Açık Kaynak İşletmeler için Neden iyi bir çözüm?

Açık Kaynak Yazılım

2015 Açık Kaynaklı Araştırmanın Geleceği'ne göre, tüm şirketlerin yaklaşık% 78'i açık kaynak kullanıyor. Ayrıca, şirketlerin yalnızca% 3'ünden azı açık kaynaklardan herhangi bir şekilde faydalanmamaktadır. Niye ya?

İlk bariz cevap elbette ki maliyet. Açık kaynak ücretsizdir, böylece şirket gerekli araçları veya ürünün parçalarını zeminden yapma masraflarını ve zamanını önemli ölçüde azaltabilir. Ürününüz için ne kadar az para harcarsanız, fiyatı da o kadar düşük olur. Bu, masrafları sürekli olarak azaltmayı amaçlayan ve beklendiği kadar başarılı olmadığında ürünü sıkıca döndürmek zorunda kalan girişimler için daha da kritik bir hal alıyor. Ancak, birçok avantaj, şirketleri her yıl açık kaynağa geçmeye teşvik ediyor. En üstteki 6’yı listeleyelim.

6. Topluluk

Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanmanın Yararları - Topluluk

Herhangi bir açık kaynaklı yazılımın arkasında onu daha popüler, güvenilir ve esnek hale getirmeyi amaçlayan büyük ve sıkı bir topluluk var. Ve birçok insan belirli bir ürün oluşturmak için birleştiğinde, gerçekten harika bir şey oluyor - sinerji.

Topluluk geliştiricileri, yaptıkları işi severler ve akran tanıma ile motive edilirler; bu da, işlerinin yüksek kalitesini ve ürünün mümkün olan en iyi etkinliği, sadeliği ve bakımını mümkün kılan özeni garanti eder. Bu nedenle açık kaynaklı aletler genellikle son derece işlevsel, güvenilir ve güvenlidir ve bulunan tüm hataların genellikle saatler içinde sabitlenmesinin nedeni budur .

Bir ürünün arkasındaki büyük bir topluluğun varlığı, özel yazılımdan geçiş yapmayı düşünürken tek başına büyük bir faktördür. Bununla birlikte, açık kaynak çözümünü belirli iş gereksinimlerine uyarlamanız ya da sadece danışma ve tavsiye için bir uzmana ihtiyacınız varsa, bundan daha fazla avantaj elde edebilir ve o topluluktan belirli uzmanları işe alabilirsiniz.

5. Yasal özgürlük

Açık kaynaklı yazılımı kullanırken, genellikle kullandığınız ürünün koduna derinlemesine dalabilir ve istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Bu, aynı zamanda kendi özel ihtiyaçlarınız için bu tür bir yazılımı da ayarlayabilmeniz, başka bir şekilde yapılması gerektiğini görmeniz durumunda sınırsızca ücretsiz olarak değiştirebilmeniz anlamına gelir. Ancak, tüm bu olasılıkların en önemli avantajı, açık kaynak lisanslarının hepsini yapmasına izin verilmesidir.

Aksine, tescilli araçların kullanımı konusunda ek kısıtlamalar olabilir; bu, söz konusu ürünlerle yaptığınız her şeye izin verildiğinden emin olmak için kullanıcı sözleşmelerine ve gizlilik politikasına derinlemesine dalmanız gerekebileceği anlamına gelir.

4. Hız

Açık kaynaklı iş yazılımının hızı

Çok çeşitli araçlar, eklentiler, modüller ve Internet üzerinden kullanılabilen basit kod parçaları sayesinde hiçbir zaman farklı işleri çözemezsiniz. Sadece birkaç vaka düşünün:

  • Yazılım sisteminize belirli bir modül eklenerek çözülebilecek küçük bir teknik probleminiz var. Sıfırdan yazmak için 10 saat ya da ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan açık kaynaklı aracı indirmek, test etmek ve ayarlamak için 10 dakika harcayabilirsiniz. Şirketlerde oldukça sık görülen durum budur.
  • Yeni projeniz için yeni bir yazılım seçmeniz gerekir. Her seçeneğin gerekli işlevselliğe sahip olup olmadığını kontrol etmeniz değil, aynı zamanda yönetimin bu kararı onaylayacağından ve aylar olmasa da haftalar alabilen ödemeye hazır olacağından emin olun. Açık kaynak olması durumunda hızlıca kendiniz karar vereceksiniz, çünkü şirketin parasına bağlı değilsiniz.
  • Belirli bir sorunu çözmek için verilen aracı kullanmak istiyorsunuz, ancak bunu yapmanın en iyi yolunun ne olduğundan emin değilsiniz. Açık kaynaklı yazılımlar söz konusu olduğunda, genellikle çok ayrıntılı olarak açıklanan dokümanları okuyabilir veya geliştiriciler topluluğundan tavsiye isteyebilir ve hızlı bir cevap için emin olabilirsiniz. Özel bir yazılımla bu iki yaklaşımın ikisinde de sorun yaşayabilirsiniz.
  • Araçta kendi ürününüzü yapmak için kullanmaya karar verdiğiniz bir hata buldunuz. Açık kaynaklı yazılım olması durumunda, kendi başınıza düzeltebilir ya da en azından bir hata raporu yazabilirsiniz . Oldukça aktif olan topluluk sayesinde, hatalarınızı birkaç saat içinde düzeltirken, tescilli yazılım olması durumunda, şirketin esnekliğine bağlı olarak haftalar olmasa da günler sürebilir.

3. Ücretli Destek

Açık kaynaklı yazılımlar çoğu zaman dokümantasyon yığınları, wiki siteleri, haber grupları ve aktif bir toplulukla birlikte gelse de, kullanmanın mümkün olduğu kadar yumuşak olacağından emin olabilirsiniz. Ücretli desteğin işi sizin için yapacağı yerdir. Tescilli araçlara kıyasla, açık kaynaklı yazılım desteği şaşırtıcı bir şekilde daha tepkilidir çünkü genellikle açık kaynaklı işletmeden para kazanmanın tek yolu budur ve genellikle daha ucuzdur.

Yine, ücretli destek aynı zamanda hataları daha hızlı çözecek, özel sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacak ve genel olarak şirketin desteklemeye ve bakım yapmaya hazır oldukları açık kaynaklı yazılımın kalitesi konusunda ciddi olduğunu gösteriyor.

2. Üstünlük

Sınırlı sayıda geliştirici özel bir yazılım oluşturduğunda, birçok şey tarafından sınırlandırılmaya zorlanır: bütçe, özellikler, zamana göre. Açık kaynak kodlu olması durumunda, gerçekten harika bir yazılım ilk başta yüksek kaliteyi hedefler, ancak piyasaya sürüldükten sonra bile, kullanıcıların bekledikleri, ancak kendi ihtiyaçları için yaratmadıkları ve daha sonra paylaştıkları çok sayıda eklenti ve modülle hızla güncellenir ve genişletilir. topluluk.

Açık kaynaklı yazılımın bir diğer yanı ise, tescilli standartlarla uyumlu olmasıdır. Örneğin, potansiyel bir kullanıcı için daha çekici olmak amacıyla, çoğu açık kaynaklı belge aracı Microsoft Office belgelerini açabilir. Aksine, tescilli araçların bazı nedenlerden dolayı aşırı popüler olmadıkça açık kaynak formatlarını doğru bir şekilde desteklemesi pek olası değildir.

RubyGarage'da ayrıca kodun yüksek kalitesi için açık kaynaklı araçları takdir ediyoruz; bu da iş gereksinimlerimiz için kolayca adapte olmamızı sağlıyor. Ek olarak, bu tür ürünler çok hızlı bir şekilde gelişir ve belirli bir aracın bir şeyden yoksun olduğunu düşünüyorsanız, büyük olasılıkla birileri zaten yapmış olabilir veya en azından şu anda istenen işlevselliği eklemek için bir eklenti üzerinde çalışmaktadır.

