Multicolor Steels, büyümelerini desteklemek için SAP'den ERPNext'e geçti

Multicolor, SAP'yi on iki yıl kullandıktan sonra ERPNext'e başarılı bir geçiş yaptı. İşte ERP'leri kullanma yolculuklarına kısa bir bakış. 24 Mayıs 2022 · 6 dakikalık okuma

Multicolor Steels ile Tanışın

Multicolor Steels, dünya standartlarında ön mühendisliği yapılmış binaların önde gelen üreticilerinden ve tedarikçilerinden biridir

Ön mühendisliği yapılmış çelik binaların, metal çatı ve duvar kaplamalarının, çelik döşeme profillerinin, yalıtımlı sandviç panellerin, portatif binaların ve yapısal imalatların tasarımı, üretimi, tedariki ve montajı için anahtar teslim projeler üstleniyorlar. 1993 yılında Bay Rajesh Gupta tarafından eksiksiz bir çelik bina çözümü sağlamak amacıyla kuruldu. Onun liderliğinde şirket bugün 30 yılı aşkın zengin bir deneyime ve pazardaki marka itibarına sahip.

Multicolor Steels, büyümelerini desteklemek için SAP'den ERPNext'e geçti

Multicolor, Delhi'de merkezi bir konuma sahiptir ve üretim birimi Haryana'da bulunmaktadır. PAN Hindistan'ı işletiyorlar ve inşaat projelerini yürütmek üzere 16 eyalette kayıtlılar. 500'den fazlası doğrudan çalışan ve 1000'den fazlası sözleşmeli işçi olmak üzere 1500 çalışandan oluşan bir güce sahiptirler.

Gelecek Nesil

Operasyonları yöneten Multicolor Steels'in en genç Direktörü Dipane Gupta ile tanışın . Dipane, yüksek öğrenimini Pune ve Mumbai'de tamamladı ve daha sonra Delhi'deki aile şirketine katıldı. Ona göre liderlik, empatiyle örnek olmak, doğru yolu göstermek, gerektiğinde yol göstermektir. Ayrıca biraz asabi olduğunu da itiraf ediyor ama yine de ekibi için bir lider gibi görünüyor.

(Rajesh Gupta - Kurucu ve Genel Müdür, Dipane Gupta - Multicolor Steels Direktörü)

Babası onun rol modeli olmuştur ve Dipane liderlik sanatını ondan öğrenmiştir. Multicolor'da iş akışını anlamak için bir Muhasebecinin yanında stajyer olarak çalışmaya başladı. Dört yıl boyunca ofiste kendine yer bulamadı ve bugüne kadar maaş alamadı. Bu onun aile işi olduğu için şaka yollu bir şekilde bundan bahsediyor. Diğer departmanlarla tanıştı, onların süreçlerini inceledi ve kendi yolunda ilerledi. Şu anda projeler, işe alım ve iş geliştirmeyi içeren operasyonlarla ilgileniyor.

Bir ERP çözümüne duyulan ihtiyaç

Bir bina, çeşitli operasyon seviyelerinde takip gerektiren birçok farklı bileşene sahiptir. Uçtan uca çözümler sundukları için birden fazla operasyonel aktiviteyi üstlenebilecek, ilerlemeyi takip edip kaydedebilecek ve bunu Satınalma, Satış, Muhasebe, Üretim, Projeler vb. tüm iş operasyonlarıyla entegre edebilecek bir sisteme ihtiyaç duyuyorlar.

Yıllar önce babası oldukça etkileyici bir ERP çözümüyle karşılaştı. Bu onlar için yeni bir şeydi çünkü takip ve güncelleme için eski muhasebe sistemlerini kullanıyorlardı. Cesur bir adım atıp ERP sistemine geçti ve on iki güzel yıl boyunca SAP kullandılar. Ancak zamanın büyümesi ve sistemlerin değişmesiyle birlikte ERP'nin yükseltilmesi gerektiğini hissettiler. Sistemin yeni süreçlere uyum sağlaması için ihtiyaç duydukları hız onların temel beklentisidir. Mevcut sistemin beklentileri karşılayamaması nedeniyle organizasyonlarında yeni bir ERP sistemi kurma ihtiyacı duydular.

ERPNext'i keşfetme süreci

Karantina sırasında Dipane, kuruluşunun neler yaptığını ve sistem için ne tür değişikliklerin gerekli olduğunu düşünmek için zaman buldu. Araştırma yapmak için yeterli zamanı oldu ve işte o zaman ERPNext web sitesine rastladı. Ayrıca sistemin kutsallığını kontrol etmek için diğer 2 ERP'yi de indirdi ve sistemi gözlemlemek için birkaç ay boyunca sürekli denemeler yaptı. Vahşi bir web aramasıydı. Kendisi ve ekibinin deney yapması 3-4 ay sürdü. Daha sonra Frappe ekibine dahil oldu.

Multicolor Steels SAP'den ERPNext'e geçti

Salgından sağ çıkmak

Kilitlenme onlar için yavaştı. Bina imalatına girdikleri için inşaat çalışmaları durma noktasına geldi. Ancak bazı özel binaların inşası için hükümetten izin aldılar. Bunun üzerine fabrikalarını açtılar ve yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladılar. Gelirlerinin düşmesine ve işletmelerin ciddi şekilde etkilenmesine rağmen kimseyi işten çıkarmadılar.


