ProcessMaker BPM Reportico Rapor Plugini

ProcessMaker için Reportico Rapor Plugin

ProcessMaker BPM için Reportico Rapor Plugin



İstanbul Üsküdar Belediyesi için Processmaker BPM kullanarak bir İş Takip Sistemi projesi geliştirdik. Bu proje ile ilgili detaylı bilgi ve ekran resimlerini şu yazımızda bulabilirsiniz.


Bir BPM projesinin en önemli ihtiyaçlarından biri de raporlamadır. ProcessMaker Enterprise Edition bünyesinde raporlama için pluginler barındırır ancak biz belediyede komünite sürümünü tercih etmiştik. Bu sebeple projenin raporlama ihtiyacı için rapor çözümlerini araştırdık.


Ön koşullarımız şunlardı:


Çözüm şirket stratejimize uygun olarak açık kaynak kodlu olmalıydı

Projede kullandığımız BPM paketi ile uyumlu mimaride olmalıydı


Birçok alternatifi inceledikten sonra Reportico da karar verdim. Reportico PHP tabanlı sade ve yeni bir açık kaynak kodlu rapor projesidir. Öncelikle Reprotico kullanarak kurumun ihtiyaç duyduğu raporları geliştirdik. Reportico ile, ProcessMaker’ın MySQL veritabanını kullanarak raporları ürettik. Ancak iki sisteme web tarayıcıdan iki ayrı link ile ulaşılıyordu. Rapor ihtiyacını karşılamıştık ancak iki parçalı sistemden benve kullanıcılar biraz huzursuzduk.


Açık Kaynak Kodlu sistemlerin en önemli artılarından birisi, bu sistemlerin entegrasyona tam açık olmasıdır. ProcessMaker bünyesinde bir plugin geliştirme yapısı barındırıyordu. Biz de bu yapıyı kullanarak, Reportico raporlarına doğrudan ProcessMaker’ın içinden erişilebilmesini sağlayacak bir plugin geliştirdik.

 

Üstteki resimde kırmızı çerçeve ile işaretlenmiş bölüm, ProcessMaker ana menüsüne, plugin tarafından eklenmiş Reportico rapor menüsüdür. Raporun üzerine tıklandığında sağdaki pencerede doğrudan rapor kriterleri görüntülenir, kriterler seçildikten sonra Devam butonuna basıldığında rapor doğrudan ProcessMaker içinde görüntülenmektedir.


Sonuç olarak iki sistemi tek ve bütünleşik bir yapıda birleştirmiş olduk.

ProcessMaker BPM Reportico Rapor Plugini
Fatih Güneş 20 Ekim 2012
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Belediyelerde Süreç Yönetimi ve ProcessMaker BPM Uygulamasi
Belediyelerde Süreç Yönetimi