ERPNext Depo Yönetimi

Depo Otomasyonu

ERPNext Depo Yönetimi

Depo

Bir depo, malların depolanması için ticari bir binadır. Depolar üreticiler, ithalatçılar, ihracatçılar, toptancılar, nakliye şirketleri, gümrük vb. Tarafından kullanılmaktadır.

Genellikle şehirlerin, kasabaların ve köylerin sanayi bölgelerinde yer alan yapılardır. Malları kamyonlardan yüklemek ve boşaltmak için çoğunlukla yükleme iskeleleri vardır.

ERPNext'teki 'Depo' terminolojisi biraz daha geniştir ve belki de "depolama yerleri" olarak kabul edilebilir. Gerçek konumunuzda raf olabilecek bir alt Depo oluşturabilirsiniz.

Bu, aşağıdaki gibi oldukça ayrıntılı bir Ağaç olabilir:

Depo > Oda > Sıra > Raf > Stok Yeri

Depo listesine erişmek için şuraya gidin:

Ana Sayfa > Stok > Ayarlar > Depo

1. Depo Nasıl Oluşturulur?

  1. Depo listesine gidip Yeni'ye tıklayın.
  2. Depo için bir ad girin.
  3. Ana Depoyu ayarlayın / kontrol edin. 'İş Grubu'nu seçerseniz, bu grup Depo altında alt Depolar oluşturabilirsiniz.
  4. Kaydedin.

Depolar kendi Şirketlerinin kısaltmalarıyla kaydedilir. Bu, bir bakışta hangi Deponun hangi şirkete ait olduğunu belirlemeyi kolaylaştırır.

1.1 Depo oluştururken ek seçenekler

Hesap : Bu Depo ile tüm işlemler için buraya varsayılan bir hesap ayarlayın. Bu hesabın oluşturulması Muhasebe Defterindeki bu Depodan gelen işlemleri gösterecektir. Depo Tipi : Depoları sınıflandırmak için Depo Tipi oluşturabilirsiniz. Örneğin, Tedarikçi Depoları, Stok Depoları, WIP Depoları, Odalar vb. Etiketlenebilir. Bu sınıflandırma, rapor oluştururken veya belirli hisse senedi işlemlerinde faydalıdır.

Adres ve iletişim

Depo için Fatura, Kargo ve diğer adres türlerini ekleyebilirsiniz. Ayrıca bir kişi ekleyebilirsiniz, bu örneğin Depo Yöneticisi olabilir.

Depo

1.2 Kaydettikten Sonra

Bir Depoyu kaydettikten sonra, aşağıdaki seçenekleri göreceksiniz:

  • Stok Bakiyesi : Bu miktar, değer, bakiye vb. Bilgilerini görüntülemek için Stok Bakiyesi raporunu açar.
  • Genel Muhasebe : Bu Muhasebe işlemlerini görüntülemek için Genel Muhasebe açacaktır.
  • Grup dışı Grup : Eğer Depo Grup Dışı Bir Depo ise, yani altındaki diğer Depoları içeremezse, bu düğme bunu Grup Deposu yapacaktır.

2. Özellikler

2.1 Ağaç Görünümü

Ayrıca tüm grup ve alt depoları gösterecek olan 'Ağaç' Görünümü'ne geçebilirsiniz.

Depo

2.2 Depo Hesabı

ERPNext'te, Sürekli Envanteri etkinleştirirseniz , her Depo şirket çapında hisse senedi dengesini sağlamak için belirli bir şirkete ait olmalıdır. Bunu yapmak için, her bir Depo Hesap Planındaki bir Hesapla bağlantılı olmalıdır (Depo'nun kendisi ile aynı isim). Bu hesap, belirli bir depoda depolanan mal veya malzemelerin parasal eşdeğerini gösterir.

Daha ayrıntılı bir Depo Ağacınız varsa, büyük olasılıkla alt konumların (oda, sıra, raf, vb.) Gerçek senaryo hesabına (bu Ağacın kök Depolaması) çoğu senaryoda olduğu gibi bağlanması iyi bir fikirdir. Raf veya Depo gözü başına stok değerinin hesaplanmasını gerektirmez. Örneğin, Depo A'ya sahipseniz ve oda varsa, sıralar B, C vb. İse, B ve C'yi A'nın hesabına bağlayın.

ERPNext Depo Yönetimi
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Openbravo Mağaza Yöneticilerine Nasıl Yardım Eder?
POS Sistemi