ERPNext Sağlık Hizmetleri Yönetimi ile Tanışın

ERPNext Healthcare Hastane Sağlık Hizmetleri ile tanışın

En esnek Açık Kaynak HMS


Hakkımızda kısa bir giriş: Biz, ERPNext ve Frappe çevresinde tam hizmet yelpazesi sunan, İstanbul-Türkiye merkezli bir ERPNext ortak şirketi olan SelenSoft'uz . Müşterilerimizin ERPNext ve Frappe ile olağanüstü başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaya takıntılı bir şekilde odaklanan yazılım geliştiricileri ve alan uzmanlarından oluşan bir ekibiz. Ana uzmanlık alanımız Satış, Satınalma, CRM, Üretim ve Sağlık alanıdır. Open Source ERP'leri kendi bünyemizde birçok yerli ve uluslararası müşteriye uygulama gücüne sahibiz.

Bu blogda, herhangi bir Klinisyen ekibinin ve hastane yönetiminin HMS (Sağlık Yönetim Sistemi) uygulamaları için başarı kriteri olarak bakacağı OKR'lerin (hedefler ve temel sonuçlar) neler olduğuna ve ERPNext Healthcare'in nasıl öne çıktığına bakacağız. Bu OKR'leri karşılamada açık ara kazanan.

Bakım Görevlileri bir HMS'de ne arıyor?

Olağanüstü Hasta Sonucu — Bakıcının işini en iyi şekilde yapmasını sağlayın

Sistemlerinizi son derece hızlı veya sıfır kesinti süresi veya HMS yazılımınızı tanımlamak istediğiniz performans parametresi olarak adlandırırsınız; ancak BT sistemleriniz tutarlı ve olağanüstü hasta bakımı ve sonuçları sunmak için uyumlu bir şekilde çalışamazsa, lider bir HMS olma hedefini kaçırıyoruz demektir. . Bakım sağlayıcı işbirlikleri, departmanlar arası entegrasyonlar, sorunsuz hasta kaydı yakalama ve tüm geçmiş hasta kayıtlarına her yerden kolay erişim, başarılı bir hasta sonucunun alınmasını sağlayan temel faktörlerden bazılarıdır.

Birçok çalışma, bir klinisyenin hastayla ne kadar çok zaman geçirirse, hastadan olumlu sonuç alma şansının o kadar fazla olduğunu kanıtlamıştır. Etkili bir ERM çözümünün masaya getirebileceği tam da budur; klinisyeni tüm tekrarlayan ve sıradan operasyonel faaliyetlerden kurtarır, böylece hastaya gerçek bakım vermeyi gerektiren faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilir ve dolayısıyla bakım standardını yükseltir. Hastanenin itibarı ve müşterilerle olan iyi niyeti.

Madalyonun diğer yüzü,

Hastane Yöneticilerinin aradığı şey —

Olağanüstü yatırım getirisi, satıcı bağımlılığından kurtulma, kolay sistem benimseme, bakım yapılabilirlik, ölçeklenebilirlik, operasyonların ve departmanlar arası sistem entegrasyonlarının daha iyi düzenlenmesi ve yönetimin önemli günlük ve periyodik operasyonel kararlar almasına yönelik etkili MIS raporları sağlayın. Bağışçılar, denetçiler, düzenleyiciler ve devlet dairelerinin diğer raporlama ihtiyaçları.

Verilerin kayıttan itibaren çeşitli hizmet birimlerine ve laboratuvar, radyoloji, eczane ve faturalandırma gibi diğer departmanlara doğrudan akmasına olanak tanıyan tam entegre bir HMS

Yönetici açısından bakıldığında bunlar, hastane için HMS'ye karar vermede önemli çıkarımlardan bazılarıdır.

ERPNext Healthcare neden piyasadaki en olağanüstü HMS olarak hizmet edebiliyor?

ERPNext Healthcare neden piyasadaki en olağanüstü HMS olarak hizmet edebiliyor?

