OPENBRAVO WEB POS, RFID OKUYUCULARI DESTEKLİYOR

RFID, Radyo Frekansı Tanımlaması

OPENBRAVO WEB POS SUPPORTS RFID READERS NOW!

POS çözümünün mağaza verimliliğini arttırmada kritik öneme sahip olması ve bu nedenle Openbravo, POS'ta bekleme sürelerini azaltmak için tasarlanmış çok amaçlı teknolojileri desteklemektedir.

Openbravo Web POS, çeşitli kart okuyucuları, yeni barkod tarayıcıları ve 3.0RR16Q3'ten beri RFID Okuyucuları da destekliyor.

“RFID Okuyucu” nedir ve onunla neler yapabiliriz?

Radyo-Frekans Tanımlaması, nesnelere bağlı etiketleri otomatik olarak tanımlamak için elektromanyetik veya elektrostatik kuplaj kullanır. Etiketler kendilerini tanımlayacak bilgileri içerir (Seri numarası, EAN…). Pasif etiketler yakındaki bir RFID okuyucusundan enerji alır ve bir barkodun aksine, etiketin okuyucunun görüş alanı içinde olması gerekmez, bu nedenle nesneye gömülü olabilir. Bu nedenle barkoda alternatif olarak kullanılır. RFID okuyucular, çalışmamızı daha verimli hale getirerek bir ürünü daha hızlı ve kolay tanımlamamızı sağlar.

Ek olarak, aynı anda birden fazla nesneyi okuyabiliriz, böylece tek bir RFID okuyucusu tüm ürünleri aynı anda tam bir alışveriş sepetinde okuyabilir.


Web POS ile RFID Okuyucu kullanmaya nasıl başlanır?

Öncelikle, RFID okuyucusunu (fiziksel cihaz) Hardware Manager'ın kurulu olduğu makineye bağlamamız ve bu bağlantıyı kurmak için Hardware Manager'da uygun bir konfigürasyon oluşturmamız gerekir. Bu konuda daha fazla bilgi için, cihaz yapılandırmasına bakın.

Arka ofiste, Pos Terminal Tipi penceresi de bazı yapılandırma seçeneklerine sahiptir ve en azından “RFID Kullan” onayını etkinleştirmeniz gerekir - ayrıntılı bir açıklama için Openbravo ERP yapılandırmasına bakın.

Şimdi, Web POS eylemini etkinleştirdikten sonra RFID Okuyucu tercihini Devre Dışı Bırak / Etkinleştir tercihini, ana menüde bir RFID düğmesi bulacaksınız. Bu düğme, RFID okuyucuyu devre dışı bırakmamıza ve etkinleştirmemize izin verir.

RFID Okuyucular'ın durumu, ana araç çubuğundaki SCAN etiketinin yanındaki yeni bir simgeye yansıtılır. Bu simge 3 durumdan oluşur:

  • Green: RFID reader connected and enabled

  • Red: RFID reader connected but disabled

  • Gray: RFID reader disconnected

Her şey doğru şekilde yapılandırıldığında, okuyucu kullanılarak ürünler bilete eklenebilir. Bunu yapmak için, bir RFID etiketini okuyucunun yanına getirmeniz yeterlidir ve bip sesi çıkarır.

İade işlemi durumunda, taranan ürünler negatif miktarla eklenir. Aynı ürünü iki kez eklemek gibi genel sorunları önleyerek tarama işlemine güvenlik eklemek için bazı tamponlar vardır.

Gördüğünüz gibi, RFID Reader'ı Web POS ile kurmak için gerekli bir yapılandırma gerekmediğinden, RFID tarayıcılarla çalışmaya başlamak ve POS verimliliğinizi artırmak kolaydır.

OPENBRAVO WEB POS, RFID OKUYUCULARI DESTEKLİYOR
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
İŞ UYGULAMASINDA KULLANICI ARAYÜZÜNÜN ROLÜ
Openbravo Kullanıcı Arayüzü