Alfresco 5.x veya 6.x'ten 7'ye yükseltme – süreç ve faydalar

Upgrading from Alfresco 5.x or 6.x to 7 – the process and benefits

Alfresco, tam özellikli Kurumsal İçerik Yönetimi (ECM), Süreç Hizmetleri (veya Activiti'ye dayalı APS) sunan Alfresco İçerik Hizmetleri (veya ACS) ile tam özellikli İş Akışı ve İş için kritik içerik, süreç ve uyumluluk için kurumsal düzeyde ölçeklenebilirlik, performans ve 7 gün 24 saat desteğe ihtiyaç duyan kuruluşlar için DoD 5015.02 sertifikalı Kayıt Yönetimi platformu sunan İş Süreçleri Yönetimi (BPM) platformu ve Yönetişim Hizmetleri (veya AGS).

Alfresco, ilk sürüm 1.0'ı Ekim 2005'te Açık Kaynak İçerik Yönetim Yazılımı olarak piyasaya sürdü ve o zamandan beri 2020'de İçerik Hizmetleri için Gartner Magic Quadrant'ta Lider olarak tanınmak için uzun bir yol kat etti. Alfresco İçerik Hizmetleri'nin (veya ACS) en son sürümü 7.1, Ekim 2021'de ve Alfresco Process Services (veya APS) 2.1, Aralık 2021'de piyasaya sürüldü. 

ACS ve APS'nin en son sürümleri, yeni özellikler ve iyileştirilmiş kullanılabilirliğin yanı sıra çeşitli hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları ve performans iyileştirmeleri sağlar.

Neden yükseltme?

Hata düzeltmelerini ve güvenlik yamalarını çözmek için sistemlerinizi en son hizmet paketleriyle güncel tutmak standart bir endüstri uygulaması olsa da, kuruluşunuzda kullanılan mevcut sürüm bakımın sonuna yaklaşıyorsa yükseltme yapmak daha da gerekli hale gelir. 
Alfresco İçerik Hizmetleri (veya ACS) 5.x, Şubat 2022'nin sonunda bakımın sonuna ulaşacak ve İşlem Hizmetleri (veya APS) 1.10 ve 1.11, sırasıyla Ekim 2022 ve Mart 2023'te bakımın sonuna ulaşacak.

Aşağıdaki tablolar, çeşitli Alfresco sürümleri için destek süresi hakkında daha fazla bilgi sağlar.

Alfresco/Hyland tarafından sağlanan tam desteğin yanı sıra, en son sürüm ayrıca hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları, yeni özellikler ve geliştirmeler açısından çeşitli faydalar sağlar.

Alfresco Yükseltme süreci ve başarı için kontrol listesi

Yükseltme gerçekleştirmeden veya Hizmet Paketi uygulamadan önce önerilen yükseltme yolunu ve önkoşullar kontrol listesini kontrol ettiğinizden emin olun. Yükseltmenin bir parçası olarak, Alfresco yükseltmesinin başarılı olduğundan emin olmak için doğrulamanız ve test etmeniz gerekir.

İçerik Hizmetleri veya Topluluk Sürümü'nün önceki sürümlerinden yükseltme yaparken dikkatli olunmalıdır. Yükseltmeden önce gözden geçirilmesi ve planlanması gereken bazı adımlar vardır. Aşağıdaki kılavuza aşina olun ve ardından yükseltmenizi planlayın. Özellikle, başlamadan önce aşağıdaki adımların tamamlandığından emin olun:

Tam Yedekleme Gerçekleştirin - Yükseltme işlemine başlamadan önce, Alfresco deponuzun ve veritabanınızın işlevsel bir yedeğine sahip olduğunuzdan emin olun.

Kullanımdan kaldırılan özellikler - Sürüm Notlarında yer alan tüm yeni ve kullanımdan kaldırılmış özellikleri inceleyin. Müşteriler bunlara Destek Portalından erişebilir.

Özelleştirme Uyumluluk denetimi - Yükseltmeyi desteklemek için hangi özelleştirme veya kitaplık öğelerinin gözden geçirilmesi veya güncellenmesi gerektiğini anlamak için Alfresco Extension Inspector'ı indirin ve çalıştırın. AMP veya JAR modülleri olarak paketlenmiş özel modüller, SDK 3.x, 4.0 veya 4.1'in eski sürümleri kullanılarak geliştirildiyse, özel modüllerin Alfresco SDK 4.3 kullanılarak yükseltilmesi önerilir.

Mimari değişikliği veya buluta geçiş – Bazı müşteriler, şirket içi Alfresco dağıtımından AWS, Azure, Google veya IBM gibi özel buluta geçiş yapmak isteyebilir. Yan sürüm yükseltmenin yanı sıra böyle bir olasılığı araştırıyorsanız ve içerik deponuzu dosya sisteminden AWS S3 veya MinIO S3 depolama gibi S3 nesne depolamaya değiştirmek istiyorsanız, mimari değişikliklerini değerlendirmeniz önerilir.

Yükseltme/taşıma planını gözden geçirin - Yeni Desteklenen platform seçeneklerini gözden geçirin ve uygulayın ve yeni dağıtım için gerektiği şekilde güncelleyin. Ayrıca, doc.alfresco web sitesindeki Desteklenen Platformlar hakkındaki genel bilgilere bakın.

Aşağıdaki şema, Alfresco Content Services (veya ACS) veya Community Edition 5.x veya 6.x'ten 7.1'e yükseltme yolunu göstermektedir:


Çözüm:

Alfresco İçerik Hizmetlerini (veya ACS) ve Alfresco İşlem Hizmetlerini (veya APS) yükseltmek, mevcut dağıtımınız yoğun şekilde özelleştirilmiş değilse, oldukça basit bir süreç olabilir. Dikkatli olunmalı ve yetenekli ve deneyimli bir danışman ekibi sürüm yükseltme veya geçişi gerçekleştirmelidir, ancak mevcut uygulama üçüncü taraf uygulamalarla entegre edilmişse, karmaşık özelleştirmeler, özellikle de ACS ve form düzeyinde özel JavaScript'te planlanmış işler içeriyorsa. mevcut APS'de kullanılır.

Daha fazla bilgi edinmek / sürüm yükseltme veya geçiş için mevcut Alfresco dağıtımınız hakkında ücretsiz bir değerlendirme almak istiyorsanız bize bir not bırakın. Ekibimize iletişim sayfasından ulaşılabilir.

Alfresco 5.x veya 6.x'ten 7'ye yükseltme – süreç ve faydalar
Mehmet Demirel March 30, 2022
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment
DSpace 7 Yenilikler
DSpace 7.x Sürüm Notları