DSpace 7'ye Genel Bakış

DSpace 7 Overview

DSpace 7

DSpace 7, DSpace'e tek, modern bir kullanıcı arayüzü ve REST API getiriyor ve mevcut teknolojik standartları ve en iyi uygulamaları entegre ediyor. Bu yeni kullanıcı arayüzü, DSpace 6'nın mevcut çekirdek arka ucuyla birleşerek yalın, duyarlı, yeni nesil bir havuzla sonuçlanıyor.

DSpace 7 şu anda Beta'da ve DSpace 7 Çalışma Grubunda aktif geliştirme ve testler yapılıyor. En son Beta sürümü hakkında daha fazla bilgiyi DSpace 7 Sürüm Notları sayfasından edinebilirsiniz. DSpace Stabil Sürümü 2021 Ağustos ayında yayınlanacak.


DSspace 7 daha Modern

DSpace 7, DSpace'e tek, modern bir kullanıcı arayüzü ve REST API getiriyor ve mevcut teknolojik standartları ve en iyi uygulamaları entegre ediyor. Bu yeni kullanıcı arayüzü, DSpace 6'nın mevcut çekirdek arka ucu ile birleşerek yalın, duyarlı, yeni nesil bir depo ile sonuçlanır.

DSpace 7 şu anda Beta'da ve DSpace 7 Çalışma Grubunda aktif geliştirme ve testler yapılıyor. En son Beta sürümü hakkında daha fazla bilgiyi DSpace 7 Sürüm Notları sayfasından edinebilirsiniz.

DSpace 7 Kurulumu için bize ulaşın!


DSpace 7'ye Genel Bakış


DSpace 7, DSpace'e tek, modern bir kullanıcı arayüzü ve REST API getiriyor ve mevcut teknolojik standartları ve en iyi uygulamaları entegre ediyor. Bu yeni kullanıcı arayüzü, DSpace 6'nın mevcut çekirdek arka ucu ile birleşerek yalın, duyarlı, yeni nesil bir depo ile sonuçlanır.

Önizleme sürümü, DSpace 7'yi yazılım tarihindeki en büyük geliştirme çabası haline getiren birçok yeni özelliğe ilk bakış sağlar:

Modern, duyarlı ve kolay özelleştirme için bir Bootstrap teması kullanılarak oluşturulmuş yeni Açısal Kullanıcı Arayüzü. https://demo7.dspace.org/ adresindeki demo sitesine bakın.

Kendi kendini belgeleyen ve insanlar tarafından göz atılabilen, tamamen yeniden tasarlanmış bir REST API. https://api7.dspace.org/server/ adresindeki demo sitesine bakın

Sürükle ve bırak arayüzü ve yeniden tasarlanmış MyDSpace ile tek sayfalık bir gönderim sürecini içeren yeniden tasarlanmış gönderimler ve iş akışları.

Öğeler arasında karmaşık bağlantılı ilişkilere izin veren DSpace-CRIS projesinden ilham alan isteğe bağlı yeni bir öğe türü olan yapılandırılabilir varlıklar. DSpace 7, DSpace topluluğu arasında popüler olan iki kullanım durumu için bu özelliği uygulama seçeneğini içerecektir:


Dergi Hiyerarşisi: bir Dergi, Cilt, Sayı, Makale ve Yazar için nesneler oluşturun ve bunları birbirine bağlayın

Fakülte ve Organizasyon Birimleri: Projeler, Fakülte, Bölüm/Birim, Yayın vb. temsil etmek için hafif, CRIS benzeri bir seçenek.

Yapılandırılabilir Varlıklara derinlemesine bir dalış, DSpace 7 Yapılandırılabilir Varlıklar erken belgelerinde (Google Doc) bulunabilir.

Yapılandırılabilir varlıklar, DSpace'i Tanımlayıcılarla ilgili Yeni Nesil Depo önerileriyle ve OpenAIRE v4 ile hizalamayla daha iyi hizalamaya yardımcı olur.

DSpace 7, modern ve geleceğe odaklı bir depo oluşturmak için DSpace 6'yı temel alır. DSpace 6'dan gelen arka uç yeniden yapılandırması korunur ve mevcut kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak ve gelecekteki standartları planlamak için tasarlanmış güçlü bir havuz oluşturmak için yukarıdaki özelliklerle birleştirilir

DSpace 7, DSpace'in, geliştirme sürecinin başlarında sorunları tespit etmek ve ele almak ve daha kararlı sürümlere yol açmak için tasarlanmış test odaklı geliştirme uygulamaları kullanılarak geliştirilen ilk sürümüdür. Ayrıca tasarım ve geliştirme ile ilgili kararlar için bir çalışma grubu modeli kullanan ilk sürümdür.

Bu sürüm hakkında daha fazla bilgi için DSpace 7 Sürüm Notlarına bakın.


DSpace 7.0'ı deneyin!

DSpace 7.0'ı hemen denemek için, aşağıya bakın.

DSpace 7, ayrı bir arka uç (REST API) ve ön uç (Kullanıcı Arayüzü) içerir. Tam kurulum talimatları, DSpace wiki sayfalarında mevcuttur.

DSpace 7.0 Arka Uçunu İndirin: https://github.com/DSpace/DSpace/releases/tag/dspace-7.0

DSpace 7.0 Kullanıcı Arayüzünü İndirin: https://github.com/DSpace/dspace-angular/releases/tag/dspace-7.0


Demo Sitesini kullanarak deneyin

En son DSpace 7 kodunu hızlı bir şekilde test etmek istiyorsanız, bunu demo sitemizi kullanarak yapabilirsiniz.

DSpace 7 Kullanıcı Arayüzü Demosu: https://demo7.dspace.org/ (Giriş: [email protected] , Şifre: dspace)

DSpace 7 REST API Demo: https://api7.dspace.org/server/ (Giriş: [email protected] , Şifre: dspace)

REST Sözleşmesi/Belgeleri şu adreste mevcuttur: https://github.com/DSpace/RestContract/blob/master/README.md

Kullanıcı Arayüzü Demomuzun arka uç olarak REST API Demosunu kullandığını unutmayın. Böylece (herhangi biri tarafından) oluşturulan herhangi bir içerik hemen her iki konumda da görünecektir.

DSpace 7'ye Genel Bakış
Mehmet Demirel 29 Temmuz 2021
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Abonelik Planı Programı
Abonelik Planı, abone olunan Öğe, fiyatı ve faturalandırma aralığı hakkındaki bilgileri saklar.