ROKETSAN Alfresco ECM Kullanıyor

Roketsan Doküman Yönetim ve Arşiv Sistemi için Alfresco'yu kullanıyor...

ROKETSAN Alfresco ECM Kullanıyor

Roketsan, Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarının karşılanması, ülkemizde roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması” amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde kurulmuştur.

Misyonu: Ülkemizin küresel güç olma hedefi doğrultusunda millî savunma çözümleriyle paydaşları ve çalışanları için değer yaratmak.
Vizyonu: Ülkemizin geleceği için özgün, güvenilir ve çığır açan roket ve füze çözümlerinin lideri olmak.


İhtiyaç

Roketsan Araştırma Merkezi, projelerini daha güvenli ve daha verimli hale getirmek için tasarlanmış yüzlerce test gerçekleştiriyor. Farklı mühendisler, araştırmacılar, teknisyenler, yöneticiler ve müşterilerden oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilen bu testler, ekiplerin fikirlerini paylaşabilmesi ve birbirlerinin test belgelerini görebilmesi gerektiğinden son derece işbirlikçidir.

Roketsan güvenli, modern bir mimari kullanarak yeni bir işbirliği ve belge yönetimi ortamına taşıması gerekiyordu. Roketsan'ın belgeleri, notları ve diğer araştırma dosyalarını paylaşmak ve bunlar hakkında yorum yapmak için bireysel ekip siteleri oluşturmasına, partnerlerin de belge yüklemesine olanak tanıyan, bir ortak çalışma portalına ihtiyacı vardı.


Çözüm

Alfresco, Roketsan kullanıcılarına şbirliğine dayalı ekip sitelerini, ancak ek güvenlik ve özellikler sağlar. Kişisel bir gösterge panosu, kullanıcıların proje sitelerine hangi yeni belgelerin, resimlerin veya videoların eklendiğini ve bireysel ekip üyelerinin ne üzerinde çalıştığını kolayca görmelerini sağlar. Bir ekip sitesinde, kullanıcılar öğe ve etkinlik listeleri oluşturabilir ve paylaşabilir.

Alfresco'nun açık kaynaklı yazılım kodu, Roketsan'nın BT departmanının platformu benzersiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kolayca özelleştirmesini sağladı. Özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü, son kullanıcılar için tanıdık bir görünüme ve share sahip olduğundan, platformun benimsenmesi hızlı ve kolay olmuştur.

Alfresco, kurumun kullanıcılarına hassas bilgilere erişmek için uygun güvenlik izinlerine sahip olmasını sağlamasını sağlar


Sonuçlar


Alfresco'yu kullanmanın bir diğer büyük yararı, platformun açık kaynak esnekliği ve yöneticileri bireysel kullanıcıları yönetme zorunluluğundan kurtaran lisanslama modelidir. Bu, zamandan tasarruf sağlar ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları anda ortak içeriğe erişmelerini sağlar.

iPad, iPhone ve Android tabletler gibi mobil cihazlarda daha iyi uzaktan yetenekler ve erişim sağlamak için Alfresco platformunu mobil teknolojilerle entegre etmek ve kullanmak mümkün ve şimdi daha kolay. Alfresco Identity Service ile tek oturum açma ortamı ve kimlik doğrulama sürecini sağlar. Partnerler, Mühendisler ve araştırmacılar, ekip yönü ve işbirliği kolaylığı nedeniyle Alfresco'yu kullanıyorlar. Ayrıca ekip belgelerini Alfresco'da tutuyorlar, bu da işleri basitleştiriyor ve herkesin daha üretken olmasını sağlıyor.

Alfresco Türkiye

Alfresco Topluluk Sürümü

Alfresco Community Edition, bir kuruluştaki tüm içeriği yöneten ve bu içeriği yöneten hizmetleri ve kontrolleri sağlayan açık kaynaklı bir Kurumsal İçerik Yönetimi (ECM) sistemidir.

Community Edition sisteminin merkezinde, içerik, meta veriler, ilişkilendirmeler ve tam metin dizinlerini sürdüren bir sunucu tarafından desteklenen bir havuz bulunur. Programlama arabirimleri, geliştiricilerin özel uygulamalar ve çözümler oluşturabileceği birden çok dili ve protokolü destekler. Kullanıma hazır uygulamalar, belge yönetimi ve web içeriği yönetimi gibi standart çözümler sunar.

Tamamen Java uygulaması olan Community Edition sistemi, Java Enterprise Edition çalıştırabilen hemen hemen her sistemde çalışır. Temelde, sürüm oluşturma, güvenlik ve kurallar gibi işlevleri modülerleştirme yeteneği sağlayan Spring platformu bulunur. Alfresco, yeni işlevler eklemeyi ve yeni programlama arabirimleri geliştirmeyi basitleştirmek için komut dosyası kullanır. Mimarinin bu kısmı web komut dosyaları olarak bilinir ve hem veri hem de sunum hizmetleri için kullanılabilir. Hafif mimarinin indirilmesi, kurulması ve dağıtılması kolaydır.

Alfresco Turkey


ROKETSAN Alfresco ECM Kullanıyor
Mehmet Demirel 3 Kasım 2021
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Alfresco ile Google G-Suite ve Microsoft SharePoint
Alfresco ile Google G-Suite ve Microsoft SharePoint Karşılaşştırması