ERPNext Odoo'dan daha mı iyi? Dikkate alınması gereken 9 neden.

Açık kaynak ERP arayışınız ERPNext ile Odoo'yu kapsayacak şekilde daraltıldı. 9 nedene bakalım ve ERPNext'in daha iyi olup olmadığına bakalım.


Açık kaynaklı bir ERP arıyorsanız bu ikisiyle karşılaşmış olmalısınız: ERPNext ve Odoo. ERPNext'in neden daha iyi olduğunu merak ediyorsanız, göz önünde bulundurabileceğiniz şeylerin bir listesini burada bulabilirsiniz.

ERPNext Odoo'dan daha mı iyi

Açık kaynaklı bir ERP arıyorsanız bu ikisiyle karşılaşmış olmalısınız: ERPNext ve Odoo. ERPNext'in neden daha iyi olduğunu merak ediyorsanız, göz önünde bulundurabileceğiniz şeylerin bir listesini burada bulabilirsiniz.

1. Gerçekten açık kaynak

Bu, Odoo'nun kendisini Odoo'nun açık kaynak olduğu yönünde konumlandırmasından kaynaklanan yaygın bir yanılgıdır. Odoo, yalnızca çekirdek modüllerin aslında açık kaynak olduğu bir Açık Çekirdek modeline sahiptir. Neyin açık olmadığını merak ediyorsanız Odoo'nun kapalı tutmaya karar verdiği önemli şeyler şunlardır:

  1. Komut Dosyalarını Yükseltme (ödeme yapmadığınız sürece yükseltme yapamazsınız)
  2. Finansal Muhasebe (tam muhasebe ödenir, evet ve ERP olduğu iddia edilir)
  3. Maaş bordrosu

Öte yandan ERPNext her zaman %100 açık kaynak olmuştur. Bu ne anlama gelir? Yeni başlayanlar için, SaaS aboneliğimizde gördüğünüz her şey GitHub'da ücretsiz ve açık kaynak olarak mevcuttur. Frappe, açık kaynaklı yazılımın ruhunun, açık bir ekosistemde yarattıklarınızı paylaşmak olduğuna inanıyor.

GitHub deposuna buradan göz atın .

2. 20.000 Uygulama, nimet mi yoksa lanet mi?

Odoo binlerce uygulamaya sahiptir ancak ERPnext ile çeşitli ihtiyaçlara cevap verecek tek bir platforma sahip olursunuz. Hangisinin yönetiminin daha kolay olduğuna siz karar verin. Ayrıca hangi uygulamaları/parçaları satın aldığınızı veya yönetmeniz gerektiğini hatırlama yükü de azalır. Diğer bazı sorunlar şunlardır:

  1. Bu uygulamaların çoğu açık kaynak değildir , dolayısıyla bir seçeneğiniz olduğunu düşünseniz de aslında öyle değilsiniz.
  2. Uygulamaların çoğu çakışıyor olabilir
  3. Çeşitli satıcıların uygulamaları modüller arasında desteklenmeyebilir.

Tek bir çözümün neden birden fazla SaaS uygulaması yüklemekten daha iyi olduğunu açıklayan teknik belgemize göz atın .

3. Kolay özelleştirme

ERPNext doğası gereği oldukça modülerdir. Her şey 'DocType' mimarisi kullanılarak dahili olarak düzenlenir. Basit bir ifadeyle bu, basitten orta seviyeye kadar her türlü özelleştirmenin çok az kodla yapılabileceği anlamına gelir. Farklı türdeki verileri kaydetmek için yeni formlar oluşturma, otomasyon, farklı formları bağlama, özel iş akışları oluşturma ve daha fazlası gibi eylemler birkaç saat içinde yapılabilir.

Güçlü Frappe Çerçevesi sayesinde özelleştirme kolaylığı mümkündür .

Bir tartışma forumu kullanıcısının belirttiği gibi:

Frappe çerçevesi Python ve JavaScript arasında daha dengelidir. JSON'u yoğun bir şekilde kullanıyor ancak doğrudan yazmıyorsunuz. Frappé, Python tarafındaki popüler Jinja şablonlama motorudur. Frappé birçok grafiksel özelleştirme içerir.

ERPNext'te özelleştirme hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu videoya göz atın .

4. Daha az kaynak yoğun

ERPNext sistem kaynaklarını çok az kullanır. Kendi sunucularınızda barındırmaya karar verirseniz bu daha da önemli hale gelir. ERPNext, aynı zamanda ERPNext'in arkasındaki şirketin adı olan Frappe adlı açık kaynaklı JavaScript çerçevesiyle yapılmıştır. Yüzlerce ERPNext hesabı ve kullanıcısı, çoklu kiralamayla tek bir sunucuda çalışabilir. ERPNext, sanal özel sunucularda (VPS) sorunsuz bir şekilde çalışır.

