İş Süreçleri Yönetimine Umutsuzca İhtiyaç Duyan 5 Sektör

İş Süreçleri Yönetimine Umutsuzca İhtiyaç Duyan 5 Sektör

İş Süreçleri Yönetimine Umutsuzca İhtiyaç Duyan 5 Sektör
Belki de iş süreci yönetimine ihtiyaç duymayan sektörlerin bir listesini oluşturmak daha hızlı olabilir. Ne de olsa, gereksiz adımları ortadan kaldırmak, manuel süreçleri otomatikleştirmek ve süreçleri uçtan uca izlemek için tasarlanmış iş akışı yazılımından hangi işletme faydalanmaz ki?

Verimlilik, günümüz pazarında etkili bir şekilde rekabet edebilmek için kesinlikle gereklidir.

Bununla birlikte, çeşitli nedenlerle daha iyi iş süreci yönetiminden önemli ölçüde yararlanabilecek sektörler vardır. Belki de yoğun bir şekilde düzenlenirler veya çok sayıda halkla etkileşime girerler. Veya belki de doğru iş akışı yazılımı, müşterilere daha iyi hizmet vermelerine ve rekabet avantajı geliştirmelerine yardımcı olabilir.

İşte iş süreci yönetiminden muazzam fayda sağlayabilecek 5 endüstri. Belki de bazı durumları sektörünüze yansır.

1. Sigorta
Sigorta sıkı bir şekilde düzenlenir ve çok miktarda evrak gerektirir (gerçek kağıt veya elektronik ortamda). Sigorta şirketlerinin etkin bir şekilde çalışabilmesi için belirli prosedürlerin izlenmesi gerekir ve bir talebin sunulduğu andan ödendiği zamana kadar birçok adım olabilir. Birçok sigorta şirketi hala diğer yazılım sistemleriyle entegre olmayan eski moda "eski" yazılımları kullanıyor ve günümüzün hasar uzmanları, zamanında işlenebilmeleri için sahadan veri kaydedip gönderebilmelidir. Dahası, günümüzün sigorta müşterisi, hasar süreci boyunca iletişim talep ediyor - bu, rekabet avantajı sağlayabilecek bir şey.

2. Finans
Finans, sıkı bir şekilde düzenlenen başka bir sektördür ve birçok finans kurumu, bankacılık hizmetlerine ihtiyaç duyan çok sayıda sıradan insanla ilgilenir. Ayrıca, ortalama bir bankacılık müşterisi, bakiyelerini kontrol etmesine, belirli durumlarda (bakiyenin belirli bir eşiğin altına düşmesi gibi) uyarılar almasına ve çevrimiçi hizmetlere başvurmasına olanak tanıyan çevrimiçi ve mobil araçlar talep eder. Bu şeyler, onu iş süreci yönetimi için birincil hedef haline getirir. Yine, doğru iş akışı yazılımı, verimli ve müşteri odaklı bir finansal hizmetler şirketi ile sonunda onu rekabet açısından dezavantajlı duruma düşürecek eski süreçlere sahip bir finansal hizmetler şirketi arasındaki fark anlamına gelebilir.

3. Sağlık
Sağlık sektörü yalnızca birçok düzenlemeye tabi olmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni sigortalı hasta akınıyla başa çıkıyor ve ayrıca özel sigortacılar ve Medicare tarafından değere dayalı geri ödemeye geçiş gibi büyük değişikliklere uyum sağlıyor. Hiçbir sağlık hizmeti işletmesinde verimsiz süreçlere yer yoktur. Sonuç olarak sağlık sektörü, daha düşük işçilik maliyetleri, denetim durumunda daha düşük risk ve daha verimli faturalama ve tahsilatlar dahil olmak üzere süreçleri otomatikleştirmek ve düzene sokmak için iş akışı yazılımını kullanmanın muazzam faydalarını elde edebilir. Akıllı iş akışları ve iş akışı yazılımı, hızla değişen bu pazarda başarılı olmanın anahtarıdır.

4.Kamu
Devlet kurumları süreçleri tek tip ve tutarlı bir şekilde tamamlamak zorunda kalıyor ve bu bazen büyük verimsizliklere yol açıyor. Yine de hükümet kuralları ve politikaları dahilinde çalışmak, çoğu zaman işlerin belirli bir şekilde, belirli bir sırayla yapılmasını gerektirir. Bu nedenlerden dolayı, hükümet ve hükümetle ilgili kuruluşlar, olağanüstü iş akışı yazılımlarından faydalanabilir. Süreçler, bazen özel şirketlerdeki kadar değiştirilemeyebilir, ancak iş akışlarını devlet politikasının sınırları dahilinde düzenlemek hem çalışanlar hem de devletle etkileşim halindeki sıradan vatandaşlar için pratik ve avantajlıdır.

5. Bilgi Teknolojisi
Herkes IT sektörünün doğal olarak en verimli iş akışlarına sahip olacağını düşünür, ancak durum her zaman böyle değildir. Bazen IT uzmanları, işlemleri hızlı bir şekilde yapabildikleri ve otomatikleştirmek için zamanları olmadığı için işlemleri manuel olarak yürütme alışkanlığı edinirler. Ancak daha fazla süreci otomatikleştirirlerse, zaman tasarrufu uzun vadede hızla birikecektir. Meşgul BT ekipleri, belirli koşullar karşılandığında uyarıları otomatik olarak tetiklemelerine izin veren iş akışı yazılımından önemli ölçüde yararlanabilir çünkü bu, izleme için kullanılan insan kaynaklarını serbest bırakabilir ve uyarıları e-posta, kısa mesaj veya anında çevrimiçi mesajlaşma yoluyla uygun alıcılara gönderebilir.

İş süreci yönetimi herhangi bir işi geliştirebilir. Aslında, işletme olmayan birçok kuruluşu geliştirebilir çünkü hemen hemen her kuruluş otomatikleştirilmiş veya kolaylaştırılmış süreçlerden yararlanabilir. Ancak iş süreci yönetimi yazılımı, aynı endüstri içinde bile belirli bir kullanıcıya göre kolayca özelleştirilebilmelidir. ProcessMaker, bir dizi güçlü yerleşik araçla birlikte gelen ve çözümleri tam ihtiyaçlara göre uyarlamak için daha fazla özelleştirmeye izin veren açık kaynaklı bir iş süreci yönetimi yazılımıdır. Neden Enterprise Sürümümüzü ücretsiz denemiyorsunuz? Veya ProcessMaker'ın Topluluk Sürümümüzü indirebilir ve kuruluşunuzun daha verimli ve rekabetçi hale gelmesine nasıl yardımcı olabileceğinizi kendiniz görebilirsiniz.

İş Süreçleri Yönetimine Umutsuzca İhtiyaç Duyan 5 Sektör
Mehmet Demirel January 6, 2023
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment
Çalışanlarınız BPM Yazılımınızda Tereddüt Ederse Ne Yapmalı?
What to Do When Your Employees Balk at Your BPM Software