ERPNext Çok Seviyeli Ürün Ağacı Yönetimi

Çok Seviyeli BOM

Çok Seviyeli Ürün Ağacı

Çok Seviyeli Malzeme Listesini Yönetme

Üretim sürecinizin, son üründen önce alt montaj öğeleri üretmeyi içerdiği bir senaryo düşünün. Bu durumda, malzeme listesini nasıl yönetmelisiniz?

Her şeyden önce, alt montajlar için malzeme listesi olması gerekir, daha sonra bu malzeme listesi nihai bitmiş ürünün malzeme listesi ile bağlantılı olmalıdır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, Fırça Kılları BOM'unun (alt montaj) Tıraş Fırçası BOM'una (son ürün) bağlı olduğunu görebilirsiniz. Bu, Malzeme Listesi ana verisindeki Malzeme tablosunda görülür.

Çok seviyeli malzeme listesi

'Malzemeler' tablosu sadece alt montajları gösterirken, 'Gerekli Malzemeler (Patlatılmış)' tablosu nihai ürünün üretimi için gerekli tüm hammaddeleri gösterecektir.

Alt montajın gösterildiği BOM malzeme tablosu: Çok seviyeli malzeme listesi

Patlatılmış görünümde sadece hammaddeler gösterilmektedir: Çok seviyeli malzeme listesi

Bir İş Emrinde çok seviyeli ürün listesi kullanmak için 'Çok Düzeyli ürün reçetesini kullan' onay kutusunu işaretleyin. Bu, varsayılan olarak etkindir. Ürettiğiniz Maddenin alt montajları için malzeme planlamak istiyorsanız, bu seçeneği açık bırakın. Alt montajları ayrı ayrı planlıyor ve üretiyorsanız, bu onay kutusunu devre dışı bırakın.

Bir bilgisayarın monte edildiği yerlerde bunu daha iyi anlamak için başka bir örnek düşünelim. Sabit disk ve DVD sürücüsü de üretiliyor ve alt montajlar. Çok seviyeli veya iç içe geçmiş malzeme listesi şöyle görünecektir:

     - Kişisel Bilgisayar (FG Öğesi) - Ana Kart - SMTP - Aksesuarlar ve teller - Sabit Disk (alt montaj) - Öğe A - Öğe B - Öğe C - DVD Sürücü (alt derleme) - Öğe X - Öğe Y - Öğe Z

ERPNext Çok Seviyeli Ürün Ağacı Yönetimi
Mehmet Demirel 8 Ekim 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext İş Emri Yönetimi
iş emirleri