5. Kutudan çıkan tüm özellikler

ERPNext'te ödeme duvarlarının arkasında saklanan hiçbir fiyatlandırma kısıtlaması veya özellik yoktur. Kurulum anından itibaren her şey kullanıma hazırdır. Buna muhasebe, üretim, envanter, HRMS, CRM, varlık yönetimi ve çok daha fazlası gibi modüller dahildir. ERPNext'teki modüllerin tam listesi için belgeleri ziyaret edin .

6. Paranızın karşılığını daha iyi alın

Tek bir platform yerine bin uygulamaya dayanarak, ERP sağlayıcınız her eklenti ve uygulama için ekstra ücret talep etmediğinde giderlerden tasarruf etme olasılığınız daha yüksektir. ERPNext'te popüler entegrasyonlar bile ücretsizdir. Fiyatlandırmayı konuşalım*.

  1. ERPNext: Bölgeye bağlı olarak kullanıcı/ay başına 25 - 50 ABD Doları tutarında temiz fiyatlandırma
  2. Odoo: Uygulamaları, kullanıcıları ve bölgeleri + ek başarı paketlerini dikkate alan karmaşık fiyatlandırma
  • Yasal Uyarı: Fiyatlandırma bölgeye ve seçilen uygulamalara göre değişiklik gösterebilir; bu yaklaşık bir temsildir.

7. Çevrimdışı çalışabilir, bir nevi

İnternet eksikliği işleminizi kaç kez yarıda kesti? Çoğu SaaS çözümünün çalışması için sürekli internet erişimi gerekir. Bugün internet açısından zengin bir dünyada yaşarken, uzak bölgelerde veya kasabalarda bağlantı sorunları yaygın olarak yaşanıyor.

ERPNext'te birden fazla "site" veya hesap, internet olmadığında bile birbirleriyle konuşabilir. Uzak lokasyonlarda POS sistemleriniz varsa veya bazı şubelerinizde sık sık internet sorunu yaşanıyorsa, ERPNext bunların çevrimdışı bile çalışabilmesini sağlar. Çevrimdışı çalıştıktan sonra internet bağlantınız geri geldiğinde veriler senkronize edilir.

8. Kullanımı daha basit

ERPNext'teki hafif ve basit kullanıcı arayüzü, herhangi bir şeyi bulmayı ve işlem oluşturmaya başlamayı çocuk oyuncağı haline getirir. Kolayca erişilebilen menüler ve menü öğeleri sayesinde ilgili özellikleri hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Bu yeterince kolay değilse, küresel arama çubuğu veya bizim dediğimiz gibi 'harika çubuk', herhangi bir özelliği veya bir özelliğin içindeki belirli bir belgeyi bulmanızı sağlar. Basit bir kullanıcı arayüzü oluşturan bu çoklu öğeler, ERPNext'in kullanımını zahmetsiz hale getirir.

9. Kubernetes ile sınırsız ölçeklendirme

ERPNext, yatay ölçeklendirme için Kubernetes'te de mevcuttur . Bu ne anlama gelir? Dikey ölçeklendirmeyle, daha fazla hesabı yönetebilmek için mevcut 1 sunucunuzu daha iyi CPU, RAM vb. ile yükseltmeniz gerekir. Ancak yatay ölçeklendirmeyle daha fazla sunucu ve CPU ekleyebilirsiniz ve tüm hesaplar bunları kullanabilir. Özetle, küçük bir ERPNext örneğiyle başlayabilir ve bunu işletmenizin büyümesine göre sonsuz şekilde ölçeklendirebilirsiniz. Ölçeklendirme elbette kaç sunucuda barındırabileceğinizle sınırlıdır. ERPNext'te Kubernetes'i yapılandırmak ve kendi kendine barındırmak oldukça basittir.

Profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa düzenleme için Frappe ile iletişime geçin .

Çözüm

ERPNext'i Odoo'dan daha iyi bir seçim olarak adlandırmak için 9 ikna edici neden gördük. Harika bir Odoo alternatifi ve açık kaynağı sevseniz de sevmeseniz de bazıları.

Bu nedenlerin bazıları felsefiydi, bazıları özelliklerle ilgiliydi, bazıları ise paranın karşılığının daha fazla olmasıyla ilgiliydi. Genel olarak, daha iyi kullanıcı deneyimi, daha fazla özellik ve farklı bir değer teklifi şeklindeki avantajlarıyla ERPNext, çoğu küçük, orta ve büyük kuruluş için uygundur.


ERPNext Odoo'dan daha mı iyi? Dikkate alınması gereken 9 neden.
Mehmet Demirel 1 Mart 2024
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Multicolor Steels, büyümelerini desteklemek için SAP'den ERPNext'e geçti
Multicolor, SAP'yi on iki yıl kullandıktan sonra ERPNext'e başarılı bir geçiş yaptı. İşte ERP'leri kullanma yolculuklarına kısa bir bakış. 24 Mayıs 2022 · 6 dakikalık okuma