Başarısız insanların 10 Kötü Alışkanlığı

Başarısız insanların 10 Kötü Alışkanlığı

Taklit edilecek özellikleri aramak yerine, kaçınılması gerekenlere odaklanın.

Karşılaştığım ilk başarılı kişiydi - gerçekten başarılı, hayran olduğum başarılarla ve taklit etmeye çalıştığım hırsla - kırk yaşlarında bir girişimciydi, ilk başladığım ilk gerçek işletmede benim bir müşterimdi. 24 yaşındaydım ve öğrenmeye istekliydim; sürekli neşeliydi ve sayabileceğinden daha fazla parası vardı.

Yakın arkadaş olduk ve sonunda karısını, hayatının aşkını, tanışmadan yarım on yıl önce kaybettiğini söyledi - asla kaybetmediğin türden bir kayıp. Olumlu bakış açısını benim için daha dikkat çekici kılan bir hikayeydi: İşte trajediden geçen ve yine de vaktiyle ve parasıyla iyi şeyler yapmayı öncelikli yapan biriydi. Diğer insanları gerçekten önemsiyor gibiydi.

Sık sık, bana başarısının sırrı olarak ne gördüğünü söylerdi: “Sadece başarısız olmaktan kaçınmaya çalışıyorum” dedi. Birisinin (kaçınılabilir) mutsuz, kırılmış veya motivasyonsuz hale getirdiği şeyleri inceledi - ve sonra aynı hataları yapmaktan kaçındı.

Kemiklerimde haklı olduğunu biliyordum. Çok sık tak-çalıştır tutumu benimsiyoruz: “Eğer x yaparsam başarılı olurum.” Fakat başarı kolay ve tahmin edilebilir olsaydı, nasıl başarılacağına dair bir tavsiye aramazdık. Diğer insanlar için neyin işe yaradığını çalışmak yerine, arkadaşlarımın tavsiyelerine uydum, insanları hedeflerine ulaşmalarından alıkoyan alışkanlıklara yakından dikkat ettim.


İşte en yaygın kendine uygulanan engellerden 10 tanesi. Kendinizi birine karşı çarpışır bulursanız, onları tekrar değerlendirmek, yansıtmak ve parkuru tersine çevirmek için bir sinyal olarak kullanın.

Başarısız insanlara ait 10 Kötü Alışkanlık

1. Her zaman dikkatin dağılıyor

Essentialism adlı kitabında zaman yönetimi danışmanı Greg McKeown, meslek arasında olan ve kariyer tavsiyesi arayan eski bir sınıf arkadaşıyla karşılaşmayı anlatıyor. Konuşmanın ortasında, adam telefonuna baktı ve yazmaya başladı.

"On saniye geçti," McKeown anlatıyor. “Sonra 20. Sadece öfkeyle mesajlaşmaya devam ederken orada durdum.” Birkaç dakika sonra pes etti ve uzaklaştı.

Bu hikayeyi ne zaman farklı yönlere çektiğimi hissettiğimde, kendime bulunduğum ana ve bulunduğum insanlara odaklanmamı hatırlatmanın bir yolu olarak düşünüyorum. McKeown’ın eski sınıf arkadaşı da aynı şeyi hatırlatmış olsaydı, bir bağlantı kurmuş ya da onu bir işe götürecek bir ipucu almış olabilirdi.

2. Sadece konuşmayı konuşmak

“Bir maraton için eğitim alıyorum.” “Bir işe başlıyorum.” Sosyal medyada bir şey söylemekten daha iyi olanı biliyor musunuz? Bunu yapıyor.

Girişimci Derek Sivers, 2010 yılındaki TED konuşmasında “Kendinizi Hedefi Tutun” konuşmasında, planlarınızı yayınlamanın motive edici olmaktan ziyade verimsiz olabileceğini savundu. İnsanlar genellikle niyetinizi belirttiğiniz için sizi alkışlar, dedi, ve bunun biraz tersine, bu alkışın, henüz ana hatlarıyla belirttiğiniz planlara uyma arzunuzu azaltabileceğini.

“Birine amacınızı söylediğinizde ve bunu onayladığınızda, psikologlar buna“ sosyal gerçeklik ”dendiğini tespit ettiler” dedi Sivers konuşmasında. “Zihin, çoktan yapılmış olduğunu hissetmek için kandırıldı. Ve sonra, bu memnuniyeti hissettiğiniz için, gereken asıl işi yapmak için daha az motive oluyorsunuz. ”

Sevincini paylaşmanın yanlış bir tarafı yok. Ama iyi bir haber olana kadar dilinizi tutmaya çalışın, sadece iyi niyetlerinize değil.

