malzeme Listesi

İşlem eklemek için 'İşlemlerle' onay kutusunu işaretleyin. Şimdi bir İşlem tablosu görülebilir. Bu seçenek, Öğeyi imal etmek için gerçekleştirilen çeşitli İşlemlerin maliyetini izlemek için kullanışlıdır İşlemler, Routing master ile bir şablon ayarlayarak kolayca eklenebilir .

Görev

  1. “Operasyonlar” tablosunda, bu belirli Ürünü üretmek için yapılması gereken işlemleri ekleyin.
  2. Her işlem için, İşlemin gerçekleştirileceği bir İş İstasyonuna girmeniz istenecektir Operasyon belgesinden varsayılan bir İş İstasyonu ayarlanabilir .
  3. Operasyonel Saat Hızını, Operasyon Süresini dakika cinsinden ve Operasyon ile yaratılan Seri Boyutunu girin. İşletme Maliyeti bu değerlere göre hesaplanacaktır.

Not: İş istasyonları yalnızca ürün maliyetlemesi ve İş Emri İşlemleri zamanlaması amaçları için envanteri izlememek için tanımlanmıştır. Envanter izlenir Depolar BOM Öğeler tablosundaki ayarlayın.

Operasyonlarla bir Malzeme Listesi için Karşı Malzeme Aktarımı ayarlanması gerekiyor. Malzemeler bir İş Emrine karşı toplu veya bireysel İş Kartlarında aktarılabilir Bunun değiştirilmesi, 'Üretim İçin Malzeme Aktarımı' nın İş Siparişine karşı iş Kartlarına karşı tek seferde mi yoksa birden çok kez mı yapıldığını etkiler. Bu seçeneğin ayarlanması, öğenin üretilmesi için geçen zaman, üretilen öğelerin değeri, imalatta kullanılan parça sayısı, iş gücünüzün kabiliyeti vb.

BOM transfer materyallerine karşı

2.2 Malzeme Listesi oluştururken ek seçenekler

  • Aktif mi : Bir Öğe, alternatif bir malzeme / işlem kümesi kullanılarak da üretilebilir. Bu durumda, ürün reçetesini devre dışı bırakmak ve başka bir tane kullanmak için bu onay kutusunun işaretini kaldırın.
  • Varsayılandır : Bu malzeme listesi, Öğe seçildiğinde Çalışma Siparişleri vb. Varsayılan olarak seçilecektir.
  • Gerekli Muayene : Bu, hammadde ve mamul ürünler için 'Kalite Denetimi'ni zorunlu kılar. Bu onay kutusunu işaretledikten sonra Kalite Kontrol Şablonunu seçin.
  • Alternatif Öğeye İzin Ver : Bazen bir bitmiş ürün üretilirken belirli malzemeler bulunamayabilir. Bunu işaretlerseniz, Öğe Alternatif listesinden alternatif bir öğe oluşturabilir ve seçebilirsiniz. Örneğin, plastik kristallerin yerine plastik boncukların kullanılması. Daha fazla ayrıntı için bu sayfayı ziyaret edin .
  • Aynı Öğeye Birden Çok Kez İzin Ver : Bazı üretim durumlarında aynı öğenin iki kez eklenmesi gerekir. Örneğin, başka bir şekil oluşturmak için her biri 0.5m uzunluğunda iki metal boru. Buradaki miktar basitçe 2'ye ayarlanamaz ve UOM toplam olarak 1m göstereceğinden yapılabilir, ancak üretim için iki boru şeklinde 0.5m + 0.5m gerekir. Bu onay kutusunu işaretleyerek aynı öğeyi birden çok kez seçmenize olanak sağlar.
  • Malzeme Listesine göre alt montaj öğesinin oranını ayarlama: Bu onay kutusunun etkinleştirilmesi Malzeme Listesine göre alt montaj öğelerinin oranını belirler. Seçilmezse, oran, alt montaj Öğesinin Değerleme Oranından alınır.

  • Esas Alınan Malzeme Oranı : Kullanılan hammadde oranı farklı parametrelere göre hesaplanabilir.

3. Özellikler

3.1 BOM Maliyetlemesi

Malzeme Listesindeki Maliyet bölümü, Ürünün yaklaşık imalat maliyetini verir.

Maliyet, dahil olan hammaddelerin / alt montajların Değerleme Oranı ve İşletme maliyetlerinden hesaplanır.

maliyetleme

Malzeme Listesinin Kalemler / İşlemler maliyetleri güncellenmediğinde gönderildiği takdirde, Maliyeti Güncelle düğmesini kullanarak maliyetleri güncelleyebilirsiniz . Bu, en son fiyat / maliyetleri getirecektir.

Maliyeti Güncelle

Ürün reçetesi maliyeti, 'Ürün reçetesi maliyetini otomatik olarak güncelle' seçeneği olan Üretim Ayarları üzerinden otomatik olarak güncellenecek şekilde ayarlanabilir.

3.2 Gerekli Malzemeler (Patladı)

Bu tablo, bir Ürünün üretimi için gerekli tüm hammaddeleri listeler. Ayrıca, miktarların yanı sıra alt montajlar için hammadde de getiriyor. Patlamamış tablo alt montajları üretmek için gereken hammaddeleri listeleyecektir.

Örneğin, plastik bir tıraş fırçası üretmek için bazı hammaddelere ve alt montaj olarak kıllara ihtiyacınız vardır. Tutamak için kendi plastiğinizi üretiyorsunuz, ancak kıllar için ham plastik kristaller kullanıyorsunuz.

Patlamış Bölüm

3.3 Proje ve Web Sitesi

BOM, ilerlemeyi, Proje maliyetini vb. İzlemek için bir Projeye bağlanabilir. Sipariş edilecek mühendis olması durumunda, her sipariş bir Proje olabilir ve alt montajlar Görevler olacaktır Tamamlama, bu durumda bir Projeye bağlanarak izlenebilir.

Malzeme listesi, Açık kaynaklı donanım ürünleri web sitesinde de gösterilebilir Açık kaynaklı donanım, ürün özelliklerinin genel olarak listelendiği açık kaynağa benzer.

3.4 Gönderdikten Sonra

Malzeme listesi gönderildikten sonra, Pano'dan Malzeme Listesi'ne karşı aşağıdaki belge türleri oluşturulabilir:

BOM gönderimi

4. Video

  1. Hurda Yönetimi
  2. Malzeme tüketimi
  3. İç içe BOM yapısı

İleri: İş Emri

ERPNext Ürün Ağacı Oluşturma
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Üretim Ayarları
Üretim Ayarları