Openbravo ile Gelişmiş Depo İşlemleri

Openbravo Depo Otomasyon Sistemi ve Gelişmiş Depo Operasyonları basit veya karmaşık, manuel veya otomatik depolar için esnek bir çözümdür..!

Depo Otomasyonuna Giriş

Gelişmiş Depo Operasyonları

Gelişmiş Depo Operasyonları basit veya karmaşık, manuel veya otomatik depolar için esnek bir çözümdür ve otomatik / robotize operasyonlara bağlanmak için hazırlanmıştır. Personeli daha verimli ve etkin kılan ve envanter doğruluğunu arttıran, depoların stok ve kullanımı optimize etmelerini sağlayan bir dizi işlevsellikten oluşur. AWO olarak kısaltılmış olan bu modül, depo yapılarını ve kurallarını tanımlamak ve gerekli işlemleri Openbravo mobil teknolojisi ve Openbravo arka uç işlevleri aracılığıyla gerçekleştirmek için gereken altyapıyı sağlar. Bu işlemler makbuzları, hareketleri, toplamaları, yenilemeleri, sayıları ve aşağıda ayrıntılı olarak anlatıldığı gibi çeşitli gelişmiş işlemleri içerir.

Uygun bir planlama ve yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte, bunun aşağıdaki doğrudan etkilere rağmen işletme sermayesi kullanımı üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır :

  1. Stoklar ve eski ürünlerden kaçınarak satışların artması;
  2. Dinamik Görev Önceliği ve Seyahat Dizileri ile verimlilik odaklı işlemler sayesinde iyileştirilmiş iç verimlilik.
  3. Sezgisel kullanıcı arayüzü ve çevrimdışı dirençli mobil işlemler ile artırılmış iç verimlilik;
  4. Popülerlik Kodları ve Dinamik Kapasite hesaplamaları ile alan kullanımının optimizasyonu ile daha düşük maliyetler;
  5. Personelin optimizasyonuyla daha düşük maliyetler;
  6. Eski ve fazla stokları önleyerek düşük maliyetler;
  7. Yaygın donanım bileşenlerini kullanarak maliyetleri düşürün.

Çözümün gücü, kullanıcı arayüzünün basitliği ve mobil cihazlarda operatör kullanımının yapılandırma olanakları ile birlikte kullanımıdır. Kullanıcı Arabiriminin sadeliği, envanter yönetimi sırasında oluşabilecek her türlü istisnayı, önceliği ve olayı idare edebilecek konfigürasyonu gizler. Bu nedenle, bu dokümantasyon yapılandırma ve olasılıkların ayrıntılı bir açıklaması ile başlar.

Bu wiki, her biri birkaç bölümden oluşan iki ana odak noktasında yazılmıştır:

  • Buradan başlayarak AWO Temel Yapılandırması hakkında açıklama ve örnekler
  • Hakkında açıklama ve örnekler AWO Operasyonu , başlangıç burada

Envanter Grubu ve Tedarik Zinciri Yönetimi işlevleri

AWO modülü, Openbravo'yu konfigüre edilebilir depo alanları ve dinamik depo ve stok belirleme işlemlerinin yanı sıra basit ve etkili bir Kullanıcı Arayüzü ile gelişmiş depo işlemleri yapabilme yeteneğiyle geliştirmek için yaratılmıştır.

Hep birlikte birinci sınıf envanter ve tedarik zinciri yeteneklerini bir araya getirmek bir takım işlevselliklerin önemli bir parçasıdır. Tam set:

  • ÇIKARMA ENVANTERİNİN PLANLANMASI VE UYGULANMASI İLE İLGİLİ Tedarik Zincirindeki Gelişmeler :
    • (17Ç3) Dağıtım Siparişleri . Gelişmiş Depo Operasyonları ile entegrasyon özellikleri (yapılandırma ve işletme) bu Wiki'de ele alınmaktadır.
    • (19Ç1) SO veya DO işlevini kapatmak, görevleri dolaylı olarak kapatır ve rezervasyonları iptal eder .
    • (19Qn) Gelişmiş Tahmin ve Planlama - 'v2' Openbravo ve frePPLe arasındaki bağlantı:
      • Dağıtım Siparişleri için Destek;
      • Alınamaz Envanter Durumunun Tanınması;
      • Alternatif Ölçü Birimi Tanıma;
      • İlgili tüm planlama parametreleri ve çoklu EAN / UPC ile kaynak sekmesi. Ayrı Satınalma sekmesini, üretim sekmesini ve Çoklu UPC sekmesini değiştirmeyi hedefleyin;
      • Söz Verebilecek (ATP) ve Söz Verilecek (ETP);
      • FairShare dağıtım / push-model;
      • Hızlı seçim ve genel bakış için Push-back Planning Parbravo'ya parms.
      • Tedarikçi / dağıtım merkezi başına Sipariş Frekansına dayalı siparişlerin üretilmesi;
    • Araç ve Taşımacılık yönetimi

AWO için tarayıcılar ve diğer donanım aygıtları

AWO'nun Ön Uç işlevi, WebPOS / Perakende Ön Uç ile aynı tarayıcı / donanım ile çalışır. Bununla birlikte, depo ortamlarında kullanım için belirli cihazlar da vardır. Daha fazla bilgi için lütfen bu bağlantıyıkontrol edin.

Lisanslar

  • Lisans: Ticari
  • Kategori: Modül

Yol Haritası Hızlandırma projeleri

Yol Haritası Hızlandırma projeleri, öngörülen ve tasarlanan, ancak henüz gerçekleştirilmeyen Gelişmiş Depo Operasyonlarında işlevsel geliştirmelerdir. Yol haritasındakiler olduklarında sonunda çalıştırılacaklar, ancak belirli bir uygulamanın gerektirdiği sırada veya anda değil. Bu senaryoda, müşteriden bir sponsorluk ile gelişim önceliklendirilebilir. Bu bölümde yer alan projeler:

Temel yapılandırma

Bu bölüm, Gelişmiş Depo Operasyonları için tüm temel konfigürasyonları kapsar, bu konfigürasyonları belirtilen sırayla yürütmek önemlidir. Bir sonraki bölüm isteğe bağlı olarak ve herhangi bir sırayla uygulanabilecek daha gelişmiş özellikleri ele alacaktır.


Advanced Warehouse Operations (AWO) ile sunulan ana yeni konsept ve paradigma kayması, TASK kavramıdır.

Tanım: Görev, belirli bir ürünü ve miktarını belirtilen bir konumdan belirtilen başka bir konuma taşımak için tanımlanmış ve özlü bir talimattır.

Bir mobil cihazda atanmış görevler: Öncelik ve seyahat sırası ile sunulan kısa talimatlar.


Uygulama anlamında, GÖREV kavramı, lojistik İŞLEMLER kavramı ile çelişmektedir: İşlemler, bir Satınalma Siparişi Fişi, genellikle tek bir operatör tarafından bir bütün olarak yürütülecektir. Ancak, bu işlem potansiyel olarak yüzlerce farklı hareketten oluşabilir:

Operatör için ön menü

Konteynırdaki tüm mallar, kamyondan makbuz alanına, makbuzlardan depoya veya denetim alanlarına uygunsa, hatta doğrudan çapraz yükleme için nakliye alanına taşınmalıdır.

Paradigma kayması Görevleri kavramına tanıtıldı şudur:

  1. Lojistik işlemlerin, birleşik bir görev tanımına göre işlem hatlarını bireysel görevlere ayırmalarını sağlayın;
  2. Routings (R), Storage Bin Group (SBG) konfigürasyonuna, kapasite kısıtlamalarına ve depo algoritmalarına dayanarak bu görevleri oluşturun;
  3. Görevleri, öncelik sırasına ve seyahat sırasına göre ve basit ve kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüzünde gösterin;
  4. Bir görevin onaylanması sonucu işlemi güncelleyin.

Bununla birlikte, bir görev her zaman bir işlemle ilgilidir. Bazı işlemler birden fazla görevle (seçim listeleri, PO makbuzları), diğerleri tek bir işlemle (döngü sayımları) ilgilidir. Tek satırlı bir işlem birden fazla göreve neden olabilir: örneğin, taşınacak miktar alıcı kutunun kapasitesinden yüksek olduğunda. Bu durumda, hareketin tam miktarını karşılamak için her alıcı bölme için bir tane olmak üzere çok sayıda görev oluşturulur.




Aşağıdaki yapılandırma faaliyetleri, görevleri oluşturmak için Gelişmiş Depo Operasyonları modülünün gerekli adımları konusunda size rehberlik edecektir.

Etkinlik-1 - Organizasyon Düzeyinde Gelişmiş Depo İşlemlerini Etkinleştir

Kuruluş / Bilgi sekmesinde Gelişmiş Depo İşlemlerini etkinleştirmek, AWO işlevini sunacak ve diğer işlevleri işlevsellikten gizleyecektir.

Ardından, Gelişmiş Depo İşlemleri için veri kümesinin yüklendiğinden emin olun. Bu veri kümesi, yapılandırmayı kolaylaştıran birkaç varsayılan içerir, ancak Gelişmiş Depo İşlemleriyle birlikte gelen yeni belge türlerini de içerir ve bunlar olmadan görev oluşturmak mümkün olmaz. Bunu yapmak için, Kurumsal Modül yönetimine gidin ve AWO'yu seçin ve işleyin.

Yapılandırmaya başlamadan önce AWO veri kümesini içe aktarmak işlemi kolaylaştıracak ve hatalardan kaçınacaktır.

Etkinlik-2 - Deponun Fiziksel Alanının Haritalanması

Tanım: Bir depo, malların depolanması ve manipüle edilmesi amaçlı bir lojistik birimdir . Bu nedenle depoda faaliyet gösteren bir adres ve personele sahiptir. Mantıksal bir depo, aynı adresi ve personeli paylaşan birden fazla binadan oluşabilir.

Yapılması gereken ilk faaliyet, depodaki fiziksel alanların haritalandırılmasıdır. Bu adımda aşağıdaki bilgiler gereklidir:

  • Yönlendirme Alanları
  • Depolama Kutusu Grupları
  • Kutular ve Depo kapasitesi

Bunun ilk uygulama faaliyetinin nedeni, depo yöneticisinin haritalandırma yoluyla konsolide ve iyi düşünmesi için genellikle çok zaman almasıdır ve depo yöneticisi bu konuda çalışırken, danışman diğer alanlara odaklanabilir. .

Dış veri yükü

Depo yöneticisinin sağlaması gereken veriler bu excel şablonunda açıklanmıştır: Dosya: Dataload template AWO.xlsx .

18Q4 sürümünden itibaren, Gelişmiş Depo İşlemleri için EDL yetenekleri , Harici Veri Yükü mimarisine dayalı olacaktır.

Dahili Yönlendirme Alanı (IRA)

Tanım: Dahili Yönlendirme Alanı, depoda belirli bir aktivitenin gerçekleştirildiği bir alandır. İki tür IRA vardır:

  • İşlevsel RA
  • İşlevsel olmayan RA

Bu adlandırma, "Envanterimi nereden alabilirim?" Sorusu göz önüne alındığında netleşir. Kuşkusuz çoğu depoda olacak, fakat büyük miktarlar depoda değil ve bu envanterin de kontrol edilmesi gerekiyor.

Tipik bir deponun fiziksel alanlarının ve rotalarının haritalanması

Depolama alanı ile diğer alanlar arasındaki en büyük fark, depoda envanter sadece birisinin ihtiyaç duyuncaya kadar beklemesi ve beklemesidir. Diğer tüm alanlarda ise 'birileri ya da bir şey envanterin orada olmasını istedi: başka bir deyişle, bir "işlev" bekliyor. Bu işlevler envanteri içeri ve dışarı hareket ettirdiğinden, bu alanlar kapasite ile sınırlı değildir.

İşlevsel bir IRA, üretim , denetim veya paketleme gibi bir iş faaliyetinin gerçekleştirildiği zamandır. İşlevsel olmayan bir IRA, depolama gibi statik bir faaliyet alanıdır .

Depolama perspektifinden çok önemli olan fark, tipik olarak, işlevsel bir alanda, ürünlerin kısa bir sürede içeri ve dışarı hareket etmesidir. Sonuç olarak, depolama kutusu kapasitesi konsepti , işlevsel RA ile ilgili değildir. Bunun aksine, işlevsel olmayan bir IRA için, mallar belirli bir süre kalırlar ve bu nedenle işlevsel olmayan IRA, kapasite konseptiyle ilgili olarak binlerce bireysel depolama alanı (depo kutusu) ile sayılır.

Ayrıca, IRA düzeyinde, bu RA'dan toplama yapmayı sağlayan veya reddeden bir bayrak vardır, genellikle yalnızca halka açık erişimi olmayan işlevsel olmayan bir IRA için geçerlidir.

Resimde aşağıdaki (tipik) IRA gösterilmektedir:

  • Makbuzlar
  • Depolama
  • Genel erişime sahip depolama
  • Üretim
  • Nakliye

Diğer tipik IRA:

  • Paketleme
  • teftiş
  • Hurda
İç yönlendirme alanları Depo İspanya, Kuzey bölgesi için tanımlanan Makbuzlar, Nakliye ve Depolama alanları. Yalnızca IRA "Depolama Birimi" nin işlevsel olmadığını tanımladığını unutmayın.

Depolama Kutusu Grubu (SBG)

Tanım: Bir Depolama Bölmesi Grubu, aynı özelliklere sahip bir Depolama Grubu grubudur.

IRA "Depolama - Kamusal Olmayan" farklı ürünler için çeşitli SBG'lerle tanımlanmıştır. Her IRA'da sınırsız SBG olabilir. İşlevsel IRA "Makbuz" ve "Nakliye" her birinin yalnızca bir SBG'ye sahip olduğunu unutmayın.

İşlevsel olmayan bir IRA'da SBG örnekleri:

  • Soğuk / Donmuş Alandaki Çöp Kovaları,
  • Taze veya bulaşıcı ürünler için bidonlar,
  • (Küçük) yedek parça kovaları,
  • Depolanacak çöp bidonları ve toplama alanları için bidonları,
  • Güvenli depoda yüksek değerli mal depoları,
  • Gümrüklü depo alanları için ambarlar (eski gümrük alanları),
  • Etceteras.

Her IRA'da en az bir SBG oluşturulmalıdır. İşlevsel IRA için, kapasite önemsiz ve ürünlerin taşınması / taşınması nedeniyle, işlevsel IRA'nın sadece bir SBG'ye ihtiyacı var. Bununla birlikte, işlevsel olmayan IRA tipik olarak depolamayı organize etmek, stok kayıplarını en aza indirmek ve alan kullanımını ve depolar arası trafiği optimize etmek için sayısız SBG'den oluşur.

Toplama Sırası : Bu alan bazı Toplama algoritmalarında kullanılır ve tercih edilen SBG'lerden toplanmaya rehberlik etme amacına hizmet eder.

  • Kullanım durumu: Belirli bir üründen yeni stoğum ve yenilenmiş stoğum var ve yenilenmiş stoğum farklı bir SBG'de saklanır. Yeni stoktaki müşterilere gönderim yaparken, yenilenmiş stoktan montaj için toplama yapmayı tercih ediyorum, ancak bu mümkün olduğunda. Bu yüzden PIK-SO için toplama, "SBG-Toplama Sırasına göre Seçim (asc), PIK-WE olarak atanacak" algoritmalarına göre SBG-Toplama Sırası (azalan) seçilecektir.

Depolama Kutusu (SB)

Tanım: Depolama Kutusu, kuruluşun tanımak istediği bir depodaki en küçük alan birimidir. Gerekirse tüm SB'ler aynı hacme sahip değildir, bu spesifik SB'nin sahip olduğu önem ve fonksiyona bağlıdır.

Gelişmiş Depo Operasyonları işlevselliğinde bir SB bir SBG'ye aittir. SB'nin mekanı, kapasiteyi, koordinatları vb. Tanımladığı yerlerde, SBG amacını tanımlar.

SB aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Arama Tuşu / Koordinatları - çöp kutusunun sokak / sütun / seviyesini tanımlar ve buna anlaşılır bir yapı kazandırması tavsiye edilir, örneğin:
    • ABBCCDEE, nerede:
    • A = Bina;
    • BB = Bina içindeki sokak;
    • CC = Sütun;
    • D = Konum;
    • EE = Dikey seviye
    • Örnek 3AD17M10 şu anlama gelir: Bina 3, Sokak AD, Sütun 17 (impar: yani solda), Orta konum ve Dikey seviye 20.
  • Popülerlik Kodu - Fonksiyonel IRA ile ilgili çöp kutusunun çevresini, genellikle nakliye ve alım için olanları tanımlar;
  • Seyir Sırası - operatörün depoyu ziyaret edeceği optimum sırayı tanımlar;
  • Envanter Durumu - herhangi bir envanterin bu bölmeye yerleştirildiğinde benimseyeceği durumu açıklar.
  • IsVirtual - Bir sanal depolama bölmesi, Depolama Ayrıntısının Envanter Durumunun Değiştirilmesiyle, bin kutusunun bir kopyası olarak oluşturulur. Sanal bir kutu kapasitesine sahip değil, Bekletme işleminde göz önünde bulundurulmaması için doluluk% 100 olarak ayarlandı.

Her SBG'de en az bir SB oluşturulmalıdır. Kapasite alakasız olduğu ve malların taşındığı / taşındığı için, işlevsel IRA sadece bir SBG'ye ihtiyaç duyar (daha fazlası yaratılabilir).

Seyahat Sırası, Popülerlik kodu ve Envanter Durumu ile birlikte depolama kutusu

Seyahat Sırası

Tanım: Hareket sırası, el cihazında görevlerin gösterilme sırasını kısmen belirler. Kullanım depo depolarını takip etmek ve depoda çapraz geçiş yapmamak için ideal yolu göstermek.

Görevin sunumunun birincil sırası önceliktir (azalan düzende). Ancak (büyük) bir seçim listesi veya makbuzlar listesi oluşturulduğunda, ilgili tüm görevler aynı önceliğe sahip olacaktır. Sonra, kovaların ziyaret edilmesi gereken sırayı belirleyen hareket dizisi olacaktır. Görev sıralaması için kullanılan üçüncü özellik bin.SearchKey'dir, çünkü hem öncelik sırasının hem de seyahat sırasının aynı olması durumunda.

Görevler ekranda veya kâğıtta sunulduğunda Seyahat Sırasının bir rol oynadığına dikkat edin, ancak ITT seyahat sırasının gemiden mi yoksa toplama kutusundan mı alınacağını belirleyecektir. için-bin.

Görevdeki Seyahat Sırası, Stok İşlem Tipindeki yapılandırmaya bağlı olarak To-Bin'den veya From-Bin'den alınır.

Bin.Popularity Kodu

Tanım: Kutunun popülerlik kodu, kutunun rıhtıma veya ofise göreceli mesafesini gösterir. Depolama amaçlı olarak bir ABC kodu olarak görebilirsiniz. Popülerlik kodu, ilgili algoritma belirli bir hareket için yapılandırılmış ve belirlenmiş ise, birleştirme işlemi sırasında kullanılır. Ayrıca, ürünün popülerlik koduna bakın.

Önerilen kullanım: Popüler çöp kutuları iskeleye yakındır ve hızlı hareket eden ürünler için kullanılırken, küçük popüler çöp kutuları yavaş nakliyeciler için kullanılır. Tipik olarak ürünler, ABC sınıflandırmasına benzer şekilde 3 PopCodes'a sahiptir: 10 (hızlı taşıyıcı), normal ürünler için 20 ve 30 (yavaş taşıyıcı). Kutular daha fazla Popülerlik Koduna sahiptir: 10, 11, 12, 13'ten itibaren, 39'a kadar. Bu konfigürasyon ile, "PopCode tarafından bırakılan" depo algoritması yalnızca "PopCode tarafından bırakılan" depo algoritması yalnızca bir ürün: Böylece Populatiry Code 20 olan bir ürün Popülerlik Kodu 10 ... 19 ile çöp kutularını atlayacak ve sadece 20'den başlayarak Popülerlik Kodu olan kutuları gözönüne alacaktır. Bu mantıkla, yavaş hareket edenlerin popüler çöp kutularında saklandığı gibi olmasını önleriz.