SAP'den ERPNext'e geçiş

Büyüyen zamanlar ve değişen sistemlerle birlikte ERP yükseltme ihtiyacı ortaya çıktı. Şirket içinde ve uyarlanabilirlik için sıklıkla maliyetli özelleştirme gerektiren hükümet politikalarında birçok değişiklik oluyordu. Danışmanlara büyük ölçüde bağımlıydılar.

Multicolor'un ERPNext'i seçmesinin ana nedenlerinden biri açık kaynak yapısı ve basit özelleştirmelerdi. Ürünün sadeliğine hayran kaldılar. Açık kaynaklı yazılımın, düşük maliyet nedeniyle küçük işletme sahiplerine güven kazandırdığına inanıyor.

ERPNext ile başlangıçta fazla bir yatırımın olmadığını, deneyebileceklerini ve işe yaramazsa eski yazılıma istedikleri zaman geri dönebileceklerini hissettiler. Deneme amaçlı olarak hem ERP'leri, SAP'yi hem de ERPNext'i 1 yıl boyunca paralel olarak çalıştırdılar. Bunlardan birinin başarısız olması halinde iş akışının etkilenmemesi gerektiğini düşündüler. Risk aldılar ve uygulama sürecine devam ettiler, bu da onlara güven verdi. Zamandan ve emekten büyük oranda tasarruf etmeyi başardılar ve ekipleri bundan memnun kaldı. Frappe danışmanlığından Atul, Dipen ve Amit ihtiyaç duydukları her an onlara yardımcı oldular. Frappe satışlarından Faraz her zaman sürekli bir motivasyon kaynağıydı.

Eski ERP'de kullanıcı deneyiminin ve ekranların işlenmesi zordu. Ve özelleştirme gibi şeylerin onlara gizli bir maliyeti vardı. ERPNext'te ise yazılımın ve arayüzün basitliği sayesinde küçük değişiklikleri kendileri yapabiliyorlardı. Danışmanlar özelleştirme konusunda onlara yardımcı oldu ve hızlı geri dönüş oldukça takdir edildi.

Şimdilik Satınalma, Satış, Muhasebe, Üretim gibi modülleri kullanıyorlar. Bir sonraki adımları İK, Projeler ve CRM'ye girip tamamen entegre olmaktır. Gelecekte müşterilerine ve tedarikçilerine ulaşmalarına yardımcı olacak web sitesi modülüne girmeyi planlıyorlar.

“Balığa ağaca tırmanmayı öğretemezsin”

Bu nedenle, ERPNext'te en çok neyi sevdiklerini anlamak için birçok iş ortağı ve müşteriyle konuşuyorum. Söylemeye gerek yok, özelleştirmeler listenin başında yer alıyor.

Benzer şekilde Dipane ve ekibinin dikkatini çeken şey kullanıcı düzeyindeki özelleştirmeydi. Bazı SAP danışmanları onlardan iş süreçlerini SAP'nin frekansına uyacak şekilde değiştirmelerini istedi. Dipane onlara üzülerek, “Biz SAP (ERP) için burada değiliz, SAP bizim için burada!” dedi. Kendisi şöyle ekliyor: "Hiçbir yazılım mükemmel değildir; eksiklikleri ve dezavantajları vardır ancak ERPNext, müşterilerin artan ihtiyaçlarını ve değişikliklerini karşılama ve bunlara uyum sağlama yeteneğine sahip" Kendi başlarına yapabilecekleri küçük özelleştirmelerde ve büyük özelleştirmelerde danışmanlar onlara her türlü yardımcı oluyor. Bu sorunların çoğunu çözer. Özellikle entegrasyonlar ve Google sayfaları ile.

Sonuç olarak

Bu etkileşimin ortasında Dipane'ye ERPNext'i hayata geçirirken teknik bir ekibin olup olmadığını sordum. Kendisi de gülümseyerek şu cevabı verdi: "Ben teknik ekipteyim ve uygulamaya doğrudan dahil oluyorum." :) Bu süreci atlatmasına yardımcı olan başka takım arkadaşları da vardı. SAP uygulaması devam ederken görev aldı ve ERPNext uygulamasında da aynı şekilde yer aldı.

ERPNext'in Multicolor'ın iş süreçlerini kolaylaştırmalarında etkili bir rol oynadığını bilmek güzel. Açık kaynak yazılımın faydalarını sağladık ve aynı zamanda ekip için etkin kolaylaştırıcı olduk. ERPNext'i Multicolor'da başarıyla uyguladıktan sonra Dipane, bu çözümün kendisi gibi birçok şirkete yardımcı olabileceğinden o kadar emin oldu ki yakın gelecekte ERPNext pasrtner olma fırsatını görüyor. Ayrıca sektör bağlantıları için ERPNext'i tanıtan bir oturum da düzenledi.

Multicolor Steels gibi müşterilerle ilişki içinde olmak bizi gururlandırıyor ve uzun vadede harika bir iş yürütme yolculuklarında onlarla ortak olmayı umuyoruz.

İşletmeniz için bugün ücretsiz ERPNext denemesine katılın!

Bize ulaşın veyaÜye Olun!

Multicolor Steels, büyümelerini desteklemek için SAP'den ERPNext'e geçti
Mehmet Demirel March 1, 2024
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment
ERPNext'te Çok Para Birimli Muhasebe
ERPNext, faturalamayı, ödemeleri ve günlük girişlerini çoklu para biriminde yönetmenize olanak tanır. Ayrıca, gerçek zamanlı döviz kurlarının alınmasını otomatikleştirmek için birden fazla üçüncü taraf uygulamasıyla entegrasyona sahiptir.