DSpace 7 ve Altmetrik Rozetler

Altmetric Rozetleriyle araştırmanın tam etkisini bir bakışta gösterin

DSpace 7'de Altmetric Rozetleriyle araştırmanın tam etkisini bir bakışta gösterin

Araştırmanın etkisini anlayın

Altmetric Rozetleriyle araştırmanın tam etkisini bir bakışta gösterin

Biz konuşurken dünyanın dört bir yanındaki insanlar bloglar, sosyal medya, kamu politikası siteleri ve akademik forumlar aracılığıyla alanınızdaki en son gelişmeleri tartışıyorlar. Katılım mevcut, ancak bu konuşmaların kaynağını bulmak ve birleştirmek imkansız bir görev gibi görünebilir. 

Altmetric rozeti, araştırmanızın etrafındaki etkileşimi sergilemek için günlük olarak güncellenir. Kullanıcılar tek bir tıklamayla, her bir araştırma parçasını çevreleyen tüm çevrimiçi ilginin derlenmiş bir kaydını görebilir.

Nasıl çalışıyor?

  • Altmetric halka renkleri size konuşmaların nerede gerçekleştiğini gösterir.
  • Dikkat puanı, bir araştırmanın ne kadar dikkat çektiğinin ağırlıklı bir sayısıdır.
  • Çöreğe tıklamak, kullanıcılarınızı  söz konusu öğenin tüm toplu dikkatleri içeren Altmetric ayrıntılar sayfasına yönlendirecektir.
  • Yazarlara geri bildirim sağlayın
  • Okuyucu sayınızı ölçün
  • Başarıyı sergileyin


Yazarlara geri bildirim sağlayın


Yazarlara çevrimiçi etkilerinin görsel bir temsilini sağlayarak güven ve şeffaflık yaratın. Rozetlerimiz yayınlanan araştırmalara gösterilen ilgiyi bir bakışta gösterebildiğinden ve ayrıntılar sayfası daha derin tartışmalar için daha fazla bağlam sağladığından, ekibinizin rapor hazırlamak için uzun süre harcamasına gerek yoktur.

Okuyucu sayınızı ölçün


Puanlar düzenli olarak güncellenerek size çevrimiçi etkiyi açıklayabilecek ölçülebilir veriler sağlanır. Wiley web sitesi anketi şunu ortaya çıkardı: "Yanıt verenlerin %77'si makale ölçümlerinin bir dergi makalesinin değerini artırdığını hissetti ve %87'si makale ölçümlerinin bir dergi makalesinin popülerliğini ölçmeye yardımcı olduğunu hissetti."

Daha fazlasını keşfet


Başarıyı sergileyin
Altmetric rozetleri, yayıncılık programınızın değerini finansman kurumları ve yayın kurulları gibi iç ve dış paydaşlara sergilemenin hızlı ve kolay bir yolunu sağlar.

Sizin platformunuz, sizin tarzınız

Altmetric rozetleri web sitenizin görünümüne ve tarzına uyacak şekilde değiştirilebilir, böylece size uygun bir tasarım bulabilirsiniz.





DSpace 7 ve Altmetrik Rozetler
Mehmet Demirel January 3, 2024
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment
PlumX Metrics artık DSpace'te: Başkalarının araştırmanızla nasıl etkileşimde bulunduğunu keşfedin