Envanter Durumu (IS)

Envanter Durumu kavramsal açıklaması için bu bağlantıya bakın .

Tanım: Envanter durumu bir Bin'in özniteliğidir ve IS'yi o belirli bölmedeki envanterin kabul edeceğini tanımlar. İşlem: Belirli bir Depolama Ayrıntısının Envanter Durumunu Değiştirme, aşağıdakileri yapar:

  1. Bu Depolama Ayrıntısı için bekleyen hiçbir iş olup olmadığını kontrol edin;
  2. Yapılandırmanın tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edin;
  3. Oluşturulacak sanal kutunun zaten var olup olmadığını kontrol edin, öyleyse kullanın ve bir sonraki adımı atlayın;
  4. Orijinal bölmenin bir kopyası olarak, ancak yeni atanan IS ile bir Sanal Bölme oluşturun. Sanal kutuların kapasiteye sahip olmadığını ve doluluk oranının% 100 olarak ayarlandığını unutmayın.
  5. Depolama Ayrıntısını orijinal bölmesinden Sanal bölmeye taşıyın.

IS, müşteri düzeyinde tanımlanır ve tüm kuruluşlar için geçerlidir. Hangi üç akışın mümkün olduğunu ve hangilerinin bu üç ayar üzerinden gerçekleştirilemeyeceğini tanımlar:

  1. Kullanılabilir y / n - Rezervasyon ve toplama gibi genel iş akışları için belirli bir envanterin mevcut olup olmadığını tanımlar.
  2. Sıfırlanabilir n / n - planlama / MRP amaçları için belirli envanterin dikkate alınacağını tanımlar.
  3. OverIssue y / n - belirli bir envanterin negatif çıkmasına izin verilip verilmeyeceğini tanımlar. Bu, toplama işlemi ve işlem türü sırasında gerçekleşebilir.
Yazılımın dengelenmesiyle birlikte verilen çeşitli Envanter Durumu değerleri.

Depo Operasyonları penceresindeki "Durum" butonu ile belirli bir Depolama Detayının Envanter Durumunda değişiklik yapılması mümkündür. Bu düğme, yeni Envanter Durumunu seçmenize ve Mevcut Kutunun bir kopyası olarak Yeni On-The-Fly'de yeni bir sanal kutu oluşturmasına izin verir, ancak yeni Envanter Durumu ile birlikte. Bu Sanal Bölme oluşturulduktan sonra, Depolama Ayrıntısı yeni bölmeye taşınır. Diğer düğmelerden farklı olarak, bu düğmenin sadece bir satır çalıştırdığını unutmayın.

Depolama Kutusu Kapasitesi

Tanım: Depolama kutusu kapasitesi, herhangi bir veya belirtilen ürünlerin veya ürün kategorilerinin UOM'si başına miktarların dahil edilmesidir. Hem ürün hem de ürün kategorisi, UOM başına belirtilen miktarda herhangi bir ürün / ürün kategorisinin kapasitesini belirtmek için boşluk bırakılabilir.

  • Bin Kapasitesi, Kaotik Bin Sistemine izin veren temel kavramdır .
  • Bölme Kapasitesi, İşlevsel IRA'nın tanım gereği sınırsız kapasiteye sahip olması nedeniyle, yalnızca İşlevsel Olmayan İç Yönlendirme Alanları (depolama gibi) ile ilgilidir.

Depo Kapasitesi kavramı, Doluluk hesaplaması ihtiyacını ifade eder. Bununla ilgili detaylar için Doluluk hesaplama paragrafına bakınız .

Depolama Bölmesi Kapasitesi sayesinde, Gelişmiş Depo İşlemleri modülü kaotik / rastgele bir depolama sistemi veya sabit depo depolama sistemi için yapılandırılabilir .

Seçilen depolama kutusu "Quechua Ayakkabıları" kategorisindeki herhangi bir ürün için 25 ünite kapasitesine sahiptir. Bunun en iyi uygulama kapasitesi olmadığını unutmayın: Kapasite, Palet (PL) gibi genel bir UoM'de en iyi şekilde ifade edilir, böylece çöp kutusu belirli bir kullanım için sınırlandırılmaz. Kutuların kullanımı SBG ve SBG Listesinde tanımlanmıştır.
Depolama Kutusu Kapasitesi - Nasıl kullanılır?

Kaotik / rastgele depolama sistemi için uygulama önerileri: Birden fazla ürünün herhangi bir kutuda saklanabileceği kaotik (veya rastgele) bir depolama sistemi kullanmak için, kutu kapasitesi en iyi şekilde tüm ürünler için ortak olan bir ölçü biriminde ifade edilmelidir. belirli bir kuruluşun PL 'paletinin' kullanımı birçok farklı ürün tipi için iyi bir seçimdir, ancak sıvı veya ilaç gibi küçük ürünlerle uğraşan kuruluşlar için daha az uygundur.

Herhangi bir ürün için 1 palet kapasiteli dinamik / kaotik bir kutunun tipik bir uygulamasının altında. Ürünler, palete dönüştürmek için alternatif bir UoM dönüşümüne sahip olmalıdır, böylece sistem 1) bu ürüne bu haznede 2 izin verir), bu haznede hangi miktarın (Baz UOM'da) saklanabileceğini hesaplayabilir.

ÜrünÜrün KategorisimiktarÖlçü birimi
**1PL

Sabit kutu depolama sistemi için uygulama önerisi: Bir kutunun yalnızca belirli bir ürünü (veya ürün kategorisini) alabileceği sabit kutu depolama sistemini kullanmak için, depo o belirli ürün / kategori için kapasite ile yapılandırılmalıdır. . Teslim Olma algoritmaları, yalnızca ürünün depolayabileceği kapasiteye sahip kutuları içerir. Bir Referans içindeki ürünlerin kapasiteyi içermediğine dikkat edin: Referans Türünün , kutunun kapasitesini kaplayan ilişkili ürünüdür .


Bin kapasiteli belirtilen kapasitenin 'dahil' olarak tanımlanır, belirli bir ürün (veya tüm ürünler) için belirli bir UoM bir miktar olarak ya da belirli bir ürün kategorisi (ya da tüm ürün kategoriler) için belirtilmiştir. Belirli bir bölme için çoklu kapasite tanımları, 've' ilişkisine değil 'veya' ilişkisine sahiptir. Bu nedenle,

  • Tanımlı kapasiteye sahip olmayan bir çöp haznesinin hiçbir kapasitesi yoktur ve işlevsel olmayan bir IRA'ya ait olan depolardaki bir çökme için dikkate alınmayacaktır.
  • Her biri farklı bir ürün / kategorideki bir palet için 2 kapasite tanımına sahip bir kutu 2 palet kapasitesine sahip değildir, ancak tanımlanan ürünler / kategorilerden herhangi birini maksimum 1 palete emebilir.

Bin işgal cinsinden ifade edilir ve yüzde olarak kullanılır. Bunu göstermek için, iki satırla tanımlanan kapasiteye sahip bir bidon varsayalım: Birincisi, İçecek Kategorisi 1 Palet Kapasitesi için, diğeri ise 40'lık "Hediye Fincanları" kapasitesi için. Bölmenin kapasitesi, aşağıdaki gibi tanımlanacaktır.

ÜrünÜrün KategorisimiktarÖlçü birimi
*İçecekler-Konserveler1PL
Hediye-Bardaklar*40BX

Şimdi, her iki hattın o ürünün / kategorinin ve Qty / UoM'nin maksimum kapasitesini ifade ettiğini, diğer bir deyişle: Belirli bir anda, kutuda 40 kutu "Hediye-Kupa" varsa, tam. Aynı şekilde, eğer 10 kutu varsa, toplam kapasitenin% 25'i dolu ve ürün / ürün kategorisi belirtilen kapasiteye uyuyorsa, yeni bir depon kalan bu% 75'i dikkate alacaktır.

Aşağıdaki tabloda bin AABBCCDD kutusunu gözlemlersek, şu anda depolanmış olduğunu görürüz (deponun Base UOM'de HER ZAMAN olduğunu unutmayın):

  • 4800 CAN "Coca-Cola SIFIR teneke kutular" (göreceli% 50'lık bin tupasyonuna karşılık gelir) ve
  • "Hediye Fincanları" nın 320 ECH'si (bağıl% 20'lik bir bölme işlemine karşılık gelir).
Çöp KutusuÜrünBUM içindeki QuantityOHBUM-AUM dönüşümüGöreceli bin mesleği
AABBCCDDCoca-Cola SIFIR Kutular4800 CANPL'de 9600 CAN% 50 (yarım palet)
AABBCCDDHediye-Bardaklar320 EABir BX'de 40 adet% 20 (8 BX)

Yukarıdaki envanter% 70'lik konsolide doluluk oranına yol açmaktadır. Bu yüzdelik, erteleme işleminde çöp toplama kapasitesindeki değerlendirmelerde kullanılır. Dolayısıyla, kısma sürecinin mantığına, özellikle de kapasitelerinin kutularının değerlendirilmesine yönelik olarak, 800 EA “Hediye Kupaları” aldığımızı ve IR ve WarehouseRule'un bin AABBCCDD'yi değerlendirmek olduğunu varsayalım. Bunu not et:

  1. Kapasite, yalnızca işlevsel olmayan IRA’daki depolama ile ilgilidir,
  2. IR Ataması kader IR Alanını buldu,
  3. WarehouseRule-Assignment, aşağıdaki değerlendirme süreci için kutuları sıraladı;

Sonra:

  1. AABBCCDD kutusunun "Hediye Kupaları" kapasitesine izin verdiğini görüyoruz (Tamam, sonraki adım),
  2. bin AABBCCDD binasının% 30 boş kapasiteye sahip olduğunu görüyoruz (Tamam, bir sonraki adım),
  3. Bu% 30'un% 30 * 40 BX = 12 BX = 480 EA olduğunu biliyoruz (Tamam, sonraki adım),
  4. Beklenen Miktar 480 EA için Görev oluşturabiliriz, (Tamam, sonraki adım)
  5. toplam makbuz miktarı (800) - / - Görevlerdeki Miktar (480) 0'dan büyük - - Tamam -> Depo Algoritmasının sıralamasına göre bir sonraki kutucuğa yazıp devam edin.

Etkinlik-3 - Depo Faaliyetlerinin Haritalanması

Temel Görev Türleri (BTT)

Tanım: Temel Görev türü, rotaların yapılandırmasıyla ilgili alanları tanımlar. Temel Görev Tipleri müşteri düzeyinde tanımlanır ve AWO'nun kurulumu ile birlikte gelir.

Temel Görev Türleri sistemde önceden tanımlanmıştır ve yalnızca SystemAdmin için kullanılabilir.

Stok İşlem Tipleri (ITT)

Tanım: Envanter İşlem Türü, lojistik faaliyetin haklı belge türüyle tanımlanmasıdır. Depo operasyonlarının tanımlanmasında Advanced Warehouse Operation modülünün maksimum esnekliğini sağlar.

Envanter İşlem Türleri, kaynak belgeyi ve bu belge ile gerçekleştirilen etkinliği tanımlar. Ayrıca Delta-Davranışlarını, Seyahat Dizilerinin nereden alındığını ve Ön Uçtaki alanların nasıl davranması gerektiğini tanımlar.

ITT Openbravo'da önceden tanımlanmıştır ve sadece SysAdm erişimi ile değiştirilebilir.

'Grup olarak davran' bayrağı, grup olarak birlikte görevleri gösterecektir. Diğer görevlerde, bir GroupTask'in önceliği, alt görevlerinin maksimum önceliğine eşittir.

AkışITTSistem eylemiBack-EndBaşlangıç ​​aşamasıbelge
MenüButonMenüGörev Simgesi
MakbuzlarRCT-POSeçilen satınalma siparişi için AWO Fişi görevlerini oluşturur Bu ITT hisse senedini yaratıyor ve sadece IRA-To'ya ihtiyaç duyuyor.Satın alma emriAWO-Düğme-BE-GR.jpgTeslim almakAWO-Düğme-FE-RCT-PO.jpgResepsiyon Listesi
RCT-DOBu ITT, nakliyesi yerinden stoğu almak için AWO görevlerini oluşturur.Dağıtım Siparişi (r)AWO-Düğme-BE-GR.jpgTeslim almakAWO-Düğme-FE-RCT-DO.jpgResepsiyon listesi
RCT-RMABu ITT, Müşteriden İade ürününden stok almak için AWO görevlerini oluşturur.Müşteriden İadeAWO-Düğme-BE-GR.jpgTeslim almakDosya: AWO-Düğme-FE-RCT-RMA.jpgResepsiyon listesi
DEV-QIKalite Kontrolüne Sapma. IR'de etkinleştirilmişse ve ürün inceleme gerektiriyorsa, TaskGenerator orijinal ITT'den ITT DEV-QI'ye sapar ve bununla görev oluşturur.Hiçbir menü veya düğme yok, konfigürasyon verilen fonksiyonellik otomatik olarak çağrılır.AWO-Düğme-FE-QI.jpgMal Hareketi
DEV-XDÇapraz Yerleştirmeye Sapma. IR'de etkinleştirilmiş ve ürüne * bugün * için açık bir talep varsa, TaskGenerator orijinal ITT'den ITT DEV-XD'ye sapar ve bununla görevi oluşturur.Hiçbir menü veya düğme yok, konfigürasyon verilen fonksiyonellik otomatik olarak çağrılır.AWO-Düğme-FE-XD.jpgMal Hareketi
Envanter yönetimiPUT-TRIR ve WA için yapılandırmalar göz önüne alındığında, bir depolama alanındaki kader kutusunu arayan AWO görevlerini oluşturur.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-PA.jpgBırakmakAWO-Düğme-FE-PA.jpgMal Hareketi
MOV-TRDepo Algoritmaları için yapılan yapılandırmaya bakılmaksızın, stoğu elle verilen bir kader bölmesine koyan AWO görevlerini oluşturur.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-MOV.jpgÖn Uçta "Bir yere koy" seçeneğini kullanın ve To-Bin üzerine yazMal Hareketi
IST-TRStokları verilen yeni bir Envanter Durumuna taşıyan AWO görevlerini oluşturur ve bu durumla geçici sanal depoyu yaratır. Genellikle, Otomatik Onaylı olan bir görev.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-STS.jpgdurumNA (Otomatik Onayla)Mal Hareketi
BXP-TRDepolama Detayına Referans ekleyen AWO görevlerini oluşturur. Arka Uçtan çağrılan BXP-TR, genellikle El İle Onaylanan bir görevdir.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-BXi.jpgFE'de değilAWO-Düğme-FE-BXi.jpgMal Hareketi
BXI-TRDepolama Detayına Referans ekleyen AWO görevlerini oluşturur. Ön Uçtan çağrılan BXI-TR, genellikle Otomatik Onaylı bir görevdir.Back-End ile ilgili değil.KutuNA (Otomatik Onayla)Mal Hareketi
BXO-TRReferansı Depolama Ayrıntısından Kaldıran AWO görevlerini oluşturur. BXO-TR tipik olarak El İle Onaylanan bir iştir.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-BXo.jpgUnboxAWO-Düğme-FE-BXo.jpgMal Hareketi
TGK-TRIR'yi, bir Toplu konumdan bir toplama konumunu yenilemek için IR'yi çağırarak oluşturur.İşlem İsteği olarak zamanlandıNANANAMal Hareketi
ORG-TRIR'yi, alt-optimum bölmedeki stoğu yeniden organize etmeleri için çağırarak AWO görevlerini oluşturur.İşlem İsteği olarak zamanlandıNANANAMal Hareketi
PRT-TRBir etiketi veya grubu yazdırmak için IR'yi çağırarak AWO görevlerini oluşturur. Mal Hareketi oluşturmaz.GörevlerDosya: AWO-Düğme-BE-PRT.jpgbaskıNA (Otomatik Onayla)
Fiziksel envanterCNT-PISeçilen Depolama Ayrıntısı için AWO Sayım Fiziksel Envanter görevini oluşturur. Bu ITT bir Depolama Ayrıntısı üzerinde hareket ettiğinden ve onu taşımadığından, IRA-From ve -To aynıdır.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-CNT.jpgFE'de değilAWO-Düğme-FE-CNT.jpgFiziksel Envanter Teklifi
REC-PISeçilen Depolama Ayrıntısı için AWO Re-count Pysical Envanteri görevini oluşturur. Bu ITT bir Depolama Ayrıntısı üzerinde hareket ettiğinden ve onu taşımadığından, IRA-From ve -To aynıdır.Depo OperasyonlarıAWO-Düğme-BE-REC.jpgFE'de değilAWO-Düğme-FE-REC.jpgFiziksel Envanter Teklifi
CYC-PISeçilen Depolama Ayrıntısı için AWO Döngü Sayımı Fiziksel Envanter görevini oluşturur. Bu ITT bir Depolama Ayrıntısı üzerinde hareket ettiğinden ve onu taşımadığından, IRA-From ve -To aynıdır.Back-End ile ilgili değil.saymakNA (Otomatik Onayla)Fiziksel Envanter Teklifi
ÜretimPIK-BİZDurum = Kullanılabilir. IR ve WA yapılandırmalarını verilen Depolama Ayrıntılarını arayan AWO görevlerini oluşturur.Üretim çalıştırmakAWO-Düğme-BE-PK.jpgalmakAWO-Düğme-FE-PK.jpgMal Hareketi
PIK-BİZDurum = Rezerve. IR ve WA yapılandırmalarını verilen Depolama Ayrıntılarını arayan AWO görevlerini oluşturur.Üretim çalıştırmakAWO-Düğme-BE-RSV.jpgÖn Uç ile ilgili değil.Mal Hareketi
ISS-BİZACTUAL bileşenlerini iş emrine verin.Üretim çalıştırmakAWO-Düğme-BE-GI.jpgKonuAWO-Düğme-FE-ISS-WE.jpgKonu listesi
RCT-BİZGERÇEK bitmiş ürün alın.Üretim çalıştırmakAWO-Düğme-BE-RCT + BFLUSH.jpgAlmak (& Backflush)AWO-Düğme-FE-RCT-WE.jpgResepsiyon Listesi
NakliyePIK-SOIR ve WA yapılandırmalarını verilen Depolama Ayrıntılarını arayan AWO görevlerini oluşturur.Satış SiparişiAWO-Düğme-BE-PK.jpgalmakAWO-Düğme-FE-PK.jpgMal Hareketi
PIK-DOIR ve WA yapılandırmalarını verilen Depolama Ayrıntılarını arayan AWO görevlerini oluşturur.Dağıtım Siparişi (i)AWO-Düğme-BE-PK.jpgalmakAWO-Düğme-FE-PK.jpgMal Hareketi
PIK-RTSIR ve WA yapılandırmalarını verilen Depolama Ayrıntılarını arayan AWO görevlerini oluşturur.Satıcıya dönAWO-Düğme-BE-PK.jpgalmakAWO-Düğme-FE-PK.jpgMal Hareketi
ISS-SOStoku iş ortağına vermek amacıyla verilen Satış siparişi için önceden tahsis edilmiş / alınmış Depolama Ayrıntılarını alan AWO görevlerini oluşturur.Satış SiparişiAWO-Düğme-BE-GI.jpgKonuAWO-Düğme-FE-ISS-SO.jpgKonu listesi
ISS-DOStoku iş ortağına vermek amacıyla verilen Dağıtım siparişi için önceden tahsis edilen / seçilen Depolama Ayrıntılarını alan AWO görevlerini oluşturur.Dağıtım Siparişi (i)AWO-Düğme-BE-GI.jpgKonuAWO-Düğme-FE-ISS-DO.jpgKonu listesi
ISS-RTSStoku iş ortağına vermek amacıyla verilen RTS için önceden tahsis edilen / seçilen Depolama Ayrıntılarını alan AWO görevlerini oluşturur.Satıcıya dönAWO-Düğme-BE-GI.jpgKonuDosya: AWO-Düğme-FE-ISS-RTS.jpgKonu listesi

ITT tarafından yetkilendirme

Bu işlev, faaliyetleri Front-End kullanıcılarına iki ayrı yetki düzeyinde sınırlandırmayı sağlar: Başlat ve Onayla. Kısıtlamalar aşağıdaki sekmede yapılandırılmıştır:

Dosya: AWO-FE-Restrictions.jpg
Bu sekmede, bir ön uç rol / kullanıcının kısıtlanabileceği eylemleri tanımlayabilirsiniz. Her Envanter İşlem Türü için, etkinliğin görev oluşturmayı (ve örtük olarak atamayı) başlatmasını veya görevleri onaylamasını kısıtlar.
  1. İşlemleri Başlatma: Bir kullanıcı Ön Uçtan bir toplama, makbuz veya başka bir ITT başlatmak istediğinde, sistem bu ITT'nin bu kullanıcı için sınırlı olup olmadığını kontrol eder. Aynı şekilde, eğer başlangıç ​​Back-End'de gerçekleştirilirse, sistem atanan kullanıcının bu ITT'yi onaylamak için kısıtlı olup olmadığını kontrol eder .
    1. Kullanıcı kısıtlanmışsa, bir hata gösterilir.
    2. Ayrıca, bir kullanıcı söz konusu menünün tüm ITT'leri için bir kullanıcı ile kısıtlandığında menü seçeneği gizlenir. Örn: Bir kullanıcı RCT-PO için sınırlı ancak RCT-DO için kısıtlanmadıysa, Almamenüsü-seçeneği gösterilir. Bir kullanıcı tüm RC- * için sınırlandırılmışsa, Alma menüsü seçeneği gizlenir.
    3. Ön uçtan bu süreç kullanıcıya görevi atadığından, başlatmasına izin verilen bir rol / kullanıcının da onaylamasına izin verilir.
  2. Görevleri Onaylayın: Atama işlemi sırasında, kullanıcı ilgili Envanter İşlem Türü için sınırlandırılmışsa, Arka Uçtan ve Ön Uçtan atandığı zaman sistemi kontrol eder ve eğer uygunsa, bir hata gösterilir. Bu bayrak yalnızca rol / kullanıcıya ilgili bir görev atanmadığında etkinleştirilebilir.

