İş kullanıcılarının açık kaynak konusunda ciddi olmasının 3 nedeni

ProcessMaker

İş kullanıcılarının açık kaynak konusunda ciddi olmasının 3 nedeni

90'lar unutulmaz teknoloji pazarlama kampanyaları için ünlüydü, ancak hiçbiri Intel Inside kampanyası kadar önemli değildi. Kulağımda çınlama duyduğum o kısa jingle, o güne kadar kulaklarımın çınladığını, tüketicilerin teknolojiyi algılayışında (pazarlamacılar tarafından itilmiş olsa da) bir kaymaya işaret etti. Bu noktaya kadar, hiç kimse bilgisayarlarında ne tür bir yarı iletken çip olduğunu umursamıyordu.


Intel, perde arkası teknolojisinin tüketiciler için önemli olması gerektiğini kanıtlayarak bu fikre karşı çıktı. Zamanla tüketiciler, yeni bir bilgisayar alırken Intel'i kalite işareti olarak aramaya başladılar. On yıllar boyunca, Intel kişisel bilgisayar pazarına hükmedip ortakları için satışları artırdı.


Tüketiciler gibi, işletme kullanıcıları da işletme operasyonları konusunda benzer bir hayata geçirme yaşıyorlar. Hangi teknolojinin faaliyetlerine güç verdiğiyle daha fazla ilgileniyorlar. Girin: açık kaynak.


Geliştiriciler açık kaynağın benimsenmesini sağlasalar bile, iş kullanıcıları teknoloji yığınlarının iç çalışmalarına daha fazla ilgi gösteriyorlar. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda açık kaynak, işletme kullanıcıları için daha da önemli olacak. İşte nedeni:


Açık kaynaklı teknoloji, resesyonda iyidir.


Ekonomistler bir sonraki durgunluğun ufukta olacağını tahmin ediyor, bu da birçok kuruluşun maliyetleri düşürmek ve verimliliği mümkün olan her şekilde arttırmak isteyeceği anlamına geliyor. ABD'deki son iki büyük ekonomik durgunluğa bakarsanız (2000 ve 2008'de), teknoloji endüstrisi genel olarak sert bir şekilde etkilenirken, açık kaynak büyüdü. 2009'dan önce, 2000-2002, işletme içindeki açık kaynak teknolojisi için en büyük büyüme dönemiydi. 2008-2009 yılları arasında, zamanın en büyük bağımsız açık kaynak şirketi olan Red Hat'in hisseleri düzenli bir şekilde yükselirken, Microsoft ve Oracle gibi özel şirketler geri adım atmaya devam etti.


Açık kaynaklı teknoloji şirketleri durgunlukta daha iyi performans gösteriyor çünkü işletmelere özel yazılım alternatiflerine göre daha düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) ve daha yüksek yatırım getirisi (YG) sunuyorlar. Açık kaynak veritabanı şirketi MongoDB'ye baktığımızda bu noktayı kanıtlıyor, bu da sunucu başına üç yıl içinde% 80-84 daha düşük TCO'yu sahip olduğu rakip rakip Oracle'a göre sunuyor. Son yıllardaki Toplam Ekonomik Etki (TEI) çalışmasına göre, Forrester Consulting'in çok yıllı müşterilerin finansal analizine dayanan bir araştırmasına göre, Acquia teknolojisini web siteleri ve dijital uygulamalar için kullanan işletmelere (önceki kullanımlarına karşı)% 316 yatırım getirisi sağlıyor eski sistemler ve ajanslar). Diğer pek çok açık kaynaklı şirket, TCO ve YG'deki rekabeti benzer yollarla eziyor, bu da bir sonraki durgunlukta iyi ilerlemelerine yardımcı olacak.


Açık kaynak daha hızlı inovasyona izin verir.

Herhangi bir işletme kullanıcısına, kuruluşlarındaki inovasyon hızını arttırmak isteyip istemediklerini sorun ve muhtemelen yanıltıcı bir “evet” duyma olasılığını duyuyorsunuz. Yalnızca açık kaynak kullanıyorsanız, Kuruluşunuz zaten önemli bir avantaja sahip.


Özel şirketler, açık kaynaklı topluluklar içinde gerçekleşen yeniliklerin hızına ayak uyduramazlar. Pek çok topluluk, sürekli olarak kod tabanını korumak ve geliştirmek için çalışan açık kaynaklı geliştiricilerin küresel yetenek havuzunun yararlarını deneyimler. Aslında, birçok kuruluş geliştiricilere Acquia dahil açık kaynaklı topluluklara katkıda bulunmaları için ödeme yapar. Bir AngelList araştırmasına göre, açık kaynak kodları, açık kaynak projeleri barındıran ABD'deki en yeni başvuruların yarısından fazlasıyla, geliştirme yeteneğini çekmek için en iyi yollardan biri.


Açık kaynak güvenliği daha çok göz önüne almaktadır.

Birçok özel yazılım şirketi, FUD'u açık kaynaklı güvenlik risklerinin artmasına rağmen, bunun tersi doğrudur. Bir Purdue Üniversitesi çalışmasına göre, açık kaynaklı topluluklar güvenlik açıkları ve riskler konusunda daha fazla göze sahip ve özel yazılımlardan daha hızlı yamalar yayınlıyorlar. Böcek ödülleri de açık kaynaklarda giderek yaygınlaşıyor; Avrupa Komisyonu bu yıl 14 açık kaynaklı böcek ödül programına fon sağladı.


Açık kaynak topluluklar tarafından sağlanan en güncel güvenlik yamalarını kurmak kuruluşun kendisine ait olsa da, açık kaynak şirketleri bu süreci otomatikleştirmek ve genel güvenlik açığı riskini azaltmak için destek sunar. Bu durumlarda, güvenlik açısından açık kaynak seçmek hiç akıllıca değildir.


Tıpkı rezil Intel Inside kampanyasında olduğu gibi, giderek daha fazla sayıda işletme kullanıcısı, teknik ekiplerinde açık kaynak olup olmadığını mühendislik ekiplerine soruyor olacak. İş vakası açık. İş kullanıcılarının perdenin arkasında ne olduğunu bilmek istemelerinin zamanı geldi.

https://techcrunch.com/sponsor/acquia/3-reasons-business-users-are-getting-serious-about-open-source/

İş kullanıcılarının açık kaynak konusunda ciddi olmasının 3 nedeni
Mehmet Demirel 1 Aralık 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) Uyumluluğu
GDPR Uyumluluğu