Farklı Birimden Satın Alma (ikinci birim)

Satınalma Birimi

Farklı Birimden Satın Alma (UoM)

Her öğenin kendisiyle ilişkili stok ölçü birimi (UoM) vardır. Örneğin, kalemin UM'si sayılar (Nos) olabilir ve kum stoğu kg'lar olabilir. Ancak, Tedarikçi ile bir sipariş verdiğimizde, bir ürün için UoM değişebilir. Tedarikçimize 1 set / kutu Kalem veya bir adet kum kum siparişi verebiliriz. Satın alma işlemi gerçekleştirirken, bir öğe için Satın Alma İhale Birimini değiştirebilirsiniz.

Senaryo:

Ürün PenNos olarak stoklanmıştır, ancak Kutu içerisinde satın alınmıştır. Böylelikle Tükenmez Kalem için Satınalma Siparişi vereceğiz.

1. Adım: Satınalma Siparişinde UM'yi Düzenleyin

Satınalma Siparişinde, iki adet UOM'ye bağlı olduğunu göreceksiniz.

  • UoM
  • Hisse Senedi UM

Her iki alanda da, bir öğenin varsayılan ÜM'si varsayılan olarak alınır. UoM alanını düzenlemelisiniz ve UoM Satın Al (Bu durumda kutu) öğesini seçmelisiniz. Satın Alma UoM'sinin güncellenmesi temel olarak tedarikçinin referansı içindir. Yazdırma biçiminde, satın alma umamasında qty maddesini göreceksiniz.

Öğe Satın Alma UM

Adım 2: UoM Dönüşüm Faktörlerini Güncelleyin

Bir kutuda, 20 adet Pen alırsanız, UoM Dönüşüm Faktörü 20 olacaktır.

Öğe Dönüşüm Faktörü

Miktar ve Dönüşüm Faktörü temelinde, miktar, bir öğenin Hisse Senedi’sinde hesaplanacaktır. Sadece bir Kutu satın alırsanız, stoktaki Miktar Miktarı 20 olarak belirlenir.

Varsayılan UoM'de Satınalma Miktarı

Stok Muhasebesi

Seçilen Satınalma İade Belgesine bakılmaksızın, stok defteri deftere nakil, bir öğenin Varsayılan Genel Belgesinde yapılacaktır. Bu nedenle, farklı UOM’de ürün satın alırken dönüşüm faktörünün doğru girildiğinden emin olmalısınız.

Satın Alma Umiminde Baskı Biçimi

Öğede Dönüşüm Faktörünü Ayarla

Öğe ana verilerinde, Satın Alma bölümünün altında, bir öğenin olası tüm satın alma UM'lerini UoM Dönüşüm Faktörü ile birlikte listeleyebilirsiniz.

UoM Master Satın Alın

Farklı Birimden Satın Alma (ikinci birim)
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext ile Satınalma Sipariş Yönetimi
Bir Satınalma Siparişi, Tedarikçinizle verilen koşullar altında bir ürün seti satın alacağınıza söz verdiğiniz bağlayıcı bir sözleşmedir.