Varsayılan olarak hiçbir şey sınırlandırılmamıştır, böylece tüm ön uç kullanıcılarının tüm envanter işlem türlerini başlatmasına ve onaylamasına izin verilir.

Görev Türleri (TT)

Tanım: Görev Türü, görevlere simge, öncelik ayarları ve Temel Görev Türü veren görevler grubudur. Farklı IR, simgeyi ve öncelikleri paylaşmak için aynı TT'yi kullanabilir ancak farklı alanlardaki veya farklı Ön Uç davranışıyla hareketleri ele alabilir.

Görev Türü şunları tanımlar:

  1. hem Dinamik Öncelik hesaplamasıyla ilgili öncelik tabanı, öncelik artışı, hem de Kullanıcı Arayüzündeki görevlerin anımsatıcı ve rengi.

Resimde Temel Görev Tipinin çeşitli Görev Tipleri için nasıl tanımlandığını not edin. Bu, sistemin gerçekleştireceği mal işlemine karşılık gelir ve yapılandırmada önemlidir. Bir kez tanımlandıktan sonra, rota ve atamaların konfigürasyonundaki çelişkilerden kaçınmak için güncellenemez.

Görev Türleri, depo faaliyetleriyle ilgilidir ve davranışı ön uçta yönlendirir.

Depo Algoritmaları (WA)

Tanım: Bir Depo Algoritması, sistem bir görev oluştururken göz önünde bulundurulacak envanter (toplama) veya kutu (erteleme) sırasını tanımlar.

Kullanılabilir Depo Algoritmaları

Mevcut depo algoritmaları Depo Tanımı, Depo Algoritması Ataması sekmesindeki büyüteç kullanılarak görüntülenebilir. İlk Depo Algoritmaları seti tüm ortak iş durumlarını kapsayacaktır. Yeni algoritmalar geliştirilebilir ve gelecek sürümlerde mevcut setlere eklenecektir.

Kurulu tüm algoritmaları görmek için büyüteçleri kullanın.

Depo Algoritma Çeşitleri

İki tür algoritma vardır:

  1. Çöp kutusuna geri dönen algoritmalar,
  2. İstenilen miktarda depolama detayı veren algoritmalar.
Mevcut Depo algoritmaları listesi, Kapalı ve Potansiyel olarak, olası depo algoritmalarının bir göstergesidir. Alternatif Ölçü Biriminin entegrasyonu ile bir (birden fazla) Lojistik (birincil) ölçü birimi döndürmek için tasarlanmış algoritmalar olduğunu unutmayın.

Depo gözü döndüren algoritmalar, StorageBinGroup dizisinin ilk parametresi olarak kullanılır.


Toplama için mevcut depo algoritmalarının listesi. Alternatif Ölçü Biriminin entegrasyonu ile bir (birden fazla) Lojistik (birincil) ölçü birimi döndürmek için tasarlanmış algoritmalar olduğunu unutmayın.

WA Openbravo'da önceden tanımlanmıştır ve sadece SysAdm erişimi ile değiştirilebilir.

Dinamik Öncelik

Depo faaliyetlerinin konfigürasyonunun bir kısmı, görevlerin önceliğini yeniden hesaplayan ve ardından mobil uygulamadaki operatöre önerilen yürütme sırasını gösteren arka plan işleminin kurulumudur.

  • Görev Türlerinde daha önce tanımlandığı gibi Temel Öncelik, görevin ilk önceliğidir.
  • Öncelik Artırımı, bu işlemin her çalıştırılışında görevlere eklediği değerdir.
  • En yüksek Öncelik değerine sahip görevler ilk önce Ön Uçta sunulur. Eşit öncelik durumunda, görevler Travel Sequence ve Bin tarafından sıralanır. Başka bir deyişle, ön uçtaki Görevler sırası: Öncelik (azalan), seyahat Sırası (artan), Bin (artan).

Bu mekanizma ile, belirli görev türündeki bazı görevler diğerlerinden daha hızlı önceliğe sahip olabilir.

Örnek:

  1. Toplamalar, uzak durmadan daha önemli olma eğilimindedir, dolayısıyla daha yüksek bir Öncelik Tabanı elde ederler.
  2. Ancak, yerleştirme alanının çok fazla alınan malzeme biriktirmesini istemiyorsunuz, çünkü bu durum operatörleri engeller.
  3. Demek Görev-Aday görevlerine Görev Tipinde daha yüksek bir artış verdiniz ...
  4. ... ve örneğin 60 dakikada bir arka plan öncelik işleminin sık çalışmasını zamanlayın.
  5. Bununla yeni A-Aways öncelikli olarak azalacak ve diğer görevlere yer açacak, ancak zaman içerisinde Öncelikleri artacak ve yerleştirme alanının tıkanmasını önleyecektir.


Görevin önceliğini yeniden hesaplayan ve bununla birlikte yinelenen süreç, ön uçtaki görevlerin sırasını operatörün yürütülmesi için bir gösterge olarak belirler.

GroupTasks için Öncelik

Envanter İşlem Türü'nde grup olarak tanımlanmış görevler, başlık görevi adı altında birlikte gösterilmiştir. Bu üstbilgi görevi sanaldır ve alt görevlerinden herhangi birinin azami önceliği ile gösterilir.

Etkinlik-4 - Depo Rotalarının Eşleştirilmesi

Yukarıdaki ile aynı eşleştirme, okların rotaları temsil ettiğini unutmayın.

Depodaki fiziksel alan IRA, SBG ve SB'de tanımlandıktan sonra, IRA'yı Routings'e (R) bağlama zamanı gelmiştir. Depo görüntüsündeki oklar, herhangi bir depodaki tipik yollardır. Bunlar depo fonksiyonları, düzen ve önceden tanımlanmış IRA'lar göz önüne alınarak yapılandırılmalıdır.

R, sunulacak ve belirli şekillerde davranacak şekilde yapılandırılabilir:

  • R manuel veya otomatik olarak onaylanabilir. İkinci durumda, hiçbir görev görünmez.
  • R, bir etiketin basılmasını tetikleyebilir (ürün kimliği, ID).
  • R, kendisine uygun Görev Türü (TT) atanarak belirli bir renk, anımsatıcı ve öncelikli olarak sunulabilir.

Not: R'yi oluşturarak, sadece rota ve davranışları tanımlanır. R'nin çağrıldığı koşullar, Yönlendirme Atamasında yapılır.

Yönlendirme (R)

Tanım: Bir Yönlendirme, malların izleyeceği rotayı ve görevin davranışını tanımlar. Routings atamasının mekaniğini anlamak için Routing Assignment'e bakınız R, yalnızca bir makbuz veya sorun olduğunda bir (1) IRA'dan ve IRA ile ilgili bir IRA ile ilgili olduğunda iki IRA'dan oluşur. Davranış bölünmüş durumda:

  1. Görev için veri oluşturma mantığını kapsayan Back-End davranışı. Bunu yöneten nitelikler, Yönlendirme'nin bir parçasıdır.
  2. Verilerin ve diğer Ön Uç davranışlarının sunumu için mantığı içine alan Ön Uç davranışı. Bunu yöneten özellikler , Yönlendirmeye ekli Ön Uç Yapılandırmasının bir parçasıdır .

İç Yönlendirme Alanı ve Yönlendirme ifadeleri hakkında not : Fiziksel olarak alanlar (IRA) daima belirli bir depodadır ve bu nedenle daima iç yönlendirme alanlarıdır . Bir Yönlendirme (R), bir İç'i ve Dış'ı bağlayabilir, bu nedenle sadece Yönlendirme olarak adlandırılır.

  • Harici Yönlendirme : İki IRA farklı depolara ait olduğunda (aynı tüzel kişilik dahilinde), bu depoyu görevin onaylanması sonucu bir mal hareketi ile birleştirir.
  • Dahili Yönlendirme : Her iki Dahili Yönlendirme Alanı aynı depoya ait olduğunda veya PO-Makbuzlarda veya SO-Sorunlarında olduğu gibi sadece bir IRA olduğunda bir Yönlendirme dahilidir.

R, aşağıdakileri belirleyerek Back-End işleminin / görev (ler) ve ilgili verilerin verilerinin üretilme davranışını belirler:

  1. Manuel veya Otomatik Onayla,
  2. Baskı kimliği;
  3. Baskı Grubu;
  4. ITT Kalite Kontrolüne Sapma;
  5. ITT Çapraz Yerleştirmeye Sapma;
  6. Sonraki ITT,

R, Görevin davranışını Ön Uçta sunulduktan sonra belirler , aşağıdakileri belirterek ayrıntılı yapılandırmaya bakın :

  1. Beklenen Miktarı Göster / Gizle
  2. Beklenen değeri Onaylanan Miktar için varsayılan olarak ayarlayın.
  3. Varsayılan Onaylanan Bin-Başlangıç ​​Beklenen değeri
  4. Beklenen değeri Onaylanan Bin Kutusuna varsayılan olarak ayarla
  5. Öznitelik Listesinin belirli niteliklerini Gizle / Göster
  6. İkili Onay İste
  7. Deltada Onay İste
  8. Özellik Geçersiz Kılmaya İzin Ver


Farklı hareketler için ve farklı parametre ayarlarına sahip birkaç IR örneği.

Onaylamak

Onayla bayrağı, görevin yürütmenin manuel olarak onaylanmasının gerekip gerekmediğini veya görevin oluşturulduktan hemen sonra otomatik olarak onaylanıp onaylanmadığını (& yürütülen) belirler. Otomatik olarak onaylanan görevler, Görev Görünümü'nde Onaylandı durumuyla görünür. Otomatik olarak onaylanırsa, görev hala Yazdır veya Referans Ekle / Kaldır gibi eylemler gerçekleştirecektir.

Print_ID

Yönlendirme'deki Print_ID alanı bir yazdırma aktivitesinin başlatılıp başlatılmayacağını belirler. Etiketlerin, formatın ve yazıcının miktarını bildirmek için daha fazla yapılandırma gerekir.

Kalite Kontrolüne Sapma

IR'de işaretlendiğinde, IR Assignment mantığı, ürünün inceleme için işaretlenip işaretlenmediğini kontrol eder. Eğer öyleyse, mantık önceden belirlenmiş IR'yi dikkate almaz ve "DEV-QI" Envanter işlem türünü kullanarak IR belirlemeyi yeniden başlatır. Bir IR bulunursa, görev yeni IR ayarlarıyla oluşturulur.

  • Kalite Kontrolüne Sapma alanı IR'de ayarlanır; Buna yalnızca "Kimden" türündeki BTT ile ilgili olan ITT için izin verilir.
  • Ürün Muayene için işaretlenmiştir.
  • Tam Miktar : Çapraz Bağlantıya Sapma'dan farklı olarak, Kalite Kontrolüne Sapma'nın tam miktar için bir görev oluşturacağına dikkat edin.
Kalite Muayenesine Sapma etkinleştirildi. Bu yalnızca Put-Away, Move and Pick gibi bir From-To gerçekleştiren ITT ile ilgilidir.

Referansı Kaldır

Bu işlevsellik Referanslı Envanter işlevine bağlıdır , burada onun yapılandırmasını görebilirsiniz .

Yönlendirmede, Referansı Kaldır bayrağı sonuçların referans alınmamasını sağlar, örneğin kutusuz / tek tek ürünlerdir. Daha sonra, Qty, UOM ve SBG-List gibi ürünlerin özellikleri referans / kutunun özelliklerinin üzerinde geçerlidir. Bu nedenle Envanter İşlem Türü ile yürütülen faaliyet, münferit ürünlerin özelliklerine göre yönetilir ve referansın özelliklerini dikkate almaz.

PIK-SO, PIK-DO ve PIK-WE işlemlerinin, varsa da referansın kaldırılacağını unutmayın. Toplama işlemine izin vermeyen referans türleri içindeki Depolama Ayrıntıları, toplama algoritmaları için görünmez.

Çapraz Yerleştirme IR'sine Sapma

Bu işlev henüz gerçekleştirilmedi. AWO'da Çapraz Yerleştirme, ilgili ürün ve zaman penceresi için talep algılanırsa görevin oluşturulmasını engelleyen işlevdir.

Belirli şartlar altında, bu R, ürünü Çapraz Bağlantı İRA'sına (R tanımına göre) göndermek amacıyla önceden belirlenmiş R'yi geçersiz kılar. Koşullar:

  • Çapraz Bağlantıya Sapma alanı R'de işaretlenir. Bu, yalnızca "From-To" türündeki BTT ile ilgili olan ITT için izin verilir.
  • Daha Önce Kalite Muayenesine Yönelik Sapma için daha önce müdahale yok : Ya Yönlendirme ya da ürün QI sapma için işaretlenmemiş. Kalite Denetimi'nin Çapraz Yerleştirme'nin üzerinde hüküm sürdüğünü unutmayın.
  • Alınan ürüne * bugün * yönelik açık bir talep var.
  • Kısmi Miktar : Kalite Muayenesine Yönelik Sapma'dan farklı olarak, Çapraz Bağlantıya Yapma Sapmasının, sapmamış IR için kalan bir miktar bırakarak kısmi bir miktar için görevler oluşturabileceğini unutmayın. Örnek: Çapraz Yerleştirme etkin durumdayken Her Biri Bekletilen 100 kişi ve 40 için açık bir sipariş var. Yerine koyma işlemi başlatılır ve açık miktarı tespit eder:
  1. 40 için açık siparişi tespit eder ve Envanter İşlemi türü "DEV-XD" yapılandırmasına göre bir görev oluşturur;
  2. Geri kalan 60 miktarı için, yapılandırmaya bağlı olarak bir veya daha fazla Bekletme görevi oluşturur.

Baskı-as-Grup

Mevcut Baskı Kimliği işlevi, tek bir depolama detayının kimlik kartını yazdırır. Görevler ayrı ayrı veya bir grup olarak onaylandığı gibi, bir grup onaylanmış görev içeren bir format da basabiliriz. Bu, aşağıdaki durumlarda geçerlidir:

  1. Teslim Notunu Yazdır: ITT ISS-SO veya ISS-DO ile ilgili görevler grubu, bir grup depolama detayı bir Teslim Notuna basılabilir.
  2. Makbuz belgesini yazdır: Bir Satınalma Siparişi'nden ürünler alındığında, RCT-PO görev grubu Makbuz Belgesine yazdırılabilir.

Sonraki Görev Üretimi

Bu işlev henüz gerçekleştirilmedi.

Bu işlevsellik, Kalite Muayenesi veya Çapraz Yerleştirme sapmalarına benzer, ancak önemli bir farkla benzer: QI veya XD'ye yapılan sapmaların, denetleme veya çapraz yerleştirme gereksinimine dayanarak Yönlendirme tespitini durdurduğu ve farklı bir ITT'ye dayalı bir görev oluşturduğu durumlarda, sonraki görev işlevi otomatik olarak önceki görevin onayında yeni bir görev oluşturmak ve bu şekilde bir iş akışı ihtimalini yaratır olacaktır.

Bunun için, bir önceki görev onaylandığında çağrılan Envanter işlem türünü içeren, Yönlendirme'deki "Sonraki ITT" sütunu eklenir. Bu, aşağıdaki ortamlarda özellikle yararlıdır:

  • Mallar Denetime sapmış ve denetlemeden sonra depoya taşınmaları gerekiyor. PUT-TR'yi, yönlendirmenin "Sonraki ITT" sütununda tanımlayarak, mallar Muayene'ye girdiğinde bir Teslim Olma görevi oluşturulur.
  • Evreleme: Mallar üretimde gereklidir ancak bir veya daha fazla evreleme alanında akar. İlk görev, malları bu aşama alanına götürür ve sonraki görev, malları nihai depo alanına taşır.

Notlar:

  1. Görev oluşturucu, manuel olarak başlatılan bir ITT ile Sonraki Bir Görev yapılandırması sonucu başlatılan bir ITT arasında hiçbir fark görmez.
  2. Yönlendirme'de yalnızca mevcut depolama detayı bilgileriyle ve önceki görevlerden mevcut bilgilerle gerçekleştirilebilecek ITT yapılandırılabilir:
    1. RCT-PO, RCT-DO ve RCT-WO, kamyonun gelmesi veya bir İş Emrinin tamamlanması gibi harici bir olaya ihtiyaç duydukları için yapılandırılamaz.
    2. PIK-SO, PIK-DO ve PIK-WO yapılandırılamaz, çünkü bunlar bir sipariş gerektirir. (sürece
    3. ISS-SO, ISS-DO ve ISS-WO yapılandırılabilir, çünkü önceki görev sipariş ayrıntılarını içerir.
    4. * -PI, yalnızca Depolama Ayrıntısına ihtiyaç duydukları için yapılandırılabilir.
    5. Taşıma, elle belirlenen bir Kutu Bölmesine ihtiyaç duyduğundan yapılandırılamaz.
    6. Kutu, bir Referans Tipine veya Referans Numarasına ihtiyaç duyduğu için konfigüre edilemez.
    7. Unbox yapılandırılabilir.
    8. Sapma- * bu ITT kendi içinde bir akış başlangıcı değil bir sonuç olduğu için konfigüre edilemez.
  3. Sonraki görevler, herhangi bir operatöre tasarım tarafından atanmaz. Bu, manuel olarak veya Operatör Yükü Dengeleme işlevi tarafından gerçekleştirilmelidir .

Etkinlik-5 - Ürün / Depo özellikleri

Ürün parametreleri

SBG-List, ürünün Organizasyon seviyesinde tanımlanmıştır.

