ERPNext Üretim Ayarları

Üretim Ayarları

ERPNext Üretim Ayarları

Üretim Ayarları şurada bulunabilir:

Ana Sayfa > Üretim > Ayarlar > Üretim Ayarları

Aşırı Üretim Ödeneği Yüzdesi

Bir Müşteri Siparişine Karşı İş Emirleri verirken, sistem yalnızca üretim kalemi miktarının Müşteri Siparişindeki miktara eşit veya daha küçük olmasına izin verecektir. İş Emirlerinin daha fazla miktarda yükseltilmesine izin vermek isterseniz, burada Üretim Aşaması Ödeneği Yüzdesini belirtebilirsiniz.

Örnek: Bazı durumlarda, bir İş İstasyonunun maliyet etkinliği için 100 birim üretmesi gerekir, ancak İş Emri 50 birim olabilir. Bu durumda, Aşırı Üretim Ödeneği Yüzdesi 100 olacaktır.

Bazında Ters Yıkamalı Hammaddeler

'Manufacture' türündeki Stok Girişi, ters yıkama olarak bilinir. Mamullerin üretimi için tüketilen hammaddelerin ters yıkama olarak bilinir.

Üretim Girişini yaratırken, hammadde kalemleri üretim maddesinin BOM'sine göre geri akıtılır. Hammadde öğelerinin bunun yerine bu İş Emrine karşı yapılan Malzeme Aktarımı girişine dayanarak geri yıkanmasını istiyorsanız, bu alanın altına ayarlayabilirsiniz.

Üretim Ayarları

Devam Eden Depodaki Varsayılan Çalışma

Bu Depo, İş Emirlerinin 'Devam Eden İşler' Deposu alanında otomatik olarak güncellenecektir.

Standart Mamul Depo

Bu Depo, İş Emrinin 'Hedef Depo' alanında otomatik olarak güncellenecektir.

Çoklu Malzeme Tüketimine İzin Ver

İşaretli ise, tek bir İş Emri için birden fazla malzeme kullanılabilir. Bir veya daha fazla zaman alan ürün üretiliyorsa bu kullanışlıdır. Örneğin, tek bir ürünün üretilmesi bir ay sürer ve günlük olarak ham maddeler tüketilir. Düzenli bir senaryoda, bu stok girişleri ile mümkün olmayacaktır. Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, geri yıkama için bir giriş oluşturmanıza gerek kalmadan malzeme tüketimi için stok girişleri oluşturmanıza olanak sağlar. Sonuç, Depolarda tüketilen stokları görebilmeniz ve nihai üretim girişini daha sonraki bir aşamada güncelleyebilmenizdir.

Malzeme Listesini Otomatik Olarak Güncelle

İşaretlenirse, malzeme listesi maliyeti Değerleme Oranı / Fiyat Liste Oranı / hammadde alımındaki son fiyat esas alınarak otomatik olarak güncellenir.

ERPNext Üretim Ayarları
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Üretim Takip Sistemi
Üretim Takip Yazılımı