Odoo Üretim Sisteminde Ürün Ağacı Oluşturma

BOM - Malzeme Listesi

Bir Malzeme Listesi, bitmiş bir ürünün üretimi için gereken her bir bileşenin miktarını tanımlayan bir belgedir. Aynı zamanda üretim sürecinin yönlendirmesini ve bireysel adımlarını da içerir.

Odoo ile, her ürüne birden fazla BoM bağlayabilir ve birden fazla varyantını tanımlamak için kullanabilirsiniz. Her bir BoM, ancak, yalnızca bir ürünle ilişkilendirilecektir.

Bu özellik size zaman kazandırırken üretim sürecinizi optimize eder.


Bir Baraj Ayarlama

BoM'leri yordam olmadan kullanabilirsiniz. Bunu, üretim işlemlerinizi yalnızca üretim siparişlerini kullanarak yönetmeyi seçerseniz kullanırsınız. Başka bir deyişle, üretim sürecinizi bir adımda gerçekleştirmeyi seçersiniz ve ürünün geçtiği adımları izlemezsiniz.


Senin oluşturmadan önce Bom , kullanmakta ürünü oluşturmak zorunda Bom bileşenlerinin en azından bir tane, ve. Git Ana Veri menüsü> Ürünler ve bitmiş ürün ve bileşen hem oluşturun.


Bir kez yapılırsa, Ana Veriler altındaki Malzeme Listesi menüsüne gidin . Şimdi yarat onu. Açılır menüden ürünü seçin ve bileşenlerinizi ve miktarını ekleyin. Bu durumda, bu Ürünü Üreten varsayılan BoM türünü koruyun .



Varyantları tanımlamak için aynı BoM'yi kullanma

Yukarıda belirtildiği gibi, BoM'yi Ürün Varyantları için kullanabilirsiniz . Temel olarak standart ürün ile aynıdır.


Senin Eğer BoM bir varyantı içindir, o zaman hangi birini belirtmek Ürün Varyantı alanında. Değilse, her bir bileşen satırında tüketildiği değişkeni belirtin. Her bileşen için birkaç değişken ekleyebilirsiniz.



Bir rota ekle

Bom'unuza yönlendirme ekleyebilirsiniz . Üretim sürecinizin gerektirdiği bir dizi işlemi tanımlamanız gerekirse bunu yapacaksınız. Kullanmak için , İmalat uygulaması ayarlarında İş Emirleri özelliğini etkinleştirin .



Not: Her BoM yalnızca bir yönlendirmeye sahipken, her yönlendirme birden çok kez kullanılabilir.


Artık yönlendirmenizi oluşturduğuna göre, onu Bm'nize ekleyin . Çalışma operasyonlarında, bileşenlerin açılır menü ile ne zaman tüketileceğini seçebilirsiniz.



Yan Ürün Eklemek

Odoo olarak, yan-ürün , bir tarafından üretilen herhangi bir ürünü olan BoM ön ürünün ilave olarak.

Bir Ürün Kalitesine yan ürünler eklemek için önce bunları Üretim uygulaması ayarlarından etkinleştirmeniz gerekir.


Özellik etkinleştirildiğinde sonra, ekleyebilirsiniz By-Products sizin için BOM'ları . İstediğiniz kadar ekleyebilirsiniz Yan Ürünleri istediğiniz gibi. Yan ürününüzün hangi işlem sırasında üretileceğini kaydetmeniz gerektiğini unutmayın.



Odoo Üretim Sisteminde Ürün Ağacı Oluşturma
Mehmet Demirel 9 Ekim 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Bir üretim emri nasıl işlenir?
Üretim Siparişi Oluşturma