SBG-List

Tanım: Depolama Kutusu Grup Listesi, sistemin çöpe atma kutusu önermesine izin verilen SBG'nin listesidir. SBG Listesi ürün düzeyinde iken SBG Depo düzeyindedir. Bu, organizasyonu SBG'lerin adlarını benzer depolarda senkronize etmeye, ürünün depolama gerekliliklerini doğru bir şekilde anlama ve yapılandırmayı azaltmaya yardımcı olur.

Ürün / Depo parametreleri

SBG-List, ürünün Organizasyon seviyesinde tanımlanmıştır.

Depolama kutusu

Depolama Bölmesi, bir ürünün depolanacağı varsayılan, statik bölmedir. Bu varsayılan depolama kutusunu atayan WR'de kullanılır.

Ürün.Popularity Code

Tanım: Ürünün popülerlik kodu, o ürünün lojistik ABC kodudur . Popüler ve popüler olmayan ürünler arasında veya bir başka deyişle hızlı ve yavaş hareket edenleri ayırt etmeyi sağlar.

Kullanım: Popülerlik kodu, uygun bölmeyi önermek için yerine koyma işlemi sırasında kullanılır. Bu popülerlik kodunu kullanan depo kuralları, izin verilen kutuları, ürünün popülerlik kodunu başlatan bin.popularity koduna göre sıralar. Tipik olarak üç, 10, 20 ve 30 değerleri kullanılır.

Örnek: Popülerlik kodu 30 olan yavaş hareket eden bir çöp kutusu bulmak için, sistem tüm çöp kutularını (izin verilen SBG / SBG Listesi dahilinde), 30 ve daha üstündeki bin.popularity koduyla değerlendirir ve bu nedenle ertelenmeyi önler 10 ila 29 arasında bir bin.popularity koduna sahip bir kutu. Ürünün product.popularity koduna 10 hızlı bir şekilde taşınması durumunda, 10 ve daha üstündeki bin.popularity koduna sahip kutular değerlendirilir. popüler çöp kutusu.

PrintID_Qty ve PrintID_UoM

Print_IDQty ve Print_ID UOM iki alanından "ID" etiketlerinin miktarı hesaplanabilir. Format ve yazıcıyı tanımlamak için daha fazla konfigürasyon gereklidir.

Kullanım: Her Kutu için üç etikete ihtiyacınız varsa, burada 3 BX belirtin. Lojistik bir işlem gerçekleştiğinde ve IRS yazdırmayı etkinleştirmek üzere yapılandırıldığında, etiket sayısını hesaplamak için işlemin BaseUM öğesindeki miktar bu parametrelere göre değerlendirilir.

Örnek: "Hediye Kupaları" nın her BX'i için 1 ID istediğimizi varsayalım (yukarıdaki örnek Bin kapasitesi). Daha sonra 800 Hediye Kutusunun her birini aldığımızda ve baskı aktif hale getirildiğinde, sistem her BX için 20 etiket isteyecektir: 1.

Etkinlik-6 - R ve WA Ödevleri

Yönlendirme Ataması (RA)

Tanım: Bir R'nin bir takım koşullara atanması. Bir görevin oluşturulması için R'nin belirlenmesi başarılı olmalıdır. Aksi takdirde, bir hata mesajı gösterilecektir ve konfigürasyon tamamlanmalıdır.

Amaç RA rotasını ve bununla, Ön-Sonu davranışını belirlemektir.

IR atamasında iki koşul seviyesi vardır:

  1. Zorunlu koşullar bir görev oluşturulacak olup olmadığını belirler.
  2. İsteğe bağlı koşullar hangi IRA oluşturulacak belirlemek.

Zorunlu koşullar

Envanter İşlem Türü ve From-IRA zorunlu şartlardır:

  • ITT: ITT için bir konfigürasyon yoksa, sistem bir hata mesajı verecektir.
  • -IRA'dan: Yapılandırılmış bir ITT varsa, ancak Depolama Ayrıntısı From-IRA'da bulunmazsa, sistem aynı hata mesajını verecektir. Bunun, From-IRA içermeyen PO ve WE Makbuzları ile ilgili olmadığını unutmayın.

İsteğe bağlı koşullar

IR'yi belirleyen isteğe bağlı koşullar hem yazılı hem de görüntü altında aşağıda açıklanmıştır.

Uluslararası İlişkiler Ofisi veya Kime olarak tanımlanan IRA'ya kutu veya envanter aramasını sınırlandırdığı için görevlerin oluşturulmasından ilk sorumludur. Uygun IR'yi (ve ayrıca Ön Uç davranışı) belirlemek için, atamalara aşağıdaki (isteğe bağlı) koşullardan oluşan bir takım ile öncelik verilebilir. Bir öncelik sırasını belirlemek için her parametreye, ön atama sonunda nihai IR'yi belirleyen bir ağırlık verilir:

  • 16 puan ile Ağırlıklandırılmış: Ürün,
  • 8 puanla ağırlıklandırılmıştır: Ürün Kategorisi. Ürün ve Ürün Kategorisinin karşılıklı olarak dışlandığını unutmayın.
  • 4 puanla Ağırlıklandırılmış: İş Ortağı,
  • 2 puanla ağırlıklandırıldı: İş Ortağı Kategorisi. İş Ortağı ve İş Ortağı Kategorisinin karşılıklı olarak dışlandığını unutmayın.
  • 1 puan ile ağırlıklandırılmıştır: Depolama Bölmesi Grubu.

Ağırlıklar, daha düşük önceliğe sahip olan iki koşulun, yüksek önceliğe sahip olan bir koşuldan daha az toplamı sağlayacak şekilde verilmiştir. Örnek, aşağıdaki resimle bağlantılı olarak:

  • "Perakende" kategorisindeki herhangi bir tedarikçiden "Doğal Siyah Akım" Ürünü için RA toplamı 16 + 2 = 18 puandır. Malların, muhtemelen miktar ve hasarların görsel olarak kontrol edilmesi için Makbuzlara taşınması durumunda.
  • İsteğe bağlı koşul olmadan Ürün "Doğal Siyah Akım" için RA, 16 puana ulaşır. Bu nedenle, bu ürünün farklı bir kategorideki bir tedarikçiden herhangi bir makbuzu Muhtemelen miktar ve hasarların görsel muayenesinden biraz daha fazlası için Muayene alanına yönlendirilecektir.
Fiş Satınalma Siparişi envanter işlem türü farklı R bulabilir. Resimde makbuz akışında istisnalar belirlemek için çeşitli isteğe bağlı koşulların kullanımı gösterilmektedir.

Depo Algoritması Ataması (WA-A)

Tanım: WA'nın bir dizi koşula atanması. WA'nın belirlenmesi IR'nin belirlenmesinden sonra başlar. Her iki görevi de yerine getirebilmek için başarılı olmak gerekiyor.

Bir WA amacı olan dizilenmesi IRA ile belirlenen şekilde IRA sınırlama içinde uygun öneri üretebilmek için depo (koyun koyma) ya da stok (çekme). WA'lar, IRA'nın önceki kararıyla sınırlandırılan görevin Depo Kutuları ve Depolama Detaylarının belirlenmesinden sorumludur. Atamalar sütun dizisiyle sıralanabilir ve isteğe bağlı koşullarla seçilebilir.

WA atamasında iki koşul seviyesi vardır:

  1. Zorunlu koşullar bir görev oluşturulacak olup olmadığını belirler.
  2. İsteğe bağlı koşullar hangi Bin veya Depolama Detay için görev oluşturulacak belirlemek.

Zorunlu koşullar

Stok İşlem Türü, tek zorunlu şarttır. ITT için konfigürasyon yoksa, sistem bir hata mesajı verecektir.

İsteğe bağlı koşullar

Çoklu WA'ları belirleyen isteğe bağlı koşullar, hem yazılı hem de görüntü altında aşağıda açıklanmıştır.

IR tayininden farklı olarak, WA tayininde her koşulda birden fazla WA olabilir, çünkü tek bir WA tayininde istenen miktarın tamamının başarılı bir şekilde iade edileceğini garanti etmez. Aşağıdaki resimde, Alış Emri Siparişi yapılandırmasına bakınız.

  1. İlk WA, bu ürün ve özniteliğin zaten depolandığı, ancak Birincil Lojistik Birimin katlarında bir depoya birleşmeye çalışacaktır.
  2. İkinci WA, bu ürünün ve özelliğin zaten depolandığı, ancak herhangi bir miktarda depolandığı bir kutuya birleşmeye çalışacaktır.
  3. Üçüncü WA, bu ürünün (ancak niteliğin saklanmadığı) depolandığı hazneyi, Birincil Lojistik Birimin bir katı olan bir miktarda iade etmeye çalışacaktır.
  4. Bu bir kutu bulunana kadar devam eder. Sonunda çöp kutusu bulunmazsa, sistem kaderi çöp kutusu olmadan bir görev üreterek operatörü bir tane bulmaya zorlar.
IR Atamasından farklı olarak, WA Atamasında, Sıra sütununu kullanarak her koşul kümesi için birden fazla algoritma olabilir.

Etkinlik-7 - Fiziksel Envanter

Envanteri sayma ve düzeltme faaliyeti için üç ayrı Envanter İşlem Türü vardır ve üçünün de IR Atamasında "On" Temel Görev Tipine bağlı IR ile ve aynı Kimden İRA ve To-IRA.

Ancak, diğer Envanter işlem türlerinden farklı olarak, * -PI ITT'lerin bir algoritmaya ihtiyacı yoktur, çünkü hem Saklama ayrıntısı hem de depo gözü önceden belirlenmiş olduğundan, aranacak bir şey yoktur.

  • Not Tüm * -PI görevleri Base UM sunulacak ön End ile ilgili. Bunun nedeni, bu görevlerin olası ondalık sayılar ve yuvarlama çatışmalarından dolayı Lojistik UM'de birleştirilememesidir. Örnek:
    • Spesifik bir kutuda 17 adet stok bulunuyor: 5 kutu 3 artı 2 adet.
    • Logistics UM'de görevin gösterilmesi 6 bx gösterecektir (çünkü Box ondalık olmadan tanımlanmıştır; ancak ondalık sayılarla bile bir yuvarlama sorunu olacaktır) ve bu yanlış bir envanter ayarlamasına yol açacaktır.
    • Ayrıca, görevi 5 bx'den birine ve diğerine 2 ea'ya bölemeyiz, çünkü her biri ayarı bağımsız olarak onaylar: Birincisi, 15 adet (yanlış, çünkü 17 adet) miktarını onaylar ve ikincisi Miktarı 2 adede doğrulayın (daha da kötüsü, çünkü hala 17 adettik!).


Üç ITT ve tipik kullanım alanları şunlardır:

  • CNT-PI: Fiziksel Envanteri Say . Bu ITT sadece Back-End penceresinden Depo Operasyonları'ndan başlatılır. Genellikle organize sayılar için kullanılır.
  • REC-PI: Fiziksel Envanteri Yeniden Hesaplayın . Bu ITT, önceki CNT-PI ile aynıdır, tek farkla görev tipinin REC-PI olması, denetim sebeplerinden dolayı önceki bir sayımın yanlış olabileceğini gösterir. Ayrı bir ITT olduğundan, ayrı olarak yapılandırılmasını ve yetkilendirilmesini sağlar (bir Yol Haritası hızlandırma projesi olan "ITT Tarafından Yetkilendirilmesine" bağlı olarak).
  • CYC-PI: Döngü Sayımı Fiziksel Envanter . Bu ITT sadece Ön Uçtan başlatılır ve genellikle derhal yapılan sayımlar / düzeltmeler için kullanılır.
    • Yönlendirme, Otomatik Onaylandı olarak yapılandırılmalıdır, çünkü onaylanan değer ön uçtan zaten alınmıştır. Manuel Onaylandıysa, görev Ön Uçta görünür, ancak değer güncellendiğinden bu yana orijinal miktarla yeniden görünür.
    • Openbravo, döngü sayısı ve seçim yöntemi kavramının yorumlanması On-The-Fly felsefesine göredir. Çevrim sayımı etkinliğinin (deneyimli ve yetkili) bir operatör tarafından yapılması tavsiye edilir. Diğer metotların, Depo Operasyonları penceresindeki alana veya ürüne göre stok filtreleme özelliği ile örtük olarak desteklendiğine dikkat edin.

Tüm Fiziksel Envanter görevleri, kullanılan ITT'ye bakılmaksızın, beklenen değerlerde veritabanındaki durumu ve onaylanan değerlerde, gerçekte doğrulandığı gibi durumu gösterecektir. Beklenen ve Onaylandı'daki değerlere bağlı olarak, aşağıdakiler yürütülür:

Beklenen değerlerOnaylanan değerlerTipik kullanımAksiyon
BoşdoldurulmuşCYC-PI: Operatör beklenmedik yeni stoklarla karşılaştığında"Onaylanan Değerler" ile Depolama Ayrıntısı Oluşturma
doldurulmuşBoşCNT-PI, REC-PI, CYC-PI: Sistem stok olduğunu düşündüğünde ama gerçekte yoktur.Depolama Ayrıntısını Sil.
doldurulmuşdoldurulmuşCNT-PI, REC-PI, CYC-PI: Sisteme göre envanter var, ancak aynı miktarda değil.Depo Ayrıntısını Delta ile Beklenen ve Onaylandı arasında ayarlayın.

Etkinlik-8 - Referanslı Envanter

Referanslı Envanter, bir referansın parçası olarak stoğu tanımlama kavramıdır. Bu referans, fiziksel olarak konuşan bir kutu, rulo tutucu veya başka herhangi bir konteyner türünü ifade eden bir sayıdır. Başvurulan Envanterin kavramsal açıklaması için burayı okuyun .

Ürünlerin tanımı

Referans tipi, Alternatif UOM ve Put-Away işlemi sırasında kullanılan SBG Listesini miras aldığı bir ürünü gerektirir.

Referans Tipinin Tanımı

Referans Tipi bir sekansa bağlanabilir, bir ürüne atıfta bulunmalıdır (yukarıdaki resme bakın) ve toplanmaya karşı korunabilir.

Bir Referans / Kutudan Alma ile ilgili özel not : Bir toplama faaliyeti, Rotadaki bayraktan bağımsız olarak, varsa referansı her zaman kaldıracaktır.

Başvurulan Envanterin Taşınması ve Yerine Getirilmesi

18Ç4'ten itibaren, Yönlendirilmiş Envanter ile ilgili aşağıdaki gelişmeler mevcuttur:

  1. Referans envanterinin bir yere taşınması ve kaldırılması , bir bütün olarak Referansın bütünlüğüne saygılı olarak bir grup olarak sunulur ve işlenir.
  2. Ürünün kutusunun açılması / yeniden işaretlenmesi gerekmeksizin , Başvurulan Envanter Sayımı / Recountu / Döngüsü .
  3. Teslim alma işlemlerinde , ilişkili referans envanter tipindeki (referans alınan ürünün kendisi yerine) ürün bazında potansiyel depo yeri yerlerini belirleyin .
  4. İlişkilendirilmiş başvurulan envanter tipindeki (referans verilen ürünün kendisi yerine) ürün bazında kutu doluluk yüzdesini belirleyin .

Başvurulan Envanterin Taşınması ve Yerine Getirilmesi

Bir RI'nin taşınması, RI içindeki tüm stoğu grup olarak taşımak anlamına gelir. RCT-PO ve RCT-DO gibi bazı ITT'lerde uygulanan mevcut AWO konsepti "Grup Olarak Davran", bir grup olarak bir takım görevlerin onaylanmasına izin verir. Genellikle grup içindeki tüm görevleri aynı anda onaylar, ancak kullanıcıyı gerçekten bir grup olarak onaylamaya zorlamaz. Bu, örneğin, birden fazla farklı operatöre görev atayarak, grubun dışında Grup olarak davrandığı bildirilen bir görevi ayrı ayrı onaylayabileceği anlamına gelir. Ayrıca, kullanıcının gruptaki bir alt görev grubunu onaylamasını veya hatta miktar (delta üretmek için) veya konumlandırıcı gibi onaylanmış alanları geçersiz kılmasını (böylece her görev farklı bir kutuda mükemmel şekilde onaylanabilmesini) sağlar.

Bu davranış, operatörün fiziksel olarak bir kutuyu hareket ettirdiği ve çoğu zaman içeriğinden habersiz olan RI'nin hareketi / bölümü için çok açıktır. Sonuç olarak:

  1. Başvurulan envantere bağlı tüm depolama detaylarının ilgili bir görevi olmalıdır.
  2. Tüm görevler bir grupla aynı anda onaylanmalıdır. Görevleri ayrı ayrı onaylama imkanı yoktur.
  3. Onaylanan alanlar, beklenen alanlarla tamamen aynı olmalıdır. Örneğin, delta oluşturma imkanı yoktur.
  4. Onaylanmış kutu-içi RI'daki tüm görevler için tamamen aynı olmalıdır.

Bu davranışı zorlamak için, "Referans Envantere Sahip Grup Olarak Davran" yeni konsepti tanıtıldı. Varsayılan, ITT'de ve görevdeki operasyonel değerde tanımlanır. Görevin tek tek onaylanıp onaylanamayacağını denetler veya bölünemez bir grup olarak onaylanması gerekir Örnek: MOV-TR RI'li Grup olarak davranmak olarak ilan edildi. Bu, Referanslı Depolama Ayrıntısı üzerindeki herhangi bir görevin, RI ile Grup Olarak Davranış olarak işaretleneceği anlamına gelir. Bununla birlikte, bir Referansla ilgili olmayan bir stoğu taşıyorsak, yukarıdaki bayrak işaretlenmeyecektir.


Görevleri bir grup olarak birbirine bağlamak için, RI ile bir grup olarak davranması gereken görevleri kontrol etmek için zorunlu gereklilik, Depo Toplama Listesi belgesi kullanılır. Bu belge türü, Başvurulan Envanter ile ilgili işlemler için doldurulur. Her bir bireysel Referans, ilgili Başvurulan Envanteri gösteren yeni bir alanın eklendiği ayrı bir Depo Toplama Listesine sahip olacaktır.

Operasyonda, "UR ile grup olarak davran" olarak işaretlenen görevler ayrı ayrı onaylanmayacak, ancak Depo Toplama Listesi belgesi ile onaylanacaktır. Bu mekanizma aynı zamanda, bu görevler için Onaylanan Kutucuğu'nun değiştirilebilecek tek alan olduğunu ve aynı zamanda sistemi, Kutuyu Kutuyu gruptaki diğer tüm görevlere yerleştirmeye zorladığını da zorlar. Başka bir deyişle, bir RI grubundaki görevleri farklı onaylanmış bin-to'larla onaylamak mümkün değildir, çünkü aksi halde RI aynı anda iki farklı kutuda olacaktır (sistem tarafından kontrol edilen bir şey).

Bir Uzak Durma veya Taşıma işlemi başlatırken, Depo İşlemleri penceresi başvuruda bulunmayan ve referans alınan envanter için ayrı bir ızgara gösterecektir. Normal olarak, ızgaralar onaylanmayan bir göreve bağlı tüm stokları filtrelemeye devam eder. Referans ızgarası durumunda, eğer RI içindeki depolama detaylarından herhangi biri onaylanmadıysa, tam Referans otomatik olarak filtrelenir.

Depo Operasyonları: Referans gösterilmeyen ve referans alınan envanteri gösteren 2 ızgara.

Başvurulan Envanter Sayımı / Recountu / Döngüsü

BE ve FE'nin sağladığı Stok Düzenlemeleri, Referans Envanteri'nde ve ürünün kutusunun açılması / yeniden açılması gerekmeden de mümkündür.

Depo Operasyonlarındaki Sayma ve Yeniden Sayma düğmeleri, referans alınan bir envanter içindeki saklama detayını da gösterir. Kullanıcı, bir RI'ye bağlı olmaksızın, bireysel bir görevin üretileceği bir RI içindeki bir veya daha fazla depolama detayını seçebilir. Depo Operasyonları penceresi, kullanıcının aynı zamanda Referanslı Envanter olan ve olmayan stokları da seçmesini sağlar.

