Openbravo Retail ERP Platformu

OpenBravo, Açık Kaynak Kodlu Retail ERP alanında birinci tercihimiz

Openbravo Retail ERP Platformu

OpenBravo, Açık Kaynak Kodlu Retail ERP alanında birinci tercihimizdir. Bu tercihin birkaç ana sebebi var:

  • Kolay kullanımlı arayüz

  • Fonksiyonel zenginlik

  • İstikrarlı gelişim

OpenBravo 2006 yılında zamanın en yaygın ve ilk açık kaynak kodlu ERP sistemi Compiere’den ayrılan bir grup yazılımcı tarafından İspanya’da kurulmuştur. Kod tabanı olarak Compiere alınarak, genişletilmiş ve bir miktar da sadeleştirilmiştir. Compiere geçen sene Oracle tarafından satın alındı ve open source dünyasına veda etti. OpenBravo ise 2006 dan bu yana en başarılı open source ERP alanında liderliğe oturmuş durumda. Compiere’in satın alınmasının açık kaynak dünyasında yarattığı şoku, OpenBravo ilelebet open source kalacağını bir manifesto ile ilan ederek ve daha da güçlenerek atlatmıştır. OpenBravo başarılı çizgisi ile birçok open source ERP ye öncü olmuş, birçok ödüller almış, ve yatırımcılardan da önemli miktarlarda fon çekerek istikrarlı bir firma ve ürün meydana getirmiştir.

SelenSoft ekibi olarak bizim açık kaynak dünyası ve Openbravo ile tanışmamız 2007 yılının Temmuz ayındadır. Henüz bir yıllık bir geçmişi varken, Openbravo’nun başarılı çigisini görmek ve emek vermiş olmaktan kıvanç duyuyorum. 2007 yılında yazılımın Türkiye yerelleştirmesini üstlenerek çalışmalara başladık. Öncelikle, ERP sektöründeki tecrübemiz ışığında yazılımın Türkçeleştirilmesini tamamladık. Bu çevirileri yaparken, ERP kavramlarını sektörde bilinen, kullanılan, anlaşılır ortak bir sözlük olacak şekilde çevirileri yapmaya özellikle çok önem gösterdik. Yazılımın çevirilerini tamamladıktan sonra ise çalışmalarımızı fonksiyonel yapıyı anlama, testler ve geliştirmeye yönlendirdik.


Openbravo Arayüz

Openbravo’nun en başarılı olduğu konulardan birincisi arayüz dizaynıdır. Arayüz (ekran) dizaynı, maalesef birçok ERP yazılımında göz ardı edilen bir konudur, ve birçok ERP kullanıcısı, gününün büyük kısmını, kötü dizayn edilmiş ekranlar ile geçirmekten şikayetçidir. Openbravo % 100 web tabanlıdır ve arayüz dizaynı sürekli olarak geliştirilmektedir. Gelişmeler her zaman tüm dünyadaki Openbravo katılımcılarının fikirleri alınarak yapılır ve çorbada küçük de olsa tuzumuz bulunması memnuniyet vericidir.

  • Master – Detail Görünümü

  • Excel Tarzı Güncelleme

  • Filtre Çubuğu





Openbravo Excel Görünümü

Openbravo Grid, son kullanıcıların verimlilik ve üretkenliği artırmalarına yardımcı olmak için elektronik tablo aşinalıklarını sağlayan en güçlü Openbravo kullanıcı arayüzü bileşenlerinden biridir.

Bu yeni platform özelliği, ızgara sütunlarının sıralanması veya filtrelenmesinin zayıf bir son kullanıcı deneyimi ile sonuçlanabileceği yüksek hacimli ortamlarda ızgara performansını artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Bundan böyle Veri Sözlüğü'ndeki hangi sütunların sıralanabileceğini ve / veya filtrelenebileceğini yapılandırmak mümkün olacaktır.

