Alta Motors, Odoo ile Motosiklet İnovasyonunu Nasıl Geliştirdi?

Odoo Müşteri Hikayesi

Bizim hikayemiz kısaca şöyle:

"İki tekerlek üzerindeki her şeye tutku duyan arkadaşlar arasında ani bir fikir olarak başlayan bu iş, hızla tam ölçekli Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) haline geldi."


Odoo sizi bir sonraki seviyeye götürür!

2010 yılında Alta Motors'un kuruluşundan bu yana, şirket hızla büyümüş ve lider elektrikli motosiklet üreticisi haline gelmiştir. Başlangıçta sadece dört kişi tarafından üstlenilen, ürüne ve potansiyeline inanan çok özel dört kişi tarafından yapılan iddialı bir projeydi. Sadece sıfırdan yeni bir araç geliştirmek değil, aracı mümkün kılmak için bir dizi yeni teknoloji geliştirmek de zordu.

Şirket büyüdükçe, işi bir üst seviyeye taşımaya ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle operasyonlarını yönetmelerine yardımcı olabilecek bir sisteme ihtiyaçları olduğunu söylediler. Yüzlerce PO, 500 farklı parça ve iki tip model yönetiyorlardı, bu yüzden operasyonlar hakkında sürekli bilgi sahibi olacak aktif bir sisteme ihtiyaçları vardı ve ne kadar envanterin mevcut olduğunu, üretimin nasıl yapıldığını bilmelerini sağladılar. Bu yüzden Alta Motors için aktif bir envanter sistemine sahip olmak özellikle önemliydi.




Zamanında Tam İşleyen Bir Sistem

Bir MRP Sistemi seçmeye gelince, Alta Motors'un odaklandığı önceliklerden iki tanesi zaman ve karmaşık ürünleri kullanma yeteneği idi. Olabildiğince çabuk kullanmaya başlayabilecekleri bir sisteme sahip olmak istediler ve Odoo bunu sağlıyordu. Şirket, Odoo'nun kendi dikey entegrasyon felsefesine ne kadar iyi uyduğundan ve sistemin onlara ne kadar kontrol sağladığından etkilendi. Odoo ile sadece hangi işlevleri uyguladıklarını kontrol etmekle kalmadı, aynı zamanda tam da istediklerini inşa etme kabiliyetine sahip oldular. Öyle ki sistem, Alta Motors'un sahip oldukları her disiplinde değer verdikleri esnekliği ve duyarlılığı sürdürmesine izin verdi.

Odoo'yu uyguladıktan sonra, Alta Motors'un en şaşırtıcı yönlerinden biri, ERP ve MRP'den sorumlu iki kişiden oluşan bir ekiple her şeyi yönetebilmeleriydi. Karmaşık bir ürün ve ülke çapında bir bayi ağına ve sonunda dünya çapında bir ağa hizmet veren 50 kişilik bir şirket, işte bu çok etkileyiciydi. Alta Motors, özellikle ilk adımı atmaya ve sistemdeki temel ERP bilgisini kurmaya gelince, Odoo'yu son derece sezgisel buluyor. Ek olarak, Odoo'da insanları eğitmenin çok kolay olduğunu ve sadece 3 ay içinde Odoo'da neredeyse tamamen işlevsel hale gelmeye hiçbir şeyden geçemediklerini öğrendiler. Bu kadar kısa sürede işleyen bir ERP sistemine sahip oldukları için gerçekten şok ve mutlu oldular.

Odoo CMS - a big picture

 

Gelecek İçin İnşa Edilen Bir Sistem

Evet, Alta Motors, özellikler ve işlevsellik açısından kullanabilecekleri geniş bir kütüphaneye sahip olan arka uç bir yazılım sistemine sahip olduğu için son derece mutlu.  Alta Motors'un sadece mevcut ihtiyaçlarını karşılayacak bir platformla başlamamış, aynı zamanda yeni ürünler tanıttığı ve coğrafi olarak ülke çapında satıştan dünya çapındaki satışa genişledikleri için onlara hizmet edecek bir platformla başlaması önemliydi. Odoo'yu seçtiler, çünkü geçişi farklı büyüme aşamaları ve örgütsel değişimlere uyum sağlayabilecek bir sistem istediler. Bugüne kadar yaşadıklarından dolayı Alta Motors,  Odoo ile birlikte büyüyebilecekleri konusunda her türlü güvende.

 
 


Alta Motorları Hakkında

2010 yılında kurulan Alta Motors, dünyadaki en gelişmiş elektrikli motosikletleri tasarlıyor ve üretiyor. Amaçları yalnızca motosiklet teknolojisi alanını ilerletmek değil, aynı zamanda teknolojilerini ve ileri mühendisliklerini taşımacılık pazarlarına uygulamaktır. Bu amaç doğrultusunda, çevik bir uzmanlar ekibi oluşturdular, yenilikçi elektrikli araç teknolojisi geliştirdiler ve Brisbane, California merkezli dünya standartlarında bir üretim operasyonu oluşturdular.

Alta’nın tasarım yaklaşımı, müşterilerin ne istediklerini, ihtiyaç duyduğunu ve değer verdiğini anlamakla başlar ve biter. Tasarımdan mühendisliğe, imalattan üretime geçişi olan klasik bir şelale geliştirme programından farklı olarak, Alta el ele tasarım ve mühendislik çalışmalarıyla oldukça paralel ve yinelemeli bir yaklaşım benimsemiştir. Ürün gereklilikleri, üretilebilirlik ve teknolojinin kanama kenarı kesişimine dayanarak, takımları eskizlerden başlayarak, kâğıt çalışmaları ve 3D yüzey modelleme ile kağıda koyar.

Daha fazla bilgi için: https://www.altamotors.co

Alta Motors, Odoo ile Motosiklet İnovasyonunu Nasıl Geliştirdi?
Mehmet Demirel 10 Ekim 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Üretim Emri Prosesi
Üretim Siparişi İşlemi