Başvurulan Envanter İçin Potansiyel Bin-To Belirleme

PA algoritmalarında yürütülen Beklenen İkili-Hesaplama işlemi, Referansın içeriğini görmezden gelecek ve bunun yerine potansiyel Bin-To'yu belirlemek için Referans Tipi ile ilişkili ürünü kullanacaktır. Bu ilişkili ürün SBG Listesini ve dolayısıyla bu Referans türü için geçerli Bin-To aralığını tanımlar. Adımların sırası aşağıdaki gibidir:

  1. Kullanıcı, birkaç depolama detayı içeren bir RI PutAway üretir.
  2. İlk depolama detayı PA algoritmaları motoruna ulaşır.
  3. Sistem UR'nin içinde olduğunu tespit ettiğinden gerçek depolama detayı yerine Referanslı Envanter Türünde tanımlanan ürünü dikkate alır.
  4. Sistem beklenen Bin-To'yu (varsa) belirler ve ayarlar.
  5. Aynı Referans içindeki bir sonraki saklama detayı PA algoritmaları motoruna ulaşır.
  6. Sistem, Referans'ın önceki görev için bir bölmeyi önceden hesapladığını ve otomatik olarak aynı bölmeyi yeni göreve zorladığını tespit etti.

Başvurulan Envanter için Doluluk Oranı Belirleme

Başvurulan envanter söz konusu olduğunda, doluluk hesaplaması, başvurulan saklama detayının ürününü de dikkate almayacak ve bunun yerine Referans Türü ile ilişkilendirilmiş ürünün UOM-Dönüşüm ayarları ile hesaplanacaktır.

Bir referans içindeki herhangi bir stokun doluluk oranı dikkate alınmayacak, referansın doluluk oranı dikkate alınacaktır.

Etkinlik-9 - Ön Uçtan erişimi sağlama

Ön Uçtan oturum açarken, sistem kullanıcıların varsayılan kuruluş ve deponun depo tanım penceresinde tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol eder.

Kullanıcının varsayılan ambarı yoksa, kuruluş içinde en yüksek önceliğe sahip ambarı otomatik olarak kullanır.

Ayrıca, kullanıcının rolü Gelişmiş Depo İşlemleri özelliğine sahip olmalıdır .

Etkinlik-10 - Kurulum Süreci İstekleri

Bu arka plan süreçleri, Gelişmiş Depo Operasyonlarını optimize etmek için çalışmalıdır:

Artan Görev Önceliği

Dinamik Öncelik özelliğinin amacı, Mevcut durumdaki görevlerin önceliğinin önceliğinin artırıldığına göre zaman içinde artırılmasıdır. Bunun arkasındaki neden, daha düşük önceliğe sahip görevlerin, daha yüksek (temel) önceliğe sahip yeni görevler oluşturulduğunda hiçbir zaman listenin başında olmamasını önlemektir. Bunu etkinleştirmek için, görev öncelikleri, görev türünün "Öncelik Artırma" alanının değerini, görevlere ekleyerek her seferinde yeniden hesaplanmalıdır.

Görevin önceliğini yeniden hesaplayan ve bununla birlikte yinelenen süreç, ön uçtaki görevlerin sırasını operatörün yürütülmesi için bir gösterge olarak belirler.

Depolama Bölmesi Kapasitesini Yeniden Hesapla

İşlevsel olmayan bir IRA'da bir depolama kutusunun doluluk ve doluluk oranı, stok depoya girildiğinde veya çıkarıldığında veya depo için görevler oluşturulduğunda sürekli olarak güncellenir. Bununla birlikte, bir kutunun kapasite tanımında yapılan ayarlamalar veya bir UoM dönüşümünde yapılan ayarlamalar, bu kutunun Doluluk ve Doluluk oranını da etkiler. Bu nedenle, yeniden hesaplama işlemini sık sık yapmak gerekir; En azından günlük olarak tavsiye edilir.

  • Doluluk, depo kapasitesi tanımlarını ve o depodaki gerçek stokun ürün UoM dönüşümlerini kullanan bir yüzdedir.
  • Occupancy_pending, doluluk alanıyla aynı şekilde hesaplanan, ancak gerçek stok yerine Avail durumundaki görevleri kullanan bir yüzdedir.
    • Hisse senedi depodan çıkmayı bekliyorsa, hesaplamanın sonucu negatiftir.
    • Stokun alınması bekleniyorsa, sonuç olumludur.
  • İşlevsel IRA'daki depo gözleri doluluk oranı =% 100, doluluk oranı% 0 =

Doluluk% ve Doluluk_Pending%, bu etkinliklerde sürekli olarak yeniden hesaplanır:

  1. Doluluk Yüzdesi: Bir çöp kutusuna stok eklendiğinde / çıkarıldığında. Genelde bir görevin onaylanması üzerine.
  2. Occupancy_Pending%: Mevcut durumda bir Görev oluşturulduğunda. Bu görevde hem Kimden hem de Kutu tanımlanırsa, her iki kutu da güncellenir.

Bununla birlikte, otomatik olarak kapsanmayan Doluluk'u etkileyen olaylar da vardır. Örneğin, bir Alternatif UOM dönüşümü değiştirildiğinde veya bin kapasitesi değiştirildiğinde. Bu nedenle, bu alanları yeniden hesaplayan bir arka plan süreci vardır.

İşlevsel olmayan bir IRA'da her kutunun Occupancy ve Occupancy_Pending değerlerini yeniden hesaplayan arka plan işlemi.

Doluluk hesaplaması için ayrıntı verimi Bu işlem, hesaplamanın her adımını ayrıntı günlüğüne yazar ve tanımları eksik olduğunda uyarır:

  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' saklama kutusu doluluk hesaplaması başladı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' depolama kutusu için gerçek doluluk hesaplaması başladı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Marlon Coat -S- [NULL, NULL, 1, Palet] ürünü için tanımlanan Bin Kapasite kaydı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Alternatif birim Palette dönüşüm bulundu - Birim [25].
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 1 Ürün Ünitesi Marlon Coat -S- 4.00 işgal eden bir kutuda bulundu. Birikimli doluluk 4.00.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Gracelynn Clutch ürünü [NULL, NULL, 1, Palet] için tanımlanan Bin Kapasite kaydı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Alternatif birim Palette dönüşüm bulundu - Birim [500].
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 4 Ürün birimi Gracelynn Clutch, kutuda bulunan, 0.80. Birikimli doluluk 4.80'dir.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Puma Kırmızı ürünü (bin) [NULL, NULL, 1, Palet] için tanımlanan Bin Kapasite kaydı.
  • BILGI - 24-02-2017 07:14:55 - Palet için dönüşüm bulunamadı - Birim ne Uom dönüşümünde, ne de Alternatif Uom'da.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - UYARI : 'AAL01L00' bölmesinin kapasitesi için 'Puma Kırmızı (çift)' ürünü tanımlanmadı veya dönüşüm bulunamadı. Ürün doluluk hesaplaması için dikkate alınmaz.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Nike AirJordan (çifti) -S- [NULL, NULL, 1, Palet] ürünü için tanımlanan Bin Kapasite kaydı.
  • BILGI - 24-02-2017 07:14:55 - Palet için dönüşüm bulunamadı - Birim ne Uom dönüşümünde, ne de Alternatif Uom'da.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - UYARI : Ürün 'Nike AirJordan (çift) -S-', 'AAL01L00' bölmesinin kapasitesi için tanımlanmadı veya dönüşüm bulunamadı. Ürün doluluk hesaplaması için dikkate alınmaz.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Granger Çantası -L- [NULL, NULL, 1, Palet] ürünü için tanımlanan Depo Kapasitesi kaydı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - Alternatif birim Palette dönüşüm bulundu - Birim [200].
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 25 Ürün Birimi Granger Bag -L- çöp kutusunda bulundu, 12.50 işgal etti. Birikimli doluluk 17.30.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' depolama kutusu için gerçek doluluk hesaplaması tamamlandı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' depolama kutusu için bekleyen doluluk hesaplaması başladı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' depolama kutusu için beklemedeki doluluk hesaplaması tamamlandı.
  • BİLGİ - 24-02-2017 07:14:55 - 'AAL01L00' saklama kutusu doluluk hesaplaması bitince% 17 ve% 0 beklemede kaldı.

Reprocess Hata İçe Aktarım Girdileri

Bu, çeşitli nedenlerden dolayı, görevlerin onaylanmasının bir hatayla sonuçlandığını gösterir. Ön Uç başarılı bir senkronizasyon gösterse ve arka uç başarılı alındığını onaylasa da, arka uç doğru işleyemedi. Sonuç olarak, Mallar işlemi üretilmez ve hata görevi Hata penceresinde kaydedilir, ayrıntılar için bu Wiki'deki Çevrimdışı Hata İzleme ile ilgili paragrafa bakın .

İşlenmemiş görevlerin sık sık yürütülmesi, depo-gerçekliğinin veri tabanına doğru yansımasını sağlar.

Etkinlik-11 - Perakende Entegrasyonu

Hem Perakende / POS hem de Gelişmiş Depo Operasyonlarının bulunduğu bir ortamda POS'un nereden stok kullanabileceğini belirtmeniz önemle tavsiye edilir. Bu POS terminalinin tanımında, Gelişmiş Depo İşlemleri bölümü, "Satış için Dahili Yönlendirme Alanı" alanı olarak yapılandırılmıştır. Benzer şekilde, "İadeler İçin İç Yönlendirme Alanı" alanı, iade edilen stoğun nereye yerleştirilebileceğini gösterir.

Not: Her iki alan da isteğe bağlıdır, ancak bunları tanımlamanız önerilir. Yalnızca alanlar doldurulursa, POS'un satış veya iade işlevselliği, bölmenin belirlenmesinde kısıtlanacaktır. Aksi takdirde POS, AWO’nun Depo tanımıyla çelişkiler yaratabilecek mevcut herhangi bir Çöp Kutusu’ndan hisse senedi alacak veya koyacaktır.

Stoktan azaltılabilecek ve iade edilen stokun nereye yerleştirilebileceğini POS'a bildirmek.

Etkinlik-12 - Depo Yapılandırma Kontrolünü Çalıştır

Zorunlu konfigürasyon adımları tamamlandığında, Depo Konfigürasyon Kontrolü raporunun çalıştırılması önerilir. Bu rapor çeşitli kontroller yapar ve eksik konfigürasyonları ayrıntılı olarak yazılır.

AWO Tarafından Etkinleştirilen her kuruluş için Depo Yapılandırma Denetimi işlemini çalıştırın.
Hata / uyarı bildirilmedikçe ayrıntı çıktısını analiz edin.

Etkinlik-13 - Ayrıntıları Etkinleştir

Ayrıntılılık, Advanced Warehouse konfigürasyonunun anlaşılmasına, ince ayarına veya düzeltilmesine yardımcı olan kilit bir işlevdir. Ayrıntı özelliğinin, Go-Live'dan sonraki ilk haftalarda veya yapılandırma değişikliklerinden sonra etkinleştirilmesi şiddetle önerilir.

Bu özünde operasyonel bir özellik olduğu için, Verbosity paragrafında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır .

Ayrıntı kullanıcı ve zaman dilimi başına etkinleştirilir ve ayrılık seviyesini belirtir.

Ayrıntı seviyesi aşağıdaki gibi ayarlanabilir:

  • Yok : Ayrıntı etkindir ancak hiçbir mesaj kaydedilmez.
  • Hata : Sadece 'Hata' seviyesindeki mesajlar kaydedilecek.
  • Uyarı : Sadece 'Hata' ve 'Uyarı' seviyesindeki mesajlar kaydedilecektir.
  • Bilgi : Tüm işlevsel mesajlar (Bilgi, Uyarı ve Hata) kaydedilir ancak teknik / yığın bilgisi yoktur.
  • Hata ayıklama : Tüm işlevsel iletilerin yanı sıra teknik / yığın bilgileri günlüğe kaydedilir.

Gelişmiş yapılandırma

Bu bölüm, Gelişmiş Depo Operasyonlarının doğru çalışması için gerekli olmayan özellikleri kapsar. İşlemi iyileştirir veya otomatikleştirirler ve istedikleri zaman ve belirli bir sıra ile uygulanamazlar. Bu bölüme başlamadan önce, temel konfigürasyonların yürütülmesi gerekiyordu.

Depo Ön Uç Yapılandırması

Openbravo Advanced Warehouse Operations, Front-End'de görevin değerlerini / miktarlarını ve niteliklerini göstermeyi, varsayılanı veya gizlemeyi mümkün kılar. Bu paragraftaki özniteliklere atıfta bulunurken başlık öznitelikleri ve liste öznitelikleri arasındaki farkı anlamamız şarttır:

  • Üstbilgi Öznitelikleri, Öznitelik kümesinin başlığının bir parçasıdır: Bunlar Lot, Seri ve Sona erme tarihidir ve stoğu tanımlar : Bir değere sahip olduklarında, bu değer zaman içinde değişemez.
    • Not Lot olarak kullanılabilir Toplu -stricktly bir Lot Partideki bir alt kümesidir olarak söylemek gerekirse beri.
  • Liste Öznitelikleri, Öznitelik kümesine eklenebilecek özniteliklerdir ve bu öznitelikler stoğu açıklar : Yeni bir depolama detayı oluşturmadan değer verilebilir veya değiştirilebilir.

Dahası, aynı görevi kullanıcının rolüne bağlı olarak farklı Front-End davranışlarıyla göstermek mümkündür. Bu, aşağıdaki iş durumlarına cevap verir:

  1. Kör Makbuzlar: Bazı şirketler beklenen miktarı operatörlerden gizlemek ister, ancak yönetici bunu görebilmelidir.
  2. Çoklu özellikler: Çok sayıda niteliğin ilgili olduğu ancak tüm hareketlerde, örneğin farklı moment ve hareketlerin sıcaklıklarının olduğu soğuk bir zincirde gerekli olan durumlarda.

Mimari, eğer hiçbir şey yapılandırılmamışsa, hepsi gösterilecek şekildedir. Başka bir deyişle, yapılandırma ön uç ekrandan belirli detayları azaltmak içindir. Ön Uç davranışı için kurallar ve yapılandırma aşağıdaki gibidir:

  1. Depo Ön Uç Yapılandırması penceresinde ve Yönlendirme altındaki aynı sekmede hiçbir şey tanımlanmadıysa, Ön Uç her zaman her şeyi gösterir.
  2. Üstbilgi nitelikleri (Seri #, Lot # ve Sona erme tarihi) stokun tanımlayıcılarıdır. Hareketler veya sayılar sırasında değil, sadece makbuzlar (PO, WE) üzerine düzenlenebilirler.
Depo Ön Uç konfigürasyonu penceresinde profiller tanımlanır.
Profiller IR'ye eklenebilir ve belirli bir rol veya herhangi bir rol için geçerlidir.

Bu mimari, görevin oluşturulmasını etkilemez: Görevler her zaman boş onaylanan değerler için alanlar ile oluşturulacaktır. Beklenen değerlerin gösterilip gösterilmeyeceğini ve nasıl gösterileceğini belirleyen Ön Uçtur. Otomatik Onaylı görevler, 'onaylanmış' alanlarla ilgili değerleri ilgili 'beklenen' alanlardan kopyalar.


18Q3 sürümünden itibaren aşağıdaki ek Ön Uç yapılandırmaları kullanılabilir:

  1. Depo seviyesinde varsayılan FE Konfigürasyonu . Belirli Görevlerin Yönlendirilmesi kendi FE-Konfigürasyonu ile yapılandırılmadıkça tüm görevler için geçerlidir.
  2. İkili Onay . Operatöre, ilk <Onayla> 'dan sonra, görevin ayrıntılarını artı Kullanıcı Kimliği'ni sunacak ve arka uç işleme için çağrılmadan önce yeniden onaylama talebinde bulunacaktır.
  3. Delta'da yetkilendirme . Pozitif ve negatif Quantity-Delta'nın uygulanır ve yapılandırılmış yetkilendirme seviyesinin şifresini ister.
  4. Onaylandı ve / veya Beklenen Kutuları Göster'i varsayılan yapın . Operatörden bir işlem talep etmek amacıyla değerleri varsayılan / gösterme izni verecek.

Depo seviyesinde varsayılan FE Konfigürasyonu:

Burada, bu depo için geçerli genel Ön Uç Ekran yapılandırmasını belirtin.

Çifte Onay:

Görev onayı operatörden iki kez Tamam gerektiriyorsa burada belirtin.

Deltada Yetkilendirme:

Bir deltanın önceden tanımlanmış bir memurdan onay alması gerekiyorsa burada belirtin.

Onaylandı ve / veya Beklenen Kutuları Göster:

Kimden veya Sondanın varsayılan olarak mı gösterileceğini veya gösterileceğini burada belirtin.

Entegrasyon Yazdırma

AWO mimarisi, dahili veya harici farklı Baskı Servisleriyle entegrasyon için hazırlanmıştır. Entegrasyonların mevcut durumu aşağıda açıklanmıştır. Yazdırma Hizmeti'ndeki kurulumun yanı sıra, Openbravo'da yapılacak bir kurulum da vardır. Openbravo'daki kurulum aşağıdakilerle sınırlıdır:

  • Bir etiket (ID) talep edilip edilmeyeceğini IR'de belirlemek,
  • IR'de hangi model / şablonun kullanılması gerektiğini belirlemek,
  • Çıktının hangi yazıcıya gideceğini IR (isteğe bağlı) olarak belirleyin,
  • Ürün / Depo'da UOM başına kimlik miktarını belirleyin (alternatif UoM işlevselliği).

Dahili Baskı Hizmetleri

Yol haritası hızlandırma projesi.

Dış Baskı Hizmetleri

Web servislerini kullanarak BarTender ile entegrasyon

Openbravo'da Yapılandırma

Openbravo Gelişmiş Depo İşlemleri modülü, printID Yönlendirme (R) 'de etkinleştirildiğinde baskı talepleri üretecektir.

Öncelikle, daha önce kurulmuş olan Barmen modülünden yeni Baskı Hizmeti alacağımız Baskı Kimlik Şablonu penceresine gitmeliyiz. Burada, BarTender kurulumuna göre Şablonlar yaratır ve onları BarTender sunucusunun URL’sine bağlarız.

OpenTravo Advanced Warehousing'de BarTender baskı ayarları.

Web hizmetleri sürecimizi web hizmetinin URL'si ile tanımladıktan sonra, hangi Routings'in bir ID (etiket) ve hangi Yazdırma şablonunun çağrılması gerektiğini tanımlamamız gerekir. İsteğe bağlı olarak, bir yazıcı, Yazdırma Hizmeti'ndeki yazıcı seçim mantığını geçersiz kılacak şekilde yapılandırılabilir. Yazdırmayı Yönlendirme'de etkinleştirmek için Print-ID bayrağını ayarlayın. Bu, Depo Yazıcı alanını ve Baskı Kimliği Şablonunu alanını gösterir.

Yönlendirme'de yazdırmayı etkinleştiririz ve şablonu ve (isteğe bağlı olarak) depo yazıcısını seçeriz.

Farklı işlem türlerinden Görevler oluşturduğumuzda (Alma, Teslim Alma, Makbuz ...), baskı bayrağının ayarlandığı her görev, görevi onaylamak için otomatik olarak bir baskı isteği gönderir. Ayrıca, baskı bayrağından bağımsız olarak herhangi bir görev arka uçtaki Görev penceresindeki Yazdır düğmesine basılabilir.