3. Yanlış insanlarla zaman geçirmek

Kendinizi çevreleyen arkadaşlar sizi en iyi kendiniz olmaya teşvik edebilir veya en kötü eğilimlerinizi ortaya çıkarabilir. Mesela daha sağlıklı olmak için bir hedefiniz var mı? Sizi hayatınızda bu değişiklikleri yapmaya teşvik edecek insanlarla takılın. Bu hedefte tamamen başarısız olmak ister misiniz? Kendi kötü alışkanlıklarından vazgeçenlerle zaman geçirin. İnsanlar birbirlerinin enerjisini besler.

4. Daima negatiflere odaklanmak

Arkadaşım bana yıllar önce bana üzüntüsünden bahsettiğinde gösterdiği gibi, hayatın kolay olduğunu iddia etmeden olumluya odaklanabilirsiniz. Gördüğün her şeyde kötüye işaret etmeden gerçekçi bir bakış açısına sahip olabilirsin.

Hepimiz her şeyden şikayet eden kişiyi tanıyoruz. “Ah, bu sabah döküldü ve ayakkabılarım ıslandı.” Evet, berbat. Hayır, havayı değiştiremezsiniz. Yeni bir çift ayakkabı giyebilirsin.

Kötü bir gün geçirmek tamamdır - herkes arada bir sinirlenir. Ama her zaman her şeyden nefret edersen, kötü bir hayatın olur. Bu kadar basit.

5. Erteleme

Üniversitede, bir keresinde profesörden bir kompozisyon için son tarih uzatmasını istedim. Cevabı: “Son teslim tarihinizi bir hafta uzatmaktan mutluluk duyuyorum. Size sormak istediğim tek şey, bir hafta sonra teslim ederseniz makaleniz daha iyi olacak mı?

İkimiz de cevabın “hayır” olduğunu biliyorduk. Zamanında bitirmek için kıçımı kullandım.

Sadece bu ekstra zamanla daha iyi bir iş çıkardığınızda işleri geciktirir. Şimdi yap ya da daha sonra daha iyi yap.

6. Başkalarını dinlememek

İyi bir dinleyici olmak sizi doğru yöne yönlendirebilir, ancak uzun vadede, yakın ve değerli ilişkiler kurmanıza yardımcı olur.

Herkes sarılabilir, ancak herkes sadece “Nasılsın?” Diye sormaya çağırmaz. Sor, dinle, dikkat et, tekrar et.

7. Tembellik

Hepimizin planları iptal etme eğiliminde olduğumuz anlar var. Bazen, evden ayrılma çabası Herkül'ü hissedebilir, hatta “eğlenceli” bir şey olsa bile.

Ancak yeni ve yeni deneyimler hayatı güzelleştiren şeydir. Tembellikten vazgeçtiğinizde, kendi hayatınıza tam olarak katılmıyorsunuz; bu aynı zamanda arkadaşlarınız, aileniz, eşiniz ve sizinle paylaşmak isteyen diğer insanlar için de adil değil.

8. Merak etmemek

Baban bir çiftçiyse - ve sen bir erkeksen - çiftçiydin. Kadınlar ne olmak istediklerini seçemediler. İmkansız olmasa da, dünyanızın ötesindeki şeyleri öğrenme yeteneği sınırlıydı.

Bugün bilgiye erişim hiç olmadığı kadar kolay. Açıkçası, insanların yapabileceklerini sınırlayan hâlâ yapısal engeller var, ancak bilgiye erişimden faydalananlar - kitap okuyan, soru soran, meraklarını takip eden - geleceklerini öngörme ve şekillendirme konusunda daha fazla yetkisi var. Bilmediklerinizi hayal etmek zor.

9. Kibar olmamak

Sadece iyi biri ol. “Güzel bir insan” ın ne olduğunu tanımlamakta zorluk çekiyorsanız, muhtemelen bir pisliksiniz demektir.

10. Vazgeçmek

“Başarılı olmanın en kesin yolu,” dedi Thomas Edison bir keresinde “her zaman sadece bir kez daha denemek” dedi. Ve sık sık, tekrar ilk başarısızlık zaman ve zaman sonra gelir.

Başarısız insanların 10 Kötü Alışkanlığı
Mehmet Demirel 6 Aralık 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Bu 6 Endüstri Robotlar Tarafından Devriliyor