Frappe Framework'ten oluşturuldu

Piller arasında şu anda piyasada mevcut olan %100 açık kaynak Web Uygulaması çerçevesi yer alıyordu - Bu ne anlama geliyor - ERPNext Healthcare'in üzerine inşa edildiği temel, birçok modern ve kurumsal düzeyde uygulamayla birlikte gelen Frappeadlı bir web geliştirme çerçevesidir. kullanıma hazır özellikler sunar. Özellikler -

  1. Kullanıcı kimlik doğrulaması ve Yüksek Parçalı Rol Tabanlı Yetkilendirmeler — kullanıcı erişim kısıtlamalarına ve veri gizliliği ve bütünlüğüne olanak tanır.
  2. İş Akışları ve Onaylar (çeşitli kullanıcı seviyeleri için iş süreci akışlarını uygulamak için çok kullanışlıdır)
  3. Zamanlayıcılar ve arka plan işleri — bir sistemin her türlü otomasyon gereksinimlerine yardımcı olur
  4. Modüler ve genişletilebilir - Frappe ile hayal edebileceğiniz her türlü sistem entegrasyonunu veya iş akışını kelimenin tam anlamıyla elde edebilir ve daha optimize edilmiş kod ve oluşturabileceğimiz özelliklerin uyumlu kullanılabilirliği için platformun tüm parçalarını genişletebilir ve yoğun bir şekilde yeniden kullanabilirsiniz.
  5. Uygulama, SMS ve E-posta Bildirimleri
  6. E-posta göndermek ve almak için e-posta yapılandırmaları
  7. Diğer modern 3. taraf REST API entegrasyonları — Google Drive, AWS S3, Razorpay, Stripe, Dropbox, Slack, SSO ve LDAP vb.
  8. Web sitesi oluşturucu ve web portalı oturum açma ve erişim özellikleri
  9. Sistemdeki tüm tablolar ve modüller için Zengin Kullanıcı Arayüzü ve Tek sayfalı Web uygulamasıyla birlikte gelir - Liste, Kanban, Takvim, sivrisinek grafikleri görünümü, hızlı giriş vb. içeren kullanıcı arayüzü.
  10. Mobil uyumluluk ve birçok farklı form faktörüne sahip cihazlarda kullanılabilirlik.
  11. %100 Bulut ve çevrimdışı yetenekler
  12. Son derece yapılandırılabilir ve düşük kodlu sistem
  13. Veritabanı, önbellek, web sunucusu ve diğer ölçeklenebilir altyapı kurulumu
  14. Dosya yükleme ve indirme ve çok daha fazlası

Bunlardan #7 — Zengin Kullanıcı Arayüzü ile birlikte gelen, Frappe çerçevesinin en benzersiz özelliğidir ve bu, onu piyasadaki diğer açık kaynaklı web uygulaması çerçeveleriyle karşılaştırıldığında çok çekici kılar.

Dolayısıyla, akla gelebilecek her türlü web ve uygulama çözümünün elde edilebileceği ve SalesForce veya SAP Cloud gibi herhangi bir modern uygulama platformuyla karşılaştırılabilecek modern bir bulut tabanlı platform.

Sağlık Modülü —

Bakıcıların ve Hastane Yönetiminin hayatını kolaylaştıran bir EMR yazılımı

HMS'nin ana parçası klinik ve EMR (Elektronik Tıbbi Kayıt) sistemidir. ERPNext Healthcare'in klinik özellikleri, bakım vereni merkezde tutarak, onu en kullanıcı dostu hale getirmek ve aynı zamanda hasta kayıtlarının ve bakım verme ihtiyaçlarının tüm yönlerinin kaydedilmesiyle ilgili karmaşıklıklardan ödün vermeden özenle tasarlanmıştır.