Barmen Sunucusuna gönderilecek olan JSON'u üreten dahili işlem şu varsayılan parametrelere sahip olacaktır:

  • ürün Kodu,
  • Ürün Açıklaması,
  • Ürün Kategorisi,
  • Ürün markası,
  • productEan,
  • taskIr,
  • taskDatetime,
  • taskUser,
  • taskQty,
  • taskLocatorTo,
  • yazıcı

Ayrıca, bu envanterle ilgili tüm özellikleri gönderir:

  • Öznitelik adı (Dize),
  • Öznitelik Kimliği değeri (Dize))

Yazıcı parametresi daha önce yapılandırılmış olan Routing’in Depo Yazıcısı alanını alır veya -Barender-Barder yazıcı seçim mantığını-boşalırsa-uygular.

Yeni Parametre Ekleme : Bu yazdırma işlemi genişletilebilir ve kullanıcı yukarıda bahsettiğimiz bu varsayılan parametrelere ekstra parametreler ekleyebilir.

Yeni parametreler enjekte etmek için tek yapmamız gereken, PrintingParameterHookInterface'i uygulayan ve ek açıklamaları ekleyen yeni bir Java sınıfı oluşturmaktır:

  • @ApplicationScoped
  • @Qualifier (PrintingBroker.PRINTING_PARAMETERS_QUALIFIER)

Sınıf uygulandıktan sonra, geçersiz kılmanın bir yöntemi olacaktır: @ Public Overver Genel Dizini <String, Object> getTaskParameters (OBAWOTask task) {}

Bu yöntem, parametre adlarının haritasını ve parametre değerlerini döndürür. Buraya döndürülen yeni bir parametre örneği:

  • son Eşleme <String, Object> parameters = new HashMap <String, Object> ();
  • son Ürün prod = task.getProduct ();
    • parameters.put (“productCode”, prod.getSearchKey ()); dönüş parametreleri;

Sistem, daha önce gördüğümüz ek açıklamalarla bu kanca arayüzünü uygulayan tüm sınıfları alacak ve barmen baskı hizmetinde yapılandırılan varsayılan parametreleri artı yeni sınıflardan döndürülen parametreleri ekleyecektir.

OpenIDRO AWO'nun PrintID etkinleştirildiğinde gönderdiği örnek nesne: {"productCode": "MTRC1", "productDescription": "Yeni Ürün", "productEan": "C11111", "productCategory": "Ürün Kategorim", "Tedarikçi Türü ": null," yazıcı ":" HP "," taskLocatorTo ":" AAL01R00 "," taskIr ":" RCT - STG, ManConf "," Kafes Kodu ": null," productBrand ":" "," taskUser ": "Openbravo", "taskDatetime": "2016-06-21 16: 07: 53.059", "taskQty": 200, "IUID": "TestUid"}

Delta Yönetimi, Miktar Toleransları ve Depolama Detay Değişimi

Sipariş edilen kesin miktardan sapmasına izin verilmesi gereken farklı senaryolar vardır. Ağırlık Yakalama / Değişken ağırlık olarak bilinen iş durumu , bu senaryolarda ele alınan anlamsızlıktır:

  1. Kamuya erişimi olan bir alanda, bir müşterinin 1 kg talep ettiği ve biraz üstünde veya altında servis edildiği bir süpermarket gibi. Bu senaryo, uluslararası bir standart olan ve Openbravo'da zaten mümkün olan Fiyat Arama Kodu (PLC) işlevselliği ile ele alınmıştır.
  2. Halka açık olmayan bir alanda, depo gibi:
    1. Operatör depoda daha az ürün bulduğunda (iyi durumda) sisteme göre daha uygundur. Bu durum Delta Management ile yönetilmektedir .
    2. Operatör bir kerede tam miktarı alamadığında ve kalan miktarı almak için geri dönmesi gerekir. Ayrıca bu durum Delta Management ile yönetilmektedir .
    3. Kutuları açmadan, olduğu gibi müşterilere olduğu gibi gönderilen, değişken miktardaki mühürlü kutulardaki ürünler. Bu ürünler ortak olarak, miktardaki varyansın göreceli olarak yüksek bir değeri temsil ettiği ve işletme bu kutuları tipik ya da ortalama bir miktarla değerlendirmek istemediği yönünde ortaktır. Bu Referanslı Envanter ile ele alınacaktır .
    4. Portakal, patates, vs. gibi dökme ürünler (bir granel) dökme halde (bir granel) depolanır ve Onaylanan Miktar, Beklenen Miktardan sapacaktır. Bu durum, Miktar Toleranslarının işlevselliği ile çözülür .
    5. Operatöre belirli bir lot veya seri numarası alması talimatı verildiğinde, bu lot / seri kolayca alınamaz, aynı ürün ve depodaki diğer lot / seri dizileri kolayca elde edilebilir. Örneğin, seri numarası paletin altındadır ve paleti sökmek, seri numarası almak ve tekrar monte etmek için buna dahil edilmesini sağlamak. Bu durum, Depolama Detayı Değiştirme adı verilen işlev tarafından yönetilir .

Devam Ediyor, Gelişmiş Depo İşlemleri, işlem sırasında belirli bir esnekliği kolaylaştıran dört farklı konsept sunuyor. Bu esneklik, kontrollü bir şekilde operatörlerin farklı depoları, farklı stokları veya farklı miktarları seçmelerini sağlar:

  1. Delta Management : Operatörün sistemden yeni bir görev talep etmesine izin verir. Not: Öyle sistem belirler bin veya depolama ayrıntı.
  2. Referans Envanteri : Belirli bir ürünün farklı miktarlarında tutabilecek kutuları / vakaları tanımlamanıza izin verir. Not: bir sistem tespit referans (kutu / durum).
  3. Miktar Toleransları : Operatörün Delta Yönetimi'ni çağırmadan dökme ürünler için eksik ve fazla onaylamalarını sağlar. Not: Öyle operatör belirleyen miktar.
  4. Depolama Ayrıntısı Değiştirme : Operatörün Seri numarası- yerine farklı bir özellik seçmesine izin verir. Not: Öyle operatör belirleyen özelliği.

Bu kavramların Operasyonel etkileri için bu bölüme bakınız .

Delta Yönetimi

Tanım : Delta Management, başlangıçtaki görev beklenen miktardan daha azıyla onaylandığında, yeni bir görevin otomatik oluşturulmasıdır. Bu yeni görevlere Delta-Tasks adı verilir ve Görev penceresinde görülebileceği gibi başlangıçtaki göreve göre tanımlanır.

Delta Management'ı etkinleştirmek için gereken konfigürasyon, AWO modülünün kurulumu ile birlikte varsayılan olarak gelir. İşlevsellik Envanter İşlem Türleri düzeyinde ayarlanmıştır, çünkü tüm ITT'ler ilgili veya delta-görevlerini oluşturmak için uygun değildir. Örneğin Fiziksel Envanter (Sayı, Recount, Döngü-OTF) bir delta görevi oluşturmaz, çünkü miktardaki fark beklenen bir sonuçtur, Oysa Away veya Toplamada değildir.

Miktar Toleranslarının işlevselliğinin bir tür farklılıklara izin vererek Delta işlevselliğini geciktirdiğini unutmayın.

Miktar Toleransları

Miktar Toleransları işlevi, Değişken Miktar olarak işaretlenen ürünler için Delta Yönetimi işlevini çağırmadan fazla ve az onaylama olanağı sağlar Bu ürünler tipik olarak doğal birimler olarak adlandırılan (Baz UOM) de ölçülür.

Dağıtım Siparişlerinin seçilmesine karşı Satış Siparişlerinin Seçilmesine karşı tipik bir tolerans.

Miktar Toleranslarının Operasyonel etkisi, belirtilen toleransların içinde iken, farklı bir Miktarın Onaylanmasına izin vererek Delta Yönetim işlevselliğini 'geciktiren' başka bir şey değildir. Bahsedilmesi gereken, bu işlevselliğin yalnızca cihaz çevrimiçi olduğunda çalıştığıdır .

Depolama Detayı Takas

Depolama Ayrıntısı Swap, yani Öznitelik Geçersiz Kılma, operatöre, belirli bir lot veya seri numarası alma talimatı verildiğinde, aynı ürün için başka bir lot / seri numarası seçmesini sağlar.

Değişim Seviyeleri:

  1. Değiştirmeye izin verilmez
  2. Tavizsiz Hisse Senedi: Sistem yalnızca herhangi bir rezervasyon, görev ve uygun bir Envanter Durumu olmadan hisse almanıza izin verecektir.
  3. Önceki + Tahsis Edilmemiş Rezervasyonlar: Sistem sadece tahsis edilmiş rezervasyon, görev ve mevcut bir Envanter Durumu olmadan stok almasına izin verecektir .
  4. Önceki + Atanmamış Görevler: Sistem yalnızca atanmamış görevler olmadan ve mevcut bir Envanter Durumu'nda stok çekmeye izin verir.
  5. Önceki + Atanan Görevler: Sistem yalnızca mevcut bir Envanter Durumunda stok almaya izin verecektir.

Değişim Alanları:

  1. Aynı Bölme: Yeni stok aynı bölmenin içinde olmalıdır.
  2. Aynı Dahili Yönlendirme Alanındaki Herhangi Bir Kutu: Yeni stok aynı IRA içinde olmalıdır.
  3. Aynı Depodaki Herhangi Bir Depo: Yeni stok aynı depoda bulunmalıdır.
Depolama Ayrıntısı Değişimi depo seviyesinde yapılandırılmıştır.

Bu işleve tabi olan görev tipi her zaman bir PK algoritması kullanılarak oluşturulan ve tanım gereği her zaman tahsis edilen bir rezervasyonla bağlantılı olan, ya görev oluştururken AWO altyapısı tarafından oluşturulan ya da daha önce yaratılmışsa mevcut olan bir rezervasyon görevidir. manuel.

Kullanıcı Depolama Ayrıntısını değiştirdiğinde, bağlı stok rezervasyonunun miktarı her zaman değiştirilecek miktarla azalır. Başka bir deyişle: Beklenen depolama detayıyla onaylanmayan miktar serbest bırakılmıştır.

Operatör Yükü Dengeleme

Operatör Yükü Dengeleme, Depo Tanımı penceresinin Görev Ataması sekmesindeki kurallara dayanarak Operatörlere görevler atayan işlevdir. Yalnızca Atanmış durumun atanmamış görevlerini etkiler. Görev atamasını optimize eden ve bununla birlikte depodaki operatör etkinliği ve malzeme akışını sağlayan mekanizmadır.

Arka plan işlemi aşağıdaki verileri kontrol eder:

  1. Önceden atanmış görevlerin kullanıcıları hala giriş yapıp yapmadıklarını kontrol eder. Eğer oturumu kapatırlarsa, görevler işlem tarafından atanmamış olacak ve böylece oturum açan kullanıcılara / operatörlere tekrar atanabilecekler.
  2. Tercihlerde belirtildiği gibi "Kullanıcı Başına Atanan Görevlerin Sınırı" .
  3. AWO-Front-End'de oturum açan kullanıcıların varsayılan Deposu ayarlanmalıdır. Bu varsayılan ambarın görevleri ve görev atama yapılandırması atama işlemine tabidir.
Operatör, atanmış varsayılan depoya sahip olmalıdır.

Ardından, işlem Depo Tanımı penceresinde "Görev Ataması" sekmesinin yapılandırmasını okuyacaktır. Yapılandırılabilen iki farklı atama kuralı vardır:

  1. Görevleri Kuralı Uygula : Bu kural türü kuralın ayarlarını kullanacak ve atanmamış görevleri filtrelemek için uygulayacaktır. Daha sonra bu alt küme sıralanır (öncelik (azalan), Seyahat Sırası (artan), çöp kutusu (artan)) ve seçilen kuralın kullanıcılarına birer birer atanır.
  2. Görevi Kurallara Uygula : Bu kural türü, atanmamış ilk görevi seçer (öncelik sırasına göre (azalan), Seyahat Sırası (artan) ve bin (artan), ardından ilk kuralı ("Görev Kuralı" türünden) bulur bu görev için geçerlidir ve kural kullanıcısını bu göreve atayın.
Farklı kural türlerinin herhangi bir türde atama elde etmek için nasıl kullanılabileceği.

Operatör Yükü Dengeleme, kullanıcılar, örneğin, toplama, yenileme, düzenleme veya denetleme için arka planda görevler oluştururken, kullanıcılar atama yapmadan veya daha da iyi işler oluşturduğunda özellikle ilginçtir. Bu görevler için bu işlev Depo Tanımı penceresindeki yapılandırmaya göre uygun işleci atar.

Görev Atama Yapılandırması

Depo Tanımı penceresindeki Görev Ataması sekmesi, resimde açıklandığı gibi kavramlara göre atama yapılandırmasının oluşturulmasına izin verir.

Görev Ataması mantığına göre Görev Atama kuralı seçer ve ardından uygulanan görevleri bulur. yapılandırması.
Görev Arası Kural mantığına göre Görev Atama görevi seçer ve ardından geçerli olan birinci kuralı bulur.

Görev Ataması yapılandırmasına ek notlar:

  1. Sıra numarası benzersiz olmalıdır.
  2. Çoğu işlem, IRA ve SBG için -'dan ve -To'dan büyük bir değere sahiptir. Envanter İşlem Türü'ndeki bayrak, -Fromtan mı yoksa -To değerinden mi bahsedildiğini belirler.
  3. Ürünün değil çöp kutusunun Popülerlik kodu.
Not 2'ye bakınız: Bu Seyahat Sekansı sütunu, Görevdeki Seyahat Sekansını belirlemek için kullanılır ve şimdi de IRA ve SBG sütunlarının "Kimden değeri" veya "Değer vermek" ile ilgili olup olmadığını belirlemek için kullanılır.

Görev Atama İşlemi İsteği

Operatör Yükü Dengeleme işlemi, yalnızca Görev Atama yapılandırmasına göre Görev Görevlisi / Kişi alanını değiştirecek (sıklıkla) zamanlanmış bir işlemdir.

İşlem iki adımda yürütülür:

Adım-1: Görevleri ve operatörleri hazırlayın:

  1. Çıkış yapan operatörlere atanan tüm görevleri atayın.
  2. Task.Status ile tüm Görevler = Kullanılabilir ve Task.User / Kontak = Görev.Priority (azalan), Görev.Travel Dizisi (artan), Bin (Artan) ile sıralanan boşluklar. Not: Sıfır atanmamış ve kullanılabilir görev varsa, işlem durur.
  3. Gelişmiş Depo Ön Uçunda gerçekten oturum açan tüm Operatörleri seçin ve her biri için varsayılan depo, atanmış görevlerin sayısını ve tercihlerde belirtildiği gibi atanabilecek Maksimum görev sayısını belirleyin Not: Bu kişisel bir tercih olabilir ve tüm operatörler doygunsa, işlem durur.
  4. Görev Ataması yapılandırmasını (TA kuralları) okuyun. Not: TA kuralları yoksa, hiçbir şey atanmaz. Yeni başlayanlar için "Genel kural" oluşturulması önerilir, örnekte kural 99'a bakınız.

2. Adım: Görevleri atayın:

  1. İlk (sıra numarasına göre, artan) TA kuralını seçin. Kural türü = "Görevlere Kural Uygula" ise, kuralın filtrelerini seçilen görevlere uygulayın. Bu, hala eskisi gibi sıralı olan görevlerin bir alt kümesini yaratır.
    1. Not: TA kuralları yoksa, hiçbir şey atanmaz. Yeni başlayanlar için "Genel kural" oluşturulması önerilir, örnekte kural 99'a bakınız.
  2. Görev / Kullanıcı'yı / Kullanıcıya / Kullanıcıya / Kuralına (oturum açılmadıkça!) Kullanıcıya / İlgiliya kadar azami görev verinceye kadar ayarlayın.
  3. A) atanacak başka görev yok veya b) tüm kullanıcılar / kişiler maksimum görev sayısına ulaşana kadar bunu yineleyin.

"Görev Ataması" arka plan işlemi, propiate frekansta çalışacak şekilde yapılandırılmalıdır. Yapılandırmayı işlevsel açıklamada açıklandığı şekilde okuyacak ve görevleri buna göre atayacaktır.

Operatör etkinliğini optimize etmek için Görev Atama işlemini sık sık çalıştırın.

Toplu Dalga toplama

Batched Wave toplama, toplama aktivitesini optimize etme hedefini paylaşan iki ayrı tekniğin birleşimidir:

  • Toplu Toplamanın Tanımı: Önceden tanımlanmış bir Satış / Dağıtım / İş emri seçimi için toplama faaliyetini tetikleyen zamanlanmış bir arka plan süreci. Toplu toplama, aynı bölmeye birden fazla ziyaret yapılmasını önlemek için (sabit) sayıda siparişin aynı anda toplandığı süreçtir. Bu genellikle toplama aktivitelerini dağıtım programları ile hizalamak için yapılır.
  • Dalga toplamanın tanımı: İşgücünü o alandaki faaliyete yoğunlaştırmak için toplama görevlerinin alana göre yürütülmesi. Dalga toplama, toplamaların alana göre ve programlanmış aralıklarla (dalgalar) gerçekleştirildiği işlemdir. Bu genellikle hidrolik raf sistemi olan ortamlarda veya fikrinin en son alınması gereken soğuk zincir içeren ortamlarda yapılır. Openbravo Advanced Warehouse'da, bu işlem Operatör yükü Dengeleme işlemini Seyahat Sırası ile yapılandırarak yapılır.

Her ikisinin kombinasyonu, işgücünü belirli alanlara veya mallara odaklama olanağına sahip dalgaların programına göre otomatik olarak görevlerin oluşturulmasına neden olur. Toplu dalga toplama her ikisini de birleştirir: Başka görevler vermeden önce belirli seyahat dizilerinin (veya pop-kodu gibi diğer parametrelerin) görevlerini atamak için sipariş gruplarının tanımlarını (gruplar) oluşturma ve dinamik görev atamasını kullanma.

Yapılandırma: Depo tanımı penceresinde, aşağıdaki sütunlarla yeni bir “Wave” sekmesi (Görev Atamaları'ndan sonra) oluşturuyoruz:

Ambarların kaçması gereken depolarda dalgalar oluşturun.

Bir dalgayı tanımlamanın yolu, aşağıya ayrıntılı bilgileri girmeyi gerektirir:

  • Stok İşlem Türü (ITT). İki tür toplama görevi için dalgalar tanımlamak için: Satış Siparişini Seçme veya Dağıtım Siparişini Seçme.
  • Dalga Zamanı: Bu dalganın bu emirlerinin görev üretmeye başlaması gereken günü tanımlamak için. Bu alan aşağıdaki Dalga Günleri ve Dalga Süresi alanlarıyla birlikte kullanılır.
    • Dalga Günleri ve Saati: Şimdi Seç seçili değilse zorunludur. Dalganın seçilmesi gereken günleri tanımlamayı sağlar.
  • Şimdi seç flag: Bu, örneğin bir müşteri malları almak için beklerken derhal alınması gereken siparişler içindir. Onay kutusu seçilirse, dalga toplama işlemi her gerçekleştirildiğinde dalga toplanır.

Koşullar grubundaki Alanlar, toplama siparişlerini filtrelemek için kullanılacaktır, bu alanlar zorunlu değildir.

  • Satış Siparişi: Sipariş almaya hazır bekleyen sipariş grubunun belirli bir satış siparişini seçmenizi sağlar. Bu alan, müşteri siparişi almak için ITT alanı seçildiğinde görünür.
  • Dağıtım Siparişi: Toplanmayı bekleyen satırları olan sipariş grubunun belirli bir dağıtım siparişi sorununu seçmenize izin verir. Dağıtım alanı seçmek için ITT alanı seçildiğinde bu alan görünür.
  • Konum / Adres: Konumla eşleşen İşletme Ortağı (Satış Siparişleri) veya Depo (Dağıtım Siparişleri) 'nin gönderim adresinin siparişlerini filtreler.
  • Posta Kodu: Gönderilen adresin posta kodundaki siparişleri filtrelemenize izin verir.
  • Nakliye Şirketi: Nakliye şirketine filtre uygulamanıza izin verir. Bu sadece Satış Siparişleriyle ilgilidir.

