ERPNext Üretim Planlama Sistemi

Üretim Planlama Yazılımı

ERPNext Üretim Planlama Sistemi

Üretim planı

Bir Üretim Planı, üretim için planlanan Öğeler için üretim ve malzeme planlamasında yardımcı olur. Bu üretim kalemleri, Müşteri Siparişi (Müşterilere) veya Malzeme Talepleri (dahili olarak) yoluyla gerçekleştirilebilir.

Üretim Planı, kullanıcının birden fazla Satış Siparişi veya Malzeme Talebine göre üretim planlamasına yardımcı olur. Ayrıca, imal edilecek bitmiş ürün miktarına bağlı olarak hammadde maddesi için Malzeme Tedarik planlamasında yardımcı olur.

Üretim Planı listesine erişmek için şuraya gidin:

Ana Sayfa> Üretim> Üretim> Üretim Planı

1. Önkoşullar

Bir Üretim Planı oluşturmadan ve kullanmadan önce, önce aşağıdakileri oluşturmanız önerilir:

2. Bir Üretim Planı Nasıl Oluşturulur?

Daha önce de belirtildiği gibi, Satış Siparişlerine veya Malzeme Taleplerine göre Öğelerin üretimini planlamak için bir Üretim Planı kullanılabilir.

Ortak adımlar:

  1. Üretim Planı listesine gidin, Yeni'ye tıklayın.
  2. Bir Müşteri Siparişinden veya bir Malzeme Talebinden bir ürün almayı seçin .

Üretilecek Öğeleri seçebileceğiniz bir Üretim Planı da manuel olarak oluşturulabilir.

2.1 Satış Siparişlerine Karşı Üretim

  1. From Alınan Öğeler ’açılan listesinden Satış Emri olarak seçeneği belirleyin. Sistem, üretim için Satış Siparişlerini alabilmenizi sağlayan filtreleri gösterecektir. Belirli bir zaman diliminde yalnızca birkaç Satış Siparişiniz varsa, tüm bu filtreleri kullanmanıza gerek yoktur.

    Üretim Planı getirme öğeleri

  2. Yukarıdaki filtrelere dayanarak satış siparişleri almak için Satış Siparişleri Al'a tıklayın.

    Satış Siparişi Filtreleri

  3. Yukarıdaki Satış Siparişlerinden ürün almak için 'İş Emri için Ürün Al' seçeneğini tıklayın. Yalnızca malzeme listesi bulunduğu öğeler alınacaktır. Üretim Planı için ürün al

  4. Üretilecek Öğeler tablosundaki bir satırı genişletirken, 'Patlatılmış Öğeleri Dahil Et' seçeneğini göreceksiniz. Bunu işaretlemek, üretim sürecinde alt montaj kalemlerinin hammaddelerini içerir.

2.2 Malzeme Taleplerine Karşı Üretim

  1. Aşağıdan Al açılır listesinden Malzeme İsteği olarak seçeneği seçin. Sistem, üretim için Malzeme Taleplerini çekebileceğimizi kullanarak filtreleri gösterecektir.

    Malzeme Talep Filtreleri

  2. Yukarıdaki filtrelere dayanarak malzeme talepleri almak için 'Malzeme Talebi Al' üzerine tıklayın.

    Malzeme Talepleri

  3. Yukarıdaki malzeme taleplerinden ürün almak için İş Emri için Öğeleri Al seçeneğine tıklayın.

    Malzeme Talep Öğesi

2.3 Malzeme Talepleri İçin Planlama

'Üretim İçin Hammadde Al' düğmesine tıklanması, gerekli hammadde Maddelerini Malzeme Talep Planı tablosuna getirecektir. Örneğin, 200 plastik baston imal etmek için 100 ham plastik Nos'a ihtiyacınız var ancak Deponuzda sadece 20 tane var, o zaman bu düğmeye tıklanması Gereken Miktar sütununda 80 ile bir satır ekleyecektir.

Malzeme Talep Planı

Bazı eylemleri gerçekleştirmek için aşağıdaki onay kutularını kullanın:

  • Stok Dışı Kalemleri Dahil Et : Stoktaki olmayan kalemleri malzeme istek planlamasına dahil etmek. yani 'Stoku Koru' onay kutusunun işaretlenmemiş olduğu öğeler. Daha fazla ayrıntı için Öğe sayfasına bakın .
  • Taşeron Öğeleri Dahil Et: Taşeron maddeleri dahil etmek için taşeronlaştırılmış Maddenin ham maddelerini eklemek için.
  • Mevcut Öngörülen Miktarı Yoksay : Etkinleştirilirse, kullanıcı ilgili öğeleri sipariş etmiş veya talep etmiş olsa bile sistem Malzeme Talebini yaratacaktır. Örneğin, 100 A miktarındaki ham maddeye ihtiyacınız varsa ve zaten 150'niz olsa bile, bu onay kutusunun etkinleştirilmesi, bu hammaddeden 100 adet talep isteyecektir.
  • Depo için : Kullanıcı, malzeme talebini oluşturmak istedikleri Depoyu ayarlayabilir. Üretim sürecinde Stok Girdileri oluştururken, sistem bu Depoda hammadde stoğu arayacaktır.
  • Gerekli Malzemeleri İndir : - Bu onay kutusu işaretlendiğinde, Kullanıcı bu Üretim Planını tamamlamak için gereken hammaddeleri içeren Excel sayfasını alacaktır. Kullanıcı, ilgili Depodaki mevcut miktarı kontrol etmek için Depoyu seçebilir. Eğer Kullanıcı 'Depo İçin' alanını boş tuttuysa, sistem Excel sayfasına hammaddeleri ve ilgili ham maddelerin Depo olarak mevcut miktarını verir. Excel sayfası şöyle görünecek:

    Malzeme Talep Planı

2.4 Gönderdikten Sonra

Üretim Planı teslim edildikten sonra, Kullanıcı, üretim kalemleri ve Hammadde için Malzeme Talepleri için İş Emri yapma seçeneği alır.

PO veya MR yap

2.5 Alt montaj ürünleri için iş emri verilmesi

PO veya MR yap

Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Kullanıcı önce Nokia Kulaklık'ı, ardından Nokia Şarj Cihazını ve daha sonra nihai mamul ürünleri oluşturur.

Burada, Kullanıcı Nokia Kulaklık ve Nokia Şarj Cihazının iş emrini yapmak istemektedir, bunu yapmak için kullanıcının Üretim Planında Nokia Lumia ürününe karşı "Alt Montaj Öğeleri için İş Emri Yap" alanını etkinleştirmesi gerekir.

PO veya MR yap

İş Emri oluştur'a tıklandığında, sistem, alt montaj öğeleri ve nihai ürün için İş Emri oluşturacaktır:

PO veya MR yap

  1. İş emri
  2. İş kartı
ERPNext Üretim Planlama Sistemi
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Openbravo 2019 Paris Perakende Haftasında
24-25-26 Eylül 201