Üretim Emri Prosesi

Üretim Siparişi İşlemi

Üretim Emri Prosesi

Üretim Siparişleri Prosesi


Odoo'da üretim sürecinizi iki farklı şekilde yönetebilirsiniz. Tek bir belgeyle çalışabilir veya daha fazla bilgiye sahip olmak ve üzerinde kontrol sahibi olmak için karar verebilirsiniz.


İlk durumda, Odoo işleri kolaylaştırır ve yalnızca bir belge ile çalışmanızı yönetmenize yardımcı olur: üretim siparişi. İşlem sırasında hiçbir karmaşık adım yoktur, sadece işi planlamanız ve üretimi kaydetmeniz yeterlidir.


Ancak, daha fazla kontrole ihtiyacınız olursa, üretim sürecinizde ek belgeler (adımlar) kullanabilirsiniz. Bu yolla, Üretim Siparişleri, İş Emirleri tarafından tanımlanan bir veya daha fazla adıma bölünür ve rotalamalar tarafından tanımlanan bir sırada gerçekleştirilir.


Odoo kullanmak, işi tam olarak planlamanıza, verimliliğinizi analiz etmenize, ancak üretim sürecinizin her adımını gerçekleştirirken kolaylaşmanıza olanak tanır.


Rotasız İmalatı Yönetin


Üretim süreciniz bir yer, bir kişi ve bir adımla sınırlıysa, büyük olasılıkla üretim emirlerini yordamsız kullanacaksınız.


Odoo'da, varsayılan davranış budur. Bu şekilde çalışırsa, planlamadan üretime iki temel aşama vardır:


Bir üretim siparişi yaratın

Üretim kayıt


Rotalar ve İş Merkezleri ile İmalatı Yönetin


İş Merkezleri ve Routings kullanmak için, İş Siparişleri özelliğini etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için, İmalat uygulaması ayarlarına gidin. Artık, Makamlara işlemler ekleyebilir ve farklı iş merkezlerinde gerçekleşen operasyonlarınızı yapılandırabilirsiniz. İş Merkezleri, iş emirlerinin yerine getirildiği yerlerdir.

Bu şekilde üretilirken, her bir İş Emri ayrı ayrı planlanır. Ayrıca her İş Merkezi için maliyet ve verimlilik raporlarının yanı sıra zaman ve kapasite planlamasına da erişebileceksiniz.


Böylece, iş akışı üç temel aşamaya ayrılır:


Üretim siparişi yaratın


İlgili iş emirlerini zamanlayın


Zamanlanmış işi yapın ve üretim kaydedin.


Üretim Emri Prosesi
Mehmet Demirel 9 Ekim 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Odoo Üretim Sisteminde Ürün Ağacı Oluşturma
BOM - Malzeme Listesi