Sağlık modülünde öne çıkan özelliklerden bazıları aşağıdadır

  1. Hasta Ana Verileri — bu özellik bir hastaya ait tüm verileri izler. Karşılaşmalar, hasta kayıtları, geçmiş, dosyalar ve test sonuçları, faturalandırma, IP ayrıntıları ve çok daha fazlası. Ayrıca PDF'leri, resimleri ve videoları depolamak için dosya eklerini de destekler. Hastalara yönelik belge depolama için herhangi bir 3. taraf çözümüne gerek yoktur

Hasta Ana Veri Yönetimi Sistemi

2. Sağlık Hizmeti Uygulayıcıları — Birden fazla uygulayıcı ayrıntısını yapılandırın (Doktorlar, Hemşireler, Laboratuvar Teknisyenleri vb. gibi). Uygulayıcılara, ERM'nin erişim yetkisine sahip oldukları alanlara çok ayrıntılı düzeyde bile erişim sağlamaları için rol izni atanabilir. Ayrıca izinlerini, bordrolarını ve diğer kurumsal özelliklerini görüntülemek için ERPNext'in İK modülüyle de entegre edilmiştir.

Hastane Personel Yönetimi

3. Uygulayıcı Programı ve Hasta Randevuları

ERPNext, Hasta Randevu rezervasyon takviminin randevu rezervasyonu için müsaitlik durumunu göstermesine dayalı olarak, pratisyenleri farklı tesisler ve mevcut oldukları zaman dilimleri için planlamak için zengin özelliklere sahiptir.

Hasta Randevu Sistemi

4. Hasta Geçmişi

Hasta geçmişi raporu, hastanın geçmiş tıbbi kayıtlarının tek bir hasta duvarı görünümünde, zaman çizelgeleri ve karşılaşmanın veya laboratuvarın veya prosedür ayrıntılarının ayrıntılı görünümüne giden tüm ayrıntılı bağlantılarla birlikte görülmesine olanak tanır.

Hasta Geçmişi Takip Sistemi

5. Raporlama

Hastanelerin düzenleyici otoritelere, bağışçılara, sigorta ödeyenlere, denetçilere ve Hükümete periyodik olarak rapor sunması gerekir. Ayrıca idarenin operasyonel ve yönetimsel kararlar alabilmek için günlük/aylık/üç aylık veri öngörülerine ve MIS raporlarına ihtiyacı vardır.

ERPNext, çok zengin raporlama ve veri görselleştirme yetenekleriyle birlikte gelir ve sistem, ERPNext çekirdek modüllerinden genişletilen tamamen entegre bir HMS olduğundan, son derece uyumlu, doğru ve yapılandırılmış bir veri modeline sahibiz; dolayısıyla bu raporları almak, ya doğrudan yapılandırmak kadar basittir. Kullanıcı arayüzünden veya küçük SQL komut dosyaları yazmak veya gelişmiş analiz gereksinimleri için çeşitli toplamalar ve hesaplamalar için python komut dosyaları bile yazabiliriz. Stok seviyesi kontrolü ve stok yenileme raporları gibi hastane operasyonlarına yönelik standart raporların çoğu, koğuş için ALOS (Ortalama Kalış Süresi), BOR (Yatak Doluluk Oranı) gibi IPD raporları , ayrıca hangi hizmetin daha fazla kullanıldığına ve müşteri durumuna bakılıyor. talep dolayısıyla bütçeleri doğru planlama yeteneği.

Diğer özellikler:

  1. Hasta Karşılaşması — hasta şikayetlerini, teşhisini, tedavisini, reçetesini ve prosedürlerini kaydetmek için birincil belge
  2. Laboratuvar, Radyoloji ve prosedür iş akışları
  3. ICD-10 ve SNOMED-CT gibi Uluslararası Standartların Desteği: Öğelere ilişkin veri modeli, zaman içinde gelişen gelecekteki standartları karşılayabilecek şekilde tasarlanmıştır.
  4. Reçete, yazdırma, e-posta — Yazıcı ile entegrasyon ve sistemden hastaya doğrudan e-posta gönderme
  5. Eczane ve Stok modülleri
  6. Faturalandırma ve muhasebe
  7. Sağlık hizmeti birimleri - Yüksek düzeyde yapılandırılabilir hizmet birimleri
  8. Yatak yönetimi ve hemşirelik bakımı yönetimleri ile yatan hasta iş akışları.
  9. Sohbetler, e-postalar, Google, Slack vb. gibi işbirliği özellikleri
  10. Cihaz entegrasyonları — Radyoloji ve Laboratuvar cihazlarıyla
  11. API tabanlı platform — herhangi bir 3. parça sisteminin entegrasyonuna olanak tanır

ERPNext'ten Rucha Mahabal tarafından www.ebapartners.net'in ev sahipliği yaptığı Sağlık Hizmetleri Web Seminerinde sunulan olağanüstü bir ERPNext sağlık demosu

Henüz bitmedi, en iyisi sona saklanıyor...

