Odoo Ürün Ağacı Malzeme listesi (BoM) ayarlama

Odoo Üretim Kurulum işlemleri

Bir malzeme listesi oluşturun
Bir Malzeme Listesi (veya kısaca BoM), bitmiş bir ürünü yapmak veya teslim etmek için gereken her bir bileşenin miktarını tanımlayan bir belgedir. Ayrıca, bir üretim sürecini tamamlamak için gereken çeşitli işlemleri ve bireysel adım yönergelerini içerebilir.

Odoo Üretim Modülünde, her bir ürüne birden fazla BoM bağlanabilir, böylece ürün varyantlarının bile kendi uyarlanmış BoM'ları olabilir.

BoM'un doğru şekilde ayarlanması, üretim sürecini optimize etmeye ve zamandan tasarruf etmeye yardımcı olur.

Malzeme listesi (BoM) ayarlama
En basit BoM kurulumu, işlem veya talimat içermeyen, yalnızca bileşenlerdir. Bu durumda, üretim yalnızca Üretim Siparişleri kullanılarak yönetilir.

Üretim modülünden bir ürün reçetesi oluşturmak için Ürünler ‣ Malzeme Listeleri'ne gidin. Ardından Oluştur'a tıklayın. Ardından, Ürünü belirtin.

Not: Bir ürün reçetesi doğrudan ürün formundan da oluşturulabilir, bu durumda Ürün alanı önceden doldurulmuştur.

Standart bir BoM için, BoM Tipini Bu Ürünü Üretmek olarak ayarlayın. Ardından, nihai ürünün üretimini oluşturan çeşitli bileşenleri ve bunların ilgili miktarlarını belirtmek için Satır Ekle'ye tıklayın. Yeni bileşenler BoM aracılığıyla hızlı bir şekilde oluşturulabilir veya önceden Üretim ‣ Ürünler ‣ Ürünler ‣ Oluştur'da oluşturulabilir. Son olarak, BoM oluşturmayı tamamlamak için Kaydet'e tıklayın.

Bir Malzeme Listesi oluşturun.
Bir ürün varyantı için bir malzeme listesi (BOM) belirtin
BoM'ler, aralarından seçim yapabileceğiniz iki kurulum seçeneğiyle belirli Ürün Varyantlarına da atanabilir.

Not

BoM'leri ürün çeşitlerine atamak için, ürünün varyant özniteliklerinin ürün formunda zaten yapılandırılmış olması gerekir.

İlk yöntem, yeni bir BoM oluşturarak ve Ürün Varyantını belirleyerek varyant başına bir BoM oluşturmaktır. İkinci yöntem, tüm bileşenleri içeren bir ana BoM oluşturmak ve Varyantlara Uygula sütununu kullanarak her bir bileşenin hangi varyanta uygulanacağını belirtmektir.

Malzeme Listesindeki Ürün Çeşitleri.
Kurulum işlemleri
Üretim talimatlarını belirtmek ve bir operasyonda harcanan zamanı kaydetmek için bir BoM'ye Operasyon ekleyin. Bu özelliği kullanmak için önce Üretim ‣ Konfigürasyon ‣ Ayarlar ‣ Operasyonlar'da İş Emirleri özelliğini etkinleştirin.

Daha sonra yeni bir BoM oluştururken, İşlemler sekmesine tıklayın ve yeni bir işlem eklemek için Satır ekle'ye tıklayın. İşlemleri Oluştur kutusunda işleme bir ad verin, İş Merkezi ve süre ayarlarını belirtin. Bileşenler gibi Odoo, Varyantlara Uygula alanında bir ürün varyantı belirtme seçeneği sunar, böylece işlem yalnızca o varyant için geçerli olur. Son olarak, Kaydet ve Kapat'ı tıklayın.

Not: Her operasyon benzersizdir, çünkü her zaman münhasıran bir BoM'ye bağlıdır. Mevcut İşlemleri Kopyala özelliği ile yeni bir BoM yapılandırırken işlemler yeniden kullanılabilir.

Mevcut İşlemleri Kopyalama özelliği.
Malzeme listesine (BoM) yan ürünler ekleyin
Bir Yan Ürün, bir BoM'nin ana ürününe ek olarak üretim sırasında oluşan artık bir üründür. Ana üründen farklı olarak, bir ürün ağacında birden fazla yan ürün olabilir.

Ürün reçetesine yan ürünler eklemek için önce Üretim ‣ Konfigürasyon ‣ Ayarlar ‣ İşlemler'de Yan Ürünler özelliğini etkinleştirin.

Özellik etkinleştirildikten sonra, İşlemler sekmesine tıklayarak ve Satır Ekle'ye tıklayarak ürün reçetesine yan ürünler ekleyebilirsiniz. Ardından, yan ürünü adlandırın ve Miktarı ve Ölçü Birimi'ni belirtin. BoM'de operasyonlar yapılandırılmışsa, yan ürünün tam olarak hangi operasyondan üretildiğini Operasyonda Üretildi alanında belirtin. Son olarak, Kaydet'i tıklayın.

Odoo Ürün Ağacı Malzeme listesi (BoM) ayarlama
Mehmet Demirel June 13, 2023
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment
Dspace7: Tam Otomatik ve Akıllı
Tam Otomatik ve Yapay Zeka Destekli Açık Erişim Sistemi