ERPNext İş Emri Bazında Kapasite Planlama

Kapasite Planlama

ERPNExt İş Emri Bazında Kapasite Planlama

Kapasite Planlama işlevi, her bir İş İstasyonuna tahsis edilen üretim işlerini takip etmenize yardımcı olur.

Rol Masası İzni

ERPNext hesabınızda Kapasite Planlama Özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Operasyonlar

    İşlem eklemek için şuraya gidin:

    Manufacturing > Bill of Materials > Operations

  2. İş İstasyonu

    Her bir iş istasyonunu ERPNext hesabınıza ekleyin:

    Manufacturing > Bill of Materials > Workstation

    İş İstasyonu yöneticisinde, hangi işlemlerin gerçekleştirileceğini, bununla ilişkili maliyetlerin ve bu İş İstasyonunun çalışma saatlerinin ne olduğunu tanımlayabilirsiniz.

  3. Malzeme Listesi (BOM):

    Malzeme Listesinde, ihtiyaç duyulan hammadde listesiyle birlikte, üretim için bu hammaddelerin işleneceği işlemleri ve iş istasyonlarını da listeleyebilirsiniz.

  4. İş emri:

    İş Emrinin sunulması üzerine, İşlemler Çizelgesi. Bu, her bir İş İstasyonuna üretim işleri tahsis etmenize yardımcı olur, ayrıca her bir İşlem için harcanan gerçek zamanı güncelleyebilirsiniz.

Kapasite Planlama Nedeniyle Hata

Soru: İş Emrinin sunulması üzerine hata mesajı alıyoruz.

Rol Masası İzni

Cevap:  Lütfen Çalışma İstasyonu ustasındaki Çalışma Saatlerini güncelleyip güncellemediğinizi kontrol edin. Değilse, lütfen güncelleyin ve ardından İş Emri göndermeyi deneyin.

İş Emrinin sunulması üzerine Operasyonlar (BOM'a eklenmiş) iş istasyonuna tahsis edilir. Her operasyon aynı gün başlamalı ve bitmelidir. Bir sistem bu işlemi bir günde planlayamıyorsa, sistem sizden bu Projeyi bölmenizi ister, böylece sistem bir günde daha küçük işlemleri tahsis edebilir.

İş İstasyonunda çalışma saatlerini güncellediğiniz halde hala bu sorunu yaşıyorsanız, operasyonlarınızdan biri çok uzun sürüyor ve bir günde tamamlanamıyor. Lütfen bu işlemi daha küçük işlemlere bölün, böylece İş İstasyonuna tahsis edilebilir ve aynı gün içinde tamamlanabilir.

Çalışma Saatleri Çalışma İstasyonundan Kaçının

Yukarıdaki onaylamayı göz ardı etmek ve üretim işinin İş İstasyonunun çalışma saatlerinin ötesinde zamanlanmasına izin vermek istiyorsanız, Üretim Ayarlarında Fazla Mesai özelliğini etkinleştirin.

Rol Masası İzni

Kapasite Planlama özelliğini devre dışı bırakma özelliğini tamamlamak istiyorsanız, Üretim Ayarlarında, "Kapasite Planlamasını ve Zaman İzlemeyi Devre Dışı Bırak" alanını işaretleyin.

ERPNext İş Emri Bazında Kapasite Planlama
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Açık İş Emirleri Raporu
İş Emri Raporu