Ek olarak, kullanıcıların bir somut alanın davranışını tanımlamasına izin veren ve böylece temel sütununun varsayılan davranışının üzerine yazmalarına izin veren çoklu ızgara yapılandırmalarını yapılandırmak da mümkün olacaktır.

Video size görünüm hakkında bir fikir verecektir.

 
 


Belge (Sipariş, Fatura, vb.) başlığı ile belge satırlarının aynı ekranda görüntülenerek aynı anda güncellenebilmesidir. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlarda maalesef önce başlık kaydedilir, sonra satırlar tek tek güncellenir. Openbravo’da belgeler gerçek hayatta olduğu gibi tek ekranda görüntülenir ve kaydedilebilir.Openbravo Gridlerinde yer alan bilgileri excel tarzında doğrudan güncelleyebilirsiniz. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlar, maalesef, kullanıcıyı her bir kaydın tek tek yeni sayfada açarak güncellemeye zorlar. OB’de alışkın olduğunuz excel rahatlığını yaşarsınız. Tüm Openbravo gridleri kolonların üzerinde bulunan filtre barı ile kolayca filtrelenir. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlar, maalesef, kullanıcıyı belirli sayıda filtre alanına kısıtlar. OB’de kolon bazlı sıralama, filtreleme, dondurma gibi birçok özelliği filtre barı ile yapabilirsiniz.

 

  • Özelleştirilebilir Masaüstü

  • Çoklu (Şirket/Dil/Hesap Planı)

  • Hazır E-posta Entegrasyonu


Openbravo’ya girdiğinizde gördüğünüz masaüstü ekranı, kullanıcı tarafından iGoogle tarzında esnek olarak belirlenebilir. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlar, maalesef, kullanıcıyı her bilgi için ayrı ekran/rapora yönlendirirken, OB’de tüm kritik bilgiler masaüstünden izlenebilir. Openbravo’da esnek organizasyon yapısı tanımlama imkanı vardır. Tek şirketli bir yapıdan tutun da, büyük bir holding organizasyonu başarıyla modellenebilir. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlarda maalesef çoklu şirket yapısı ya desteklenmemekte, veya sağlıksız yapılarla yama çözümler uygulanmaktadır. Openbravo’da tüm kayıtlar yazılımın içinden, doğrudan e-posta ile gönderilebilir. Kullanıcı dostu olmayan yazılımlarda maalesef e-posta  ihtiyacı lazım olan noktalarda ayrı ayrı yapılır ve çoğu zaman ücretlendirilir. OB’de e-posta ve bunu gibi birçok entegrasyon standart olarak sağlanır.

Tüm özellikler için Openbravo özellik sayfasını inceleyiniz.


Openbravo Modüller

ERP yazılımlarında ortak kabul gören en önemli birikimlerden biri modüler olmaları. Modülaritenin avantajı, her firmanın ihtiyacı olan modülü kullanması, ihtiyacı olmayanı kullanmaması ve bu durumun da yazılımın genel işleyişini bozmaması. Elbette modülaritenin en önemli artısı, kullanılmayan modüller için de maliyet ve emek harcanmamasıdır. Her ne kadar ERP firmaları modüller üzerinde tam bir uzlaşıya varamamış olsa da temel modüller hemen hepsinde aynıdır. Openbravo modülleri aşağıda yer almaktadır.

Ana Kayıtlar Yönetimi: İki temel kayıt ve bileşenleri bu modülde bulunur. Stok Kartları ve Cari Kartlar.

Stok Kartları ile işletmede kullanılan tüm mal ve hizmetler tanımlanır. Stok kartları detayında; kategoriler, ürün resimleri, birim çevrimleri, ürün ağacı, fiyat listeleri, ikame malzemeler tanımlanabilir.

Openbravo Retail ERP Platformu
Mehmet Demirel 21 Mayıs 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Activiti
Java tabanlı, Açık kaynak kodlu bir BPM