Hastane operasyonları için gerekli tüm kurumsal özellikleri etkinleştiren ERPNext uzantısı

ERPNext , pazardaki dünyanın en iyi %100 açık kaynaklı ERP'sidir ve Gartner Quadrant'ta Kullanıcı Tavsiyesi açısından pazardaki En İyi ERP'ler arasında yer almaktadır. Perakendecilik, Üretim, Hizmetler, Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar, Eğitim ve çok daha fazlasından hemen hemen tüm iş kollarını ve sektörleri kapsar.

Sağlık Hizmetleri modülünü oluşturan ekip, ERPNext'in diğer kurumsal özelliklerini genişleten modülü oluşturmanın en iyi yol olduğunu düşündü. Dolayısıyla HMS, bir sağlık tesisinin işletilmesine yönelik diğer tüm kurumsal düzeydeki operasyon gereksinimleriyle birlikte gelir. Yalnızca ERM'ye veya başka herhangi bir özel klinik fonksiyona sahip diğer nokta çözümlerinin aksine - ERPNext sağlık hizmetleri ile ERPNext'in finansal muhasebe, çok şirketli kurulum, MIS raporlama, grafik ve tablo içeren kontrol panelleri, indirilebilir Excel gibi diğer özelliklerinin tamamına sahip olursunuz. raporlar, Hesap planları, Çok dilli ve çok bölgeli destek. Sohbetler, e-postalar ve çok daha fazlası

Bir uyarı

ERPNext sağlık hizmeti hala gelişmenin ilk aşamalarındadır ve bazı olgun HMS'lerde bulunabilecek birçok özel klinik özellik hala bir dereceye kadar eksik olabilir - ancak bunu herhangi bir açık kaynak meraklısının göreceği gibi bir endişe olarak görmüyoruz. Bu bir avantaj olarak - çünkü pazardaki çağlardan beri var olan aynı katı uygulamalarla ve ona bağlı bagajlarla yaşamak zorunda kalmadan oraya gidebilir ve bu özellikleri yeniden inşa edebiliriz.

Frappe çerçevesi hızlı gelişim için en uygun olanıdır ve özellik eşitliğinin yakında diğer pazar lideri HMS'leri yakalayacağından eminiz, ancak bu sefer Frappe'nin modernliği ve havalılığıyla.

Çözüm

Yazılımın sunduğu tüm bu harika özellikler ve yeteneklerle, temel HMS'si olarak ERPNext'i kullanan herhangi bir hastanenin açık bir kazanan olacağından şüphe yoktur; dolayısıyla daha koordineli hasta bakımı ve daha iyi hasta sonuçları elde edilir, çok optimize edilmiştir. ve operasyonların hem klinik tarafının hem de kurumsal tarafının tüm yönlerini iyi bir şekilde entegre bir şekilde entegre eden kolaylaştırılmış hastane operasyonları, böylece günlük operasyonlar için daha iyi karar almayı kolaylaştırır (gerçek zamanlı iş raporlarının ve eyleme dönüştürülebilir veri içgörülerinin kullanılabilirliği yoluyla). ), genel olarak hastaneyi daha fazla hastaya hizmet verebilmek için işletmek ve idari giderleri minimumda tutmak , dolayısıyla daha iyi kârlılık ve herkesin mutlu olmasıyla sonuçlanır. 🤗

ERPNext Healthcare hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın

Mutlu bir Müşterinin ve ERPNext Servis Sağlayıcısının Tanıklığı:

www.ebaparters.net  tarafından düzenlenen web seminerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz:
 


ERPNext Sağlık Hizmetleri Yönetimi ile Tanışın
Mehmet Demirel February 11, 2024
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment
İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımı
Human Resources Management System - İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi