Mobil Satınalma Kullanıcı Klavuzu

Mobil Tedarik

Mobil Satınalmaya Giriş

Mobil satın alma uygulaması, mobil cihazları kullanarak Satınalma siparişleri oluşturmak için kolay bir GUI sağlar.

Mobil tedarikin başlatılması

Openbravo Mobil tedarik iki GUI kullanır: Mobil tedarik GUI ve Openbravo arka ofisi. Her ikisi de bir web tarayıcısında çalışır ve her ikisi de bağımsız olarak başlatılabilir.


Openbravo arka ofis GUI'si, web tarayıcısının adres çubuğuna standart uygulama URL’si girilerek başlatılır: http: // <IP_adresi> / openbravo.

Openbravo Mobile satın alımı, web tarayıcısına bir URL girilerek de başlatılır. Bu URL aşağıdaki yolla oluşturulur: // <IP_adresi> /openbravo/web/org.openbravo.mobile.procurement/?terminal=<Mobile tedarik yapılandırma kimliği (Arama Anahtarı)>.

Not. Mobil İhale girişi sırasında iPad'de tarayıcı size “ Veritabanı Boyutunu Arttırın mı? [Uygulamanın] cihazınızda 50 MB'a kadar depolama alanı kullanmasına izin vermek istiyor musunuz? ” Sorusunu soracaktır . ÇOK ÖNEMLİ : Mobil tedarikin çevrimdışı özelliklerini kullanabilmek için bunu onaylamanız gerekir.

Mobil tedarik GUI'ye genel bakış

Fiş alanı

Ekranın bir yarısı bilet alanı tarafından işgal edildi. Burada aktif satınalma siparişine eklenen tüm ürünler liste görünümünde gösterilmektedir. Son satınalma siparişinin bir önizlemesi olarak işlev görür.

File:Ticketarea.png


Mesaj alanı

Ekranın diğer tarafındaki mesaj alanı saati ve tarihi gösterir ve kullanıcıyı işlemler ve olaylar hakkında bilgilendirir.

Sayısal ped

Ekrandaki tuş takımı, dokunmatik ekran kullanıcıları tarafından ürün kodlarını, miktarları ve diğer sayısal verileri girmek için kullanılır.

File:Numericalpad.png

Sekmeler

Ekranın üst kısmındaki sekme düğmeleri, dört ana Mobil tedarik aktivitesine erişim sağlar: tarama, göz atma, arama ve düzenleme. İlk üç etkinlik bir satınalma siparişine ürün bulmak ve eklemek için kullanılır; düzenleme etkinliği son veya kullanıcı tarafından seçilen sipariş satırına uygulanır.

En iyi bilgi alanı ve menüler

Ekranın üst satırı sistem, terminal, müşteri ve kullanıcı bilgilerini gösterir.

Çevrimiçi durum: sistemin bağlantı durumunu gösterir. Yeşil nokta, sistemin çevrimiçi olduğunu, beyaz bir daire sistemin çevrimdışı olduğunu gösterir. Terminal: Bu, kullanıcının oturum açtığı Mobil tedarik yapılandırmasının adıdır. Organizasyon: mağaza burası. Dokunarak Müşteri, Fiyat Listesi, Para Birimi ve Konum bilgilerine erişim sağlayan bir menü ortaya çıkarır. Kullanıcı: Giriş yapan kullanıcı gösterilir. Vurulduğunda, Profile ve Logout'a erişim sağlayan bir menü ortaya çıkar. Profilde, rol, dil ve varsayılan kullanıcı ayarlanabilir.

Akıllı telefonlar için GUI

Openbravo Mobil Tedarik, genellikle akıllı telefonları bağlayan küçük ekranları desteklemek için tasarlanmıştır. Bu cihazlar kullanıldığında, GUI iki sütuna bölünür.



File:OBPOP mobileView ticket.png
File:OBPOP mobileView keyboard.png


Ana Akışlar

Openbravo Mobile tedarik şu ana akışları desteklemektedir:

Tarama

Manuel giriş

Göz atma

Arama

Düzenleme

Park etme ve bekleyen biletleri seçme

Satınalma siparişini silme


Bir satınalma siparişini kapatma ve ERP'ye gönderme

Bilet çizgileri tamamlandığında, satınalma siparişini kapatmak ve ERP'ye göndermek için toplam fiyat düğmesine tıklanmalıdır. Bunu yapmak için sadece klavyenin üzerinde bulunan kaydet düğmesine tıklayın.

File:OBPOP closePurchaseOrder.png


İş Ortağını Değiştirme

Çevrimiçi çalışırken, İş ortağı değiştirilebilir. Farklı bir satın alma fiyatı listesiyle (seçilen iş ortağına atanan) çalışmamızı sağlar. Değiştirmek için, İş ortağı düğmesini tıklayın (mevcut İş Ortağının adını gösterir). Bu işlem, istediğiniz İş Ortağını bulabileceğiniz ve seçebileceğiniz bir açılır pencere görüntüler. Sonunda içerik yeniden yükleme hakkında uyarı mesajı gösterilecektir.

File:OBPOP showModalBP.png

File:OBPOP selectNewBP.png

File:OBPOP warningChangingBP.png

Güvenlik

Bu yardımcı program bir tercih yoluyla güvence altına alınabilir.

Sipariş ağırlığı kontrolü

Ürünlerin ağırlığı vardır ve bunlara göz atarken veya tararken gösterilir. Ayrıca her sipariş satırında ağırlık, ürün ağırlığı ve hattın toplam ağırlığı gösterilecektir.

File:WeightMessage.png

Sipariş kilo kontrolünü etkinleştirdikten sonra, siparişte ne kadar / fazla kilonuz olduğunu gösteren bir mesaj alırız. Minimum ya da maksimum ağırlık sınırlarını engelleyerek, ödeme sekmesi devre dışı bırakılacağından satın alma işlemini kaydedemeyiz. Öte yandan, bloke olmamakla birlikte, satınalma siparişini kaydedebileceğiz ancak tasarrufla ilgili bir uyarı alacağız.

File:WeightWarning.png

Arka ofisle çalışmak

Openbravo Mobil tedarik, hem önden (örneğin Web POS) hem de arka uçtan (örneğin Openbravo 3) kullanıcı arayüzleri üzerinden erişilebilen tek bir veritabanı kullanır. Bu bölümde, kullanıcıların bu mimariden nasıl yararlanabileceği gösterilecektir. Öncelikle, arka ofisdeki tüm bilgiler, işlemler gerçekleştikçe işlendiklerinde gerçek zamanlı olarak doğrudur (bunun istisnası, gecikmeye neden olabilecek bir bağlantı kesintisi olduğundadır). İkinci olarak, arka ofis, web tabanlı (ön ofis gibi) uzak ve mobil kullanıcıların her yerden mağaza performansını görmesini sağlar. İşte en önemli arka ofis görüşlerine ve bunların nasıl kullanılacağına genel bir bakış:


Openbravo mobil tedarikinden arka ofise geçme

BackOffice'e gitmek için sadece bağlam menüsünü görüntüleyin ve bir backoffice denilen seçeneği seçin. Bu işlem tarayıcınızda ERP ile yeni bir sekme açacaktır. Oturum ayarlarınız korunacaktır.

File:OBPOP navigateBackOffice.png


Satın alma siparişler

Bu pencere satın alma işlemlerine gerçek zamanlı bir görünüm sunar. Varsayılan olarak, tüm kuruluşlar için satın alma siparişleri şebekede gösterilir; bu nedenle yapmak istediğiniz ilk şey, kuruluş sütununu bir veya belki birkaç belirli mağazaya göre filtrelemektir. Filtreleme hakkında daha fazla bilgi için Openbravo 3 Kullanıcı Arabirimi Giriş kısmındaki Sütun Filtreleri bölümüne bakın. Belirli bir görünümü daha sık kullanmayı planlıyorsanız kaydetmek isteyebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için Görünümleri Kaydetme belgelerine bakın.

File:Purchaseorders.png


Satırlar alt sekmesinde satınalma siparişi satırlarını bulabilirsiniz.

Gelen siparişlerin göründüğünü görmek için araç çubuğundaki Yenile düğmesini kullanarak ızgarayı yenilemeniz gerektiğini unutmayın

Tedarik verilerini alırken hatalar

File:OBPOP errorsProcurement.png

Bu pencere Openbravo Mobil Tedarik'ten veri içe aktarma hatalarına gerçek zamanlı bir görünüm sunar. Bir şeylerin yanlış yapılandırılması durumunda, Openbravo ERP'ye veri yüklenirken bir hata ile karşılaşabilirsiniz. Bu pencerede, bu hatalar hakkında bilgi bulabilirsiniz.


PO Durumu: Hatalı satınalma siparişinin durumunu açıklar.

PO json verileri: Openbravo Mobil Tedarik'ten gönderilen JSON nesnesidir.

Hata: Hataya neden olan Java İstisnası.

Mobil Tedarik Yapılandırma Kimliği: Başarısız PO'yu göndermek için hangi yapılandırma kullanıldı?

Tekrar kaydet Düğmesi: Yapılandırma hatasını kontrol ettikten ve çözdükten sonra verileri tekrar gönderebilirsiniz.

Hatayı sil Düğmesi: Bu işlemi yürüterek bir hata tablodan kaldırılabilir.




Mobil Satınalma Kullanıcı Klavuzu
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
OPENBRAVO WEB POS, RFID OKUYUCULARI DESTEKLİYOR
RFID, Radyo Frekansı Tanımlaması