Bu nedenle, büyük bir kuruluş için yazılım seçmek söz konusu olduğunda, elbette daha fazla işlevsellik ve esneklik sunan seçeneği kullanarak başka bir yazılıma geçme riskini en aza indirmek istersiniz. Ve seçtiğiniz açık kaynaklı çözümün ihtiyaç duyduğunuz şeye sahip olmaması durumunda, bunu her zaman kendiniz yapabilirsiniz (ya da yaratılışını öder)!

1. Güvenlik

Açık kaynaklı yazılım güvenliği

Açık kaynak kodlu yazılımın kamuya açık olması nedeniyle daha güvenilir olduğu tartışmalı görünebilir. Ancak, yazılımı hataları denetleyen ve bunları hızlı bir şekilde düzelten kişi sayısını önemli ölçüde artıran açık kaynaklı bir yaklaşımdır.

Basitçe söylemek gerekirse, daha fazla göz koda bakıyor, belirtilen sürede daha fazla hata bulunacak ve düzeltilecektir. Sadece bir düşünün: Yazılımın etrafında daha iyi bir hale gelmek ve gelecekteki potansiyeline inanmak isteyen güçlü bir topluluğa sahip olması, kendi başına büyük bir güvenlik göstergesidir.

Peki ya özel yazılım? Asıl sorun bilmediğimizdir. Kaç tane böcek olduğunu bilmiyoruz, ne zaman düzeleceklerse ve ne zaman, bu konuda kaç kişi çalışıyor ve böcek aramaya ne kadar dikkat ediyorlar. Sadece uzun vadede tahmin edilemez bir şey alan şirketin itibarına güvenebiliriz.

Bizi yanlış anlamayın: Açık kaynaklı yazılımın her zaman daha güvenli olduğunu söylemiyoruz. Ancak başarılı açık kaynaklı araçların çoğu gerçekten iyi bir şekilde korunuyor, sadece emin olmak için kullanmak istediğiniz ürün hakkındaki bilgileri kontrol edin. Yine de güvende olmak için, haberleri takip etmeniz ve bu yazılımları güncel ve bu sayede güncel tutmak için olabildiğince çabuk ve hızlı bir şekilde güncellemeniz önerilir.

Peki neden açık kaynak hala her yerde değil? Geleneksel olarak, açık kaynaklı yazılım şirketlerinin yalnızca destek ve bakımdan elde ettiği gelir nedeniyle, pazarlama açısından özel yazılım yaratıcılarıyla rekabet etmek için genellikle paraları yoktur. Ve böylece, zengin şirketler genellikle potansiyel kullanıcı için savaşı kazanır. Ancak bu asla ürünlerinin daha iyi olduğunun bir göstergesi değildir.

Açık kaynak geliştiricileri

Açık kaynak kodlu yazılımı kullanmaktan heyecan duyuyoruz çünkü bu şekilde çalışıyoruz. Açık kaynaklı araçlardan yararlanıyoruz ve deneyimlerimiz bu yaklaşımın son derece güvenilir olduğunu ve iş yapma şeklimize birçok avantaj getirdiğini gösteriyor.

Ancak bu, açık kaynak kodlu yazılımı yalnızca herkesin kullanmasını istediğimiz anlamına gelmez. Diğer yollar vardır, örneğin, birçok şirket için ortak bir durum, hem açık kaynaklı hem de özel yazılımların karma kullanımıdır. Örneğin, Facebook ve Google'ın izleyeceği yol budur.

Bu nedenle, kullanacağınız yazılımı düşünürken, akıllı ve kendi kararınızı ve kararlarınızı alın.

Açık Kaynak İşletmeler için Neden iyi bir çözüm?
Mehmet Demirel 12 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Alfresco ile ProcessMaker BPM Entegrasyonu
ECM ile BPM Entegrasyonu