Oku burada Dok Wave için proses İsteği Picking nasıl ayarlanacağını.

Kendinden replenishments

Bu işlev henüz gerçekleştirilmedi.

Tanım : Depo İçi İkmaller, toplama alanının tükenmesini önlemek için, tipik olarak bir dökme depolama alanından bir toplama alanına kadar olan dahili hareketlerdir.

Genellikle bu toplama alanı halka açıktır, oysa toplu depolama alanı sadece çalışanlar için uygundur. Bu işlevsellik ile, genel halka açık olan stok alanları, Quantity OnHand, belirlenen asgari değere eşit veya altına düştüğünde bir yenileme talebini tetikleyecektir. Not: Depolar Arası İkmaller, Gelişmiş Depo Operasyonları kapsamında değildir, ancak Dağıtım Siparişleri projesinin ve FrePPLe entegrasyonunun bir parçasıdır.

Yenileme görevlerini normal Bekletmelerden veya Hareketlerden ayırmak için Yenileme için yeni bir ITT yaratıyoruz: RPL-TR

Depo başına ürün başına Minimum / Maksimum : Depo tanımı, Yenileme sekmesi penceresinde, her bir ürünün tanımlanması ve sadece ürünün Temel ÜM'sinde ifade edilen minimum stok seviyesinin ve maksimum stok seviyesinin çıkarılması mümkün olacaktır.

  • Minimum: SBG'deki gerçek OnHand Miktarı belirtilen minimum değere eşitse veya bu değerin altındaysa, bir Yenileme görevi başlatılabilir.
  • Maksimum: Alınacak ve taşınacak miktar, çöp kapasitesinden daha büyük olmamalıdır. Alınacak miktar, belirtilen kutudaki Maksimum eksi Miktar OnHand Miktarı olarak hesaplanır.

Depo İçi ikmali için kurulum şöyle görünür:

ÜrünSBGÇöp KutusuMinQtyMaxQtyUoMYorum Yap
Quechua TieBreak size43Tenis*28çiftQty "Tennis" de 2'nin altına düştüğünde bir Replen görevi oluşturur. TaskQty MaxQty (8) olarak ayarlanmıştır - SBG "Tennis" de CurrentQty
Kaykay N-York*D13M1025herD13M10'da Qty 2'nin altına düştüğünde bir Replen görevi oluşturur. TaskQty, MaxQty (5) olarak ayarlandı - Bölme D13M10'daki CurrentQty

Kendini Yöneten

Bu işlev henüz gerçekleştirilmedi.

Kendi Kendini Düzenleyen depo özelliği, optimum bölmeyi belirlemek için önceki bölümlerde yapılandırılmış SBG Listeleri ve Popülerlik kodlarını kullanır ve bunu gerçek bölmeyle karşılaştırır. Bu nedenle, arka plan işlemini zamanlamaktan başka ek bir yapılandırma adımı yoktur.

Depo yeniden örgütlenmeleri, SBG'lerin genişletilmesi veya azaltılması, popülerlik kodlarının değiştirilmesi veya basitçe manuel olarak saptırılması nedeniyle, stok fiziksel olarak en düşük kalitede bir kutuda olabilir. Bu işlevsellik bunu gerçekleştirecek ve yürütmede PUT-TR ile aynı olan “ORG-TR” adında yeni bir ITT kullanarak stoğun yerini değiştirmek için Tespit Edilenleri atayacaktır.

Yanlış yerleştirilmiş stok algılanır ve depoyu optimize etmek için görevler oluşturulur.

Operasyonel bir perspektiften bakıldığında, yüzlerce göreve neden olabileceği ve operatörlerin bunaltıcı olacağı için, tüm alt konumdaki stoklar için görevler üretmek mantıklı değildir. Bu nedenle, bu işlevsellik 2 temel parametre ve zamanlanmış bir arka plan süreci ile sayılır:

  1. Koşu başına maksimum görev sayısı (Prerefence),
  2. Tre stokunun yeniden düzenlenmesi önceliği ve bu, aşağıdaki Analiz adımını gerektirir:
  3. Operasyonel duruma göre bu görevleri üreten arkaplan işlemini planlayın .

Analiz adım:

  1. Tüm StorageDetails öğelerini seçin
    1. İşlevsel Olmayan IRA’da ve
    2. Durumda Görev yok
    3. Yenileme tanımı yoktur.
  2. Her olay için, Reorg-Priority parametresini aşağıdakilere göre ayarlayın:
    1. Reorg-Priority 99: Ürünün SBG Listesinin dışında kalan stok.
    2. Reorg-Priority 88: SBG Listesinin içinde ancak o listenin son SBG'sinde bulunan hisse senedi
    3. Reorg-Priority 77: SBG Listesinde bulunan ancak o listenin ilk SBG'sinde olmayan stok
    4. Reorg-Priority 66 ve daha az: SBG Listesinin ilk SBG'sinde bulunan ancak o ürünün karşılık gelen popülerlik kodunda olmayan stok. Bu durumda, aktüatör kutusunun popülerlik kodu ile ürünün popülerlik kodu arasındaki fark ne kadar büyükse, Reorg-Prority değeri o kadar yüksek olmalıdır. Böylece (Bin.PopularityCode - / - Product.PopularityCode) çıkartırız ve sonuç olarak Reorg Önceliğini atarız, örneğin:
      1. Fark => 20 (fi kutusu => 30, ürün = 10): Reorg-Priority = 66
      2. Fark => 15 (fi kutusu => 27, ürün = 10): Reorg-Priority = 65
      3. Fark => 10 (fi kutusu => 20, ürün = 10): Reorg-Priority = 64
      4. Fark => 5 (fi kutusu => 16, ürün = 10): Reorg-Priority = 63

Analiz aşamasından sonra, Kendi Kendini Düzenleme süreci, ilk önce en yüksek Reorg Önceliğine sahip stoğu seçerek, tercihte tanımlandığı gibi görev sayısını oluşturmalıdır.

Kendinden Denetim

Bu işlev henüz gerçekleştirilmedi.

Arka plan süreci , envanter bilgilerinin kalitesini sürekli olarak doğrulamak ve iyileştirmek ve tüm depo işlemlerinin iç verimliliğini artırmak için kuralları okur ve Fiziksel Envanter Sayımı görevlerini oluşturur.

Önceden tanımlanmış kurallar şunları içerebilir:

SıklıkMiktar-DeltaÜrün Kategorisiİş ortağı
tesadüfiMakbuz Satın Alma Siparişi**
Aylık*XYZ*
Aylık**ABC

Operasyon

Rol Erişim

Kullanıcı / rol, Advanced Warehouse mobil forma erişebilmelidir.

Performans ile ilgili önemli noktalar

Başlangıç ​​aşaması

Cihaz Performans Kontrolü

Cihaza ilk kez giriş yaparken, uygulama cihazın performans testini gerçekleştirir ve sonucu önbellekte saklar. Önbellek silindiğinde, bir dahaki sefere kontrolü tekrarlar.

Cihaz Arama Modu

Aygıtların * Exact * ya da * Contains * yan tümcesiyle arama yapıp yapmamasının nedeni aşağıdaki tercihlerde belirlenir:

* İnclude * cümlesiyle herhangi bir örneği aramanıza izin veriyor musunuz?
  • Alım menüsünde STRICT kullanımı yalnızca girdiyle tam olarak eşleşen Satınalma Siparişi, Dağıtım Siparişi (makbuz) veya İş Emri döndürür.
  • Seçim menüsünde STRICT kullanımı yalnızca Girdi ile tam olarak eşleşen Satış Emri, Dağıtım Emri (sorun) veya İş Emri verir.
  • Düzen menüsünde STRICT kullanımı yalnızca girdiyle tam olarak eşleşen Müşteri Siparişini veya Dağıtım Siparişini geri döndürür.
  • Bekletme menüsünde STRICT kullanımı, yalnızca ürünün EAN / UPC'sini arayarak Depolama Ayrıntısını geri döndürür.

Back-End

Gelişmiş depo Operasyonlarının ilk versiyonundan önce kapsamlı performans testleri yapılmıştır. Detaylar bu bölümde bulunabilir .

"Kullanım İçerir" Tercihinin performansı etkilediğine dikkat edin. Aşağıdaki tercih ayarına bakın.

Tercihler

Bu tercihler şu anda var:

  • Dinamik Veri Yükleme: Stoku eski bir sistemden Openbravo'ya yüklerken tercih için Dinamik Veri Yükleme paragrafını kontrol edin .
  • AWO dışındaki envanter hareketlerine izin veren veya vermeyen ve yalnızca ilk veri yükü için kullanışlı olmadığını belirten dört tercih vardır. Bunlar şunlardır:
Bu tercihler, AWO kontrolü dışındaki envanter hareketlerinin yürütülmesine izin verir.
  • Front-End: Unassign'ın kullanıcıya atamadan önce "Emin misiniz" diye sormasını onaylayın .
  • Front-End: Gömülü Tarayıcılı Aygıtı Kullan , bu tür bir cihaz için Front-End ayarını yapacaktır.
AWO-Back-End-Prefs-EmbeddedScanner.jpg
  • Ön Uç: Mobil Uygulamaya yüklenen Görevlerin Sınırı , mobil cihaza yüklenecek maksimum görev sayısını belirler. Zamanlanmış sunucu güncellemelerinin aksine, Advanced Warehouse Operations çevrimiçi olduğunda sunucuyu sürekli olarak günceller. Kullanıcının çevrimdışı olduğu kıt anlar için, mobil cihaz çevrimiçi olana ve tekrar senkronize edilene kadar önceden yüklenmiş görevleri onaylamaya devam etmek için 8 görevi iyi bir miktar olarak kabul ediyoruz. Temelde bu bir performans ölçümüdür.
Tercihler varsayılan davranışı belirler.
  • Ön Uç: Kullanıcı Başına Atanan Görevlerin Sınırı, Operatör Yükü Dengeleme'nin belirtilen kullanıcıya veya role atanacağı maksimum görev sayısını belirler.
Operatör Yükü dengeleme belirtilen görev sayısından daha fazlasını atamaz.
  • Back-End: Kullanım Büyük veritabanlarındaki aramalarda performans elde etmek için İçerikler kapatılabilir.
Varsayılan olarak bu ayar etkindir.
  • Back-End: Uygulama Alternatif UoM kullandığında UoM Dönüşümlerini Etkinleştir seçeneğinin ayarlanması gerekir.
Alternatif UoM kullanıldığında açılır.
  • Back-End: Enable Booking, Sales Order seçiminde kullanıldığı gibi ayarlanmalıdır.
Stok Rezervasyonlarını etkinleştirin.
  • Back-End: Depodaki XYZ'yi Gizle tercihi, AWO'da göz ardı edildiğinden, çöp tanımındaki XYZ'yi önlemek için ayarlanabilir.
Kutuları Satır (X), Yığın (Y), Seviye (Z) seviyelerini gizleyin.
  • Ön Uç: Mesajların görünümü ve süresi aşağıdaki tercihlerle ayarlanabilir.
Ön uç mesajların görünümü ve süresi.
  • Ön Uç: Ön Uç Yenileme ile ilgili mesaj, aşağıdaki tercihlerle ayarlanabilir.
Yenileme yaparken, önceden girilmiş ancak onaylanmamış veriler kayboluyor.
  • Ön Uç: Dış Girişi Kullan bu tercihte varsayılandır.
Harici giriş cihazını varsayılan olarak etkinleştirir / devre dışı bırakır.
  • Back-End: Malların ihracı üzerine satış siparişini otomatik faturalandırır.
Ayarlanırsa, ilgili müşteri siparişi, malları verdikten sonra faturalandırılır.

Ön Uçun Çevrimdışı Yetenekleri

Çevrimiçi bilgi, yalnızca bilgi amaçlıdır. Çevrimdışı mod görevleri onaylamaya devam edecek.

Görevler her zaman arka uçta oluşturulur, çünkü yalnızca arka uç tüm envanter, rezervasyonlar ve diğer görevlerin ayrıntılı durumu ile günceldir. Bir Storage_Detail üzerindeki görevlerin üretilmesi sırasında, sistem Storage_Detail'in detaylı bir rezervasyonla mı yoksa başka görevlerin var olup olmadığını ve yürütülmeyi beklediğini kontrol eder. Öyleyse, Storage_Detail ürününün ödün vermeyen miktarı göz ardı edilir, ayrılmış olarak işlem görür, ödün verilmeyen miktar ise görev oluşturma için kullanılabilir. Bu mekanizma, stoğu diğer işlemlerden korur, böylece bir görev atanır ve bir ön uca yüklendiğinde, bu ön uç envanterin bütünlüğünü ihlal etme riski olmadan bağlantıyı kaybedebilir.

Ön uç, çevrimdışı durumdayken önceden yüklenmiş görevlerle işlemlere devam etmek üzere tasarlanmıştır. Önceden yüklenmiş görevlerin sayısı, başlangıçta 30 olarak ayarlanan bir tercihle belirlenir (yukarıdaki tercihlere bakın). Görevler cihaz çevrim içiymiş gibi onaylanabilir. Ön uç sürekli ağ durumunu yoklayacak ve mümkün olduğunda tekrar bağlanacaktır. Yeniden bağlandıktan sonra, onaylanan tüm görevler arka uca ve yeni atanmış herhangi bir görev ön uca gönderilir.

Ön uç çevrimdışı olsa da, bu işlemler arka uçtan bilgi gerektirdiğinden, görev atamak / atamak ya da arka uçta işlem başlatmak mümkün değildir, çünkü bu işlemler arka uçtan bilgi gerektirir.

Ön Uç yalnızca bir Senkronizasyon hatasıyla bitmeyen görevleri gösterecektir, Çevrimdışı Senkronizasyon ile ilgili aşağıdaki paragrafa bakın.

Arka Uçta Çevrimdışı Hata İzleme

Aşağıdaki pencerede, senkronizasyon veya diğer nedenlerle hatayla sona eren görev onayları gösterilmektedir. Ayrıca mesajın yeniden işlenmesini veya silinmesini sağlar. Düzgün bir şekilde yönetilen depoda bu pencere sorumlu görevli tarafından aktif olarak izlenir ve mesajlar işlenir veya kaldırılır. Reprocess Syncronization Hatalarını arka planda programlamak da mümkündür .

Senkronizasyon hatalarının izlenebildiği ve yeniden işlenebildiği arka uç pencere.

Dinamik Veri Yükü

Gelişmiş Depo Operasyonları modülü takılıyken mevcut stokları eski sistemden Openbravo'ya aktarmak için, işlemi çalıştırmadan önce "AWO için Mal İşlemine İzin Ver * *" tercihinin tanımlanması gerekir. Alma işlemi bittiğinde tercih devre dışı bırakılmalı veya kaldırılmalıdır.

Bu tercihler, AWO kontrolünü atlayarak harici bir sistemden veri yüklemeye izin verir.

Ön Uç Yetkilendirme

Depo Tanımı penceresinde o kullanıcının varsayılan deposu oluşturulmuşsa, kullanıcı Ön Uçta oturum açabilir.

Ön Uç Depo Sınırlaması

Ön Uçtan gelen işlemler, operatörün rolünün tanımlandığı varsayılan depo ile sınırlıdır. Bu kısıtlama aşağıdakiler için geçerlidir:

  • Tespit Edilen Depoya Ait Depo Bölmelerinde Depoların Tespiti veya Ayrılması.
  • Belirlenen depodaki, içindeki (makbuzlar) ya da (sayılar) işlemlerinin görevlerini görüntüleyin, çalıştırın ve atayın.
  • Belirlenen depoya tanımlanmış Satınalma Siparişini almayı başlatın.
  • Belirlenen depoya tanımlanmış Satış Emri veya İş Eforu için seçim yapmaya başlayın. Not: WE'nin antreposu, Üretim İşleminin İhracı Sayısı ile belirlenir.

Ön Uç Kullanıcı Arabirimi

Görev sunumu

Görevler Ön Uçta aşağıdaki şekilde sunulur:

  1. Task.Assigned = User ve Task.Status = Kullanılabilir;
  2. Ayarlanan Front-End başına görevlerin maksimum sayısı Tercihi ;
  3. Sıralama:
    1. Görev.Priority (azalan) ;
    2. Görev.Seyahat Sırası (artan) ;
    3. Kime-veya Gönderen (artan) . Kime veya Kimden, Stok İşlem Tipine göre belirlenir.

Tarama

Gelişmiş Depo İşlemleri, entegre tarayıcıya sahip belirli bir depo cihazı kullanarak görevleri yürütmek / onaylamak için tasarlanmıştır. Bu tarayıcılar, basit bir 1B tarama motoru, bir 2D tarama motoru ve hatta RFID tarama motoru ile donatılabilir.

Birkaç farklı kavram taranabilir: ürün barkodları (EAN13 / UPC), lot / seri numaraları, kutu kodları ve satınalma siparişi veya müşteri siparişi gibi doküman numaraları.

Tarama görevleri

Şu anda AWO ön ucu, ürünün UPC / EAN kodunu tarayarak bir görevin onaylanan miktarını artırmanıza olanak sağlar. Ayrıca, ekranın sağ tarafındaki alanı seçmiş olan kimliği tarayarak görevin bazı alanlarını (Konumlandırıcı veya nitelik değerleri) doldurmak da mümkündür.

AWO Frontend tarafından adet miktarını artırmak için kullanılan mantık aşağıdaki gibidir.

 1. Bu kodun seçilen satırla eşleştiğini kontrol edin
 2. Kod seçilen satırla eşleşiyorsa ve miktar arttırılabilirse, satırın onayladığı miktarı artırın
 3. Kod seçilen satırla eşleşiyor ancak artırılamıyorsa, aynı üründe başka bir satır bulmaya çalışın
 4. Kod seçilen satırla eşleşmiyorsa, görev listesinde bu kodu içeren miktarı artırmaya izin veren bir öğe bulmaya çalışın (eğer birkaç tane varsa, önce seçilecek ve arttırılacaktır)

Hiçbir UPC kodu eşleşmezse, sistem seçili çizginin geçerli seçilmiş alanı için değeri ayarlamaya çalışır.

 1. Yer belirleyici kimliği tarandığında ve yer bulucusunun To seçili olması durumunda, yer bulucusunun değeri, taranan UPC / EAN koduyla ilişkili yer bulucu ile ayarlanır.
 2. Eğer Seri No seçilirse, taranan değer seri NO olarak ayarlanacaktır.

GTIN-14 kodunu tarama

Bu proje henüz yürütülmedi.

Alternatif UOM işlevi, bir SKU'nun çoklu paketleme seviyelerinin oluşturulmasına izin verir. Bu paketleme seviyelerinin her biri, GTIN-14 kodu adı verilen kendine özel bir barkoda sahip olabilir Bu kod tarandığında, sistem yalnızca ürünü değil, aynı zamanda Base-UOM'daki ve paketleme kodundaki miktarı da tanımlar.

Otomatik Yenile ve Yeniden Yükle

Statik Veri

Envanterden gelen Sanal kutular dahil Ürün ve Depolar Durum değişikliklerinde, yalnızca oturum açıldığında ve bilgisayardaki F5 tuşuna veya cihazdaki eşlenmiş tuşa basılarak yenilenir.

Dinamik Veri

Menüdeki Yenile düğmesi ile dinamik verilerin yenilenmesi istenebilir. Ayrıca, AWO Ön Uç, arka uç her görüldüğünde görevleri otomatik olarak yenileyecek ve yeniden yükleyecektir. Bu, çevrimiçi olduğunda, bir işlemin başlatılmasından, bir görevin onaylanmasından ve görevlerin atanmasından / atanmasından sonra gerçekleşir. Bu yenileme mevcut görevleri yeni önceliklerle gerçekleştirir ve yeni atanmış görevleri ön tarafa yükler. Sonuç olarak, Gelişmiş Depo İşlemlerinin dinamik öncelik hesaplamasına bağlı olarak mevcut görevler eskisinden farklı bir sırayla görülebilir .

Görev düzeyindeki göstergeler

Görev simgesi, onaylanan miktar ve Envanter İşlem Türü işlevinde Yeşil Tamam, Turuncu düğme veya Kızıl Haç ile işaretlenmiştir.

Görevler yeşil onay işareti, turuncu top veya kırmızı çarpı işareti ile gösterilebilir. Bunun anlamı şudur:

  • Yeşil CheckMark şunları gösterir:
    • Onaylanan değerler Beklenen değerlere eşittir;
    • Zorunlu veri yoktur;
    • Görev onaylanmaya hazır.
  • Turuncu Top şunları gösterir:
    • Onaylanan değerler Beklenen değerlere eşit değildir ;
    • Zorunlu veri yoktur;
    • Görev onaylanmaya hazır.
  • Kızıl Haç şunları gösterir:
    • Bazı zorunlu veriler eksik;
    • Görev onaylanmaya hazır değil .

Özellik düzeyinde

Temel olarak Mal Makbuzları noktasında, nitelikler bir değer gerektiriyorsa işaretlenir. Aşağıdaki örneğe bakınız.

Nitelikler, zorunlu (ve boş) veya isteğe bağlı olup olmadığını belirten renklerle işaretlenmiştir.

Depo İşlemleri penceresi

Depo işlemleri penceresi tüm Depolama Ayrıntılarını gösterir ve görevler tarafından yürütülebilen bu Depolama Ayrıntıları üzerinde çok sayıda ortak etkinliği kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Aşağıdaki düğmeler kullanılabilir:

  • Onayla (Kullanılabilir durumundaki bir Görevdeyken)
  • saymak
  • anlatmak
  • Bırakmak
  • durum
  • Hareket
  • Kutu
  • Unbox

Ayrıca, ilgili kayıtları gösteren sekmeler var.

  • Görevler
  • İşlemler (tarihçe)
  • Rezervasyonlar
Ambar penceresi, ilgili bilgilerin prosedürleri ve sekmeleri için düğmelerle birlikte çalışır.
"Kullanılabilir" durumundaki görev, Ek düğmesi Onayla'yı göstermeye izin verir.

Çoklu seçim sınırlaması

Openbravo'daki standart şebekeden farklı olarak, Depo işlemleri penceresi birden fazla kayıt seçilmesine ve seçilenlerin tümü için düğmeyi çalıştırmasına izin verir. Bu özellikle belirli bir ürünün tüm stokları için veya belirli bir kutu veya Depolama kutusu Grubundaki tüm stoklar için Sayımları başlatmak için kullanışlıdır. Yalnızca görevi olmayan Depolama Ayrıntıları işlenecektir.

Önceden atanmış bir Görevi olan Depolama Ayrıntıları, başlatılan işlemden atlanacak ve başlıkta bir istisna mesajı üretilecektir.

Filtre 100'den satır döndürür ve daha sonra standart bir sınırlama (ızgara sayfalama) olanaklıdır gösteren sadece ilk 100 ve bu durumda sadece bu 100 satır yürütülür düğmenin çalıştırılmasına. Bunu atlamanın üç yolu vardır ve iş ortamına ve bu prosedürün uygulanma sıklığına bağlı olarak, biri veya diğeri uygulanmalıdır:

  1. Izgaradaki 100 satırın sınırlandırılması sistem düzeyinde yapılandırılabilir ve bu sistemdeki tüm istemciler için geçerlidir. Ancak, kayıt sayısını ve sunucunun performansını dikkate alarak her ortam için doğrulanması gereken bir performans etkisi vardır.
  2. Aşağı kaydırma, tüm kayıtları yükler ve yüklendikten sonra seçilen tüm satırlarda düğmeyi yürütür.
  3. Seçilen kayıtların sayısını sınırlamanın altına indirmek için seçim kriterlerini düzeltmek.
Izgaradaki 100 satır sınırlaması farklı şekilde yapılandırılabilir veya kullanıcı, tüm kayıtların yürütmeden önce yüklenmesini zorlamak için aşağı kaydırılabilir.

Sınırsız çoklu seçim

Bu proje henüz yürütülmedi.

Gelecekteki gelişim için planlanan, bu filtrenin 50 veya 5000 (örnek) satırla sonuçlanıp sonuçlanmadığına bakılmaksızın, Depo Operasyonları penceresindeki filtrelerin kullanımıyla seçilen tüm hatların çalıştırılması olasılığıdır.

Bu, özellikle yüksek hacimli ortamlarda ve duvardan duvara fiziksel envanter sayımı sırasında geçerlidir.

Görevlerde ve Ondalıklarda Alternatif Ölçü Birimi

Bir Alternatif UoM belirtilen ve lojistik akışı için "Birincil" olarak ayarlanmış ürünler nüfuslu sütunlar Alternatif UoM ve Convertion Oranı ile oluşturulan görevlerini olacak EĞER görevi miktar Dönüşüm Oranı tam katıdır. Ön Uç bu bilgiyi okur ve görevi Alternatif UoM'de sunacak ve Ölçü Birimi tablosundaki "Sembol" sütunundan kısaltılmış olarak gösterecektir, ancak her zaman Ölçü Temel Biriminde işleyecektir.

Temel veya alternatif UOM, Ölçüm Birimi tanımının "Standart Hassas" sütunundaki ondalık sayılarla tanımlanırsa, bu ondalık sayılar ön uçta gösterilir ve işlenirken kullanılır. Teslim edildiğinde manuel olarak talep edilen miktar ilgili UOM'un Standart Hassasiyetinden daha fazla ondalık değer içeriyorsa, miktar izin verilen ondalık sayıya yuvarlanır. Örnek:

  1. Belirli bir ürünün 9.1234 kg'si için el koyma talebinde bulunuyorum.
  2. UOM 'kg', Standart Hassasiyet sütununda 3 ondalık basamakla tanımlanmıştır.
  3. Görev (ler) toplam 9.123 kg için oluşturulacak ve dördüncü ondalık işareti dikkate alınmayacak ve ardından görevin onaylanmasından sonra orijinal kutuda 0.0004 kg bırakılacaktır.


Ondalıklar ve Lojistik birimleri

Ön uç miktar alanının ve "+" ve "-" düğmelerinin yalnızca tam sayılarda çalıştığını anlamak önemlidir, ancak sistem UOM tanımının Standart kesinliği sütununda tanımlandığı şekilde ondalık sayı değerini gösterir.

  • Ölçü Birimi penceresindeki "Standart hassasiyet" sütunu, lojistik işlemlerle alakalı ondalık sayısını belirler.

Bu nedenle, lojistik birim başına miktar dikkate alınmadan, bir kutuda 5 'her' olarak tanımlanan bir ürünün 18 'her birini' (ve 'box' birimi 1 ondalık ile tanımlanacaktı). Ve miktar sadece ön uçtaki tam sayı ile artırılabilir veya azaltılabilir. Ancak fiziksel olarak (ve çoğu durumda), bu 18 'her' aslında 3 kutu artı 3 'her biri'. Ve operatör (çoğu durumda) onları iki ayrı hareketle idare eder.

Görev, Alternatif UoM ile ve dönüşüm oranıyla oluşturulur ve Ön Uçta bununla sunulur.
Ön Uçtaki Put-Away menüsü, BUM'da veya AUM'da görmenizi ve seçmenizi sağlar.


İki fiziksel hareketi gerçeğe yansıtmak için iki görev üretmek daha iyidir: Biri 3 kutu, diğeri 3 'her biri için'. Aynı To-Bin'e gidiyor olabilirler, bu farklı bir konudur ve algoritmalar tarafından belirlenir. Bu durumlar için, sadece tam lojistik birimlerini döndüren algoritmalar vardır, bunlar adında "FLU" vardır. Uygun bir konfigürasyon ilk önce Tam Lojistik Birimler için bir algoritma, ardından aynı algoritma ancak herhangi bir miktar için gösterecektir.

Alternatif UOM'lu lojistik akışında Birincil olarak ayarlanmış işletmeler için örnek bir yapılandırma.

Görev Ata

Arka Uçtan Ata

Görev penceresinde kullanıcı alanını düzenleyebilirsiniz. Kaydolduktan sonra, görev seçilen kullanıcıya atanır. Kullanıcı ön ucu yeniden yüklediğinde (bir görevi onayladıktan sonra otomatik olarak), yeni atanan görev öncelik sırasına (ilk önce en yüksek) ve seyahat sırasına (en düşük önce) göre görünür.

Kılavuzda Atama sonunda Atanmamış görevler atama.
Aynı anda birden fazla görev atama.
Kullanıcı Atamasını Geçersiz Kılma bayrağı işaretliyse, (birden çok) atanmış görevleri yeniden atamak mümkündür.

Ön Uçtan Ata

Menüdeki Ata seçeneğine tıklayın ve ürünü, EAN / UPC'yi veya özellik değerini yazın veya tarayın ve görevleri seçin. Alternatif olarak, atanmamış görevlere göz atın ve üzerinde çalışılacakları seçin. Henüz atanmamış olan mevcut görevler, öncelik sırasına göre azalan, artan seyahat sırasına göre, Bin AramaKey artan olarak gösterilir.

Ön Uç'ta kullanılabilir ancak atanmamış görevler atama.

Görevleri Atama

Arka uçtan atamasını kaldır

Bu, Arka Uçtan atama etkinliğine benzer: Kullanıcı alanını doldurmak yerine boşaltılır.

Mevcut fakat atanmış görevlerin arka uçtaki atamasını kaldırmak: kullanıcı alanını boşaltın.

Ön uçtan atamasını kaldır

Görevi ve ardından Atamayı kaldır düğmesini seçin. Tercihinize bağlı olarak, atamanın ikinci bir ekranda onaylanması gerekebilir.

Atamasını istediğiniz görevi seçin ve menü seçeneğini tıklayın. Atamayı onaylama tercihi ayarlanmışsa, ikinci bir ekran onay ister.

Arama Envanteri

Ürün, EAN veya özellik değerlerine göre envanter aranıyor.

Görevler Oluştur

Yapılandırmanın tamamlanması koşuluyla, bir lojistik işlemin başlatılması sonucunda görevler oluşturulur. Görevlerin içeriği, yani öncelik, görev tipi, baştan sona vb.

Beklenen ve Onaylanan değerler

Görevin beklenen miktar ve kutular için ve onaylanan miktar ve kutu için alanları var. Beklenen değerler her zaman hesaplanır ve göreve dahil edilir, ancak bu beklenen değerler ön uçta görülebiliyorsa ön uç yapılandırmasına bağlıdır Teyit edilen değerler oluşturulduğunda asla göreve konmazlar. Ön uç, tekrar ön uç yapılandırmasına bağlı olarak bunları gösterebilir ve onaylanan değerleri işlenmek üzere arka uca gönderir.

Alternatif Ölçü Birimi

Tüm miktar alanları Temel Ölçü Birimi veri tabanındadır. Görevin Alternatif UoM ve Dönüşüm oranı için alanları var. Her iki koşul da karşılanırsa bu alanlar doldurulur:

  1. Görevin ürününün tanımlanmış bir birincil lojistik ölçü birimi varsa;
  2. Görevin miktarı bir (Çoğul) ise Alternatif UoM'nin dönüşüm oranıdır.

Görev Durumu

Görevler üç farklı Durum değerine sahip olabilir:

  1. Ayrılmış: Önceden Depolama Ayrıntısını talep etmek için bu durumda bir Görev oluşturulur. Görev, Ön Uç tarafından görünmez.
  2. Müsait: Görev Ön Uç tarafından görülebilir ve onaylanabilir.
  3. Onaylandı: Görev manuel veya otomatik olarak onaylandı.

Kimden / Kimin belirleme kuralları

Görevin 'Kimden' ve 'Kime' değerlerini belirlerken, aşağıdaki işlem takip edilir:

  1. Sistem, kuruluşun Gelişmiş Depo Operasyonları için etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol eder.
  2. Sistem depoyu belgenin başlığından (satırlardan değil!) Alır.
  3. IR, Depo ve Stok İşlem Türü ve diğer isteğe bağlı koşullarla birlikte Depo tanım penceresinin IR Ataması sekmesinden belirlenir.
  4. 'Kimden' ve 'Kime' için Depo Algoritmaları, Depo Tanımı penceresinin Depo Algoritması Ataması sekmesinden Stok İşlem Türü ve diğer isteğe bağlı ilgili koşullar ile belirlenir.
    1. Bazı durumlarda 'Kimden' ve / veya 'Kime' önceden tanımlanmıştır. Bu durumda, önceden tanımlanmış Kimden / Kime, konfigürasyondaki belirleme mantığını geçersiz kılar. Bu ne zaman böyle olur:
      1. Satış veya dağıtım siparişinde, belirli bir nitelik / bin işaret eden önceden tanımlanmış rezervasyonlar (tahsis edilmiş) vardır.
      2. Teslim alma, belirli bir storage_detail / niteliği için başlatılır.
      3. Toplama belirli bir Üretim Çalışması içindir ve bu Üretim Çalışması tanımlanmış bir IssueBin değerine sahiptir. Bu durumda IssueBin ToBin olarak ayarlanmıştır.
    2. Önceden tanımlanmış değerin konfigürasyona göre olmadığı olabilir: Örneğin, siparişin rezervasyonu, TaskGenerator tarafından belirlenen IR'den From-IRA dışındaki bir kutuyu gösterdiğinde; Veya ProductionRun'daki IssueBin, belirlenen IR'nin To-IRA'sında değildir. Bu, ayrıntıda bir uyarı mesajı uyandıracak ancak görevin oluşturulmasını engellemeyecektir.

Belge Üretimi

Görevler Üretimi, Arka Uçta gerçekleştirilir ve farklı Openbravo Belgeleri oluşturacaktır. Bunlar:

Resepsiyon Listesi

Alma bir Alım Listesi oluşturur.

Toplama listesi

Toplama, bir Toplama Listesi oluşturur.

Konu listesi

Verme bir Vergi Listesi oluşturur.

Fiziksel Envanter Teklifi

Herhangi bir Fiziksel Envanter türü (Sayı, Recount, Döngü Sayısı) bir Fiziksel Envanter Teklifi üretecektir.

Makbuzlar için Görev Oluştur

Makbuzlar işlevselliği, aşağıdaki belge türlerine göre kapsamı vardır. Ön Uç'ta bulunan makbuzlar menü seçeneği, herhangi bir değeri kabul eder (tarar, girer) ve veri tabanını, belge türünden bağımsız olarak, girilen değerin belge numarasını arar ve bulunan belgeyi / belgeleri ister. Bir belge seçildiğinde, ilgili fiş işlemi gerçekleştirilir ve görevler oluşturulur.

  • PO için makbuzlar
  • DO için makbuzlar
  • WE için makbuzlar

Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT'ye “RCT-PO” / “RCT-DO” / “RCT-WE” ye tahsis edilmiş bir IR var mı?
  2. Aynı ITT'ye atanmış bir WA var mı?
  3. Hedef işlevsel olmayan bir IRA ise:
    1. Ürünün SBG Listesi var mı?
    2. Bu SBG Listesinde depo için SBG var mı?
    3. Bu SBG'lerde tanımlanmış çöp kutuları var mı?

Arka Uçtan: Alınacak bekleyen miktarla birlikte REZERVASYON durumunda herhangi bir satınalma siparişinde ya da Dağıtım Siparişinde "Al" düğmesini tıklayın. Bir açılır pencere, görevlerin atanması gereken kullanıcı kimliğini ister. Bu alan, görevlerin üretilmesi ancak (önceden) atanmaması sonucu boş bırakılabilir.

Arka Uçtan bir Satınalma Siparişi makbuzu başlatma ve görevleri atama.

Ön Uçtan: Al seçeneğine tıklayın , yukarıdaki kapsamda olduğu gibi açık belgeleri taramanıza, girmenize veya aramanıza izin verir. Bir belge seçilmesi görev oluşturmayı başlatacak ve görevi işlemi başlatan Ön Uç kullanıcısına atayacaktır.

Görevleri otomatik olarak atayan Ön Uçtan bir Satınalma Siparişi makbuzu başlatılması. REZERVASYON durumu olan bir belgedeki herhangi bir Satınalma Siparişi numarasını veya Sipariş Referansını tarayın, girin veya arayın.

Referans ile makbuzlar

Referanslı bir makbuz (bkz. Referans Envanteri ) yalnızca malların bir Referans ile ve Openbravo örneğinin içinden gönderildiği bir Dağıtım Emri için mümkündür. Bu durumda, ayrı hatların sayısı referans / kutuda olması gerektiği gibi değiştirilemez.

Bekletme için Görev Oluştur

Dışarıda bırakma işlevi, tamamlanmış bir konfigürasyon sağlandığında herhangi bir saklama detayı için bir görev oluşturmanıza izin verir. Herhangi bir özellik görev ve hareketle birlikte seyahat eder. Ön veya arka uçtan tek bir çizgi veya çoklu çizgiler seçilebilir.

Stokta Bırakma Penceresi ":

Refaktör Öncesi Yerleştirin.


Ön Uçtan : Put-Away menüsünü açın ve ürünü ve miktarı seçin. Görevi oluşturmak için onaylayın.

Ön Uç'un, BUM ve AUM'daki miktarları değiştirmeye ve ifade etmeye izin verdiğine dikkat edin.


Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT'ye “PUT-TR” atanmış bir IR var mı?
  2. Aynı ITT'ye atanmış bir WA var mı?
  3. Ürünün SBG Listesi var mı?
  4. Bu SBG Listesinde depo için SBG var mı?
  5. Bu SBG'lerde tanımlanmış çöp kutuları var mı?

Taşıma Hisse Senedi için Görevler Oluştur

Taşıma ve Bekletme işlevselliği arasındaki temel fark, bir Teslim Olma ürününün ve algoritma yapılandırması verilen kader bölmesini aradığı halde Taşıma işlevi, arka uç kullanıcıdan kademe bölmesini manuel olarak girmesini ister. IR'nin konfigürasyonu, Görev Tipini, öncelikleri ve Ön Uç davranışını belirlemesi koşuluyla gereklidir.

Bu nedenle, Taşı, tam bir yapılandırma verildiğinde, herhangi bir depolama detayı için bir görev oluşturmanıza olanak sağlar. Herhangi bir özellik görev ve hareketle birlikte seyahat eder.

Taşı düğmesi Depo İşlemleri düğmesinin bir parçasıdır ":

Taşı düğmesi (isteğe bağlı) işleci ve kader bölmesini soracaktır.

Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT “MOV-TR” ye atanmış bir IR var mı?

Fiziksel Envanter için Görevler Oluştur

Arka Uçtan kullanıcı Depo İşlemleri penceresinden Sayma ve Yeniden Sayma görevlerini oluşturabilir. Bu, bir görev oluşturmak için Depolama Ayrıntıları grubunu filtreleyerek ve seçerek ve uygun düğmeyi tıklatarak kolayca yapılabilir. Say düğmesi, CNT-PI Envanter işlem türünü başlatır. Öte yandan, Recount butonu, REC-PI envanter işlem tipiyle TaskGenerator'ü çağırır.

Depo Operasyonları penceresinden sayım veya sayım başlatılıyor.

Hem Sayma hem de sayma görevleri daha sonra onaylanabilecekleri Ön Uç operatörüne atanır.

Ön Uçtan kullanıcı, Sayım menüsünü seçebilir ve çöp tenekesini tarayabilir (veya el ile girebilir). Kutu seçildikten sonra, sistem ürüne girmeyi ister ve bu kutu / ürünün sistemde olup olmadığını kontrol eder. Varsa, beklenen değerler doldurulur veya değilse, beklenen değerler boştur. Varsa ve bu Depolama detayında bir rezervasyon varsa, sistem bir uyarı verecektir ve hiçbir görev oluşturulmaz.

Ön Uçtan bir Sayı başlatmak, CYC-PI Envanter İşlem Türünü başlatacaktır.
Ürüne göz atmak, seçilen kutudaki mevcut Depolama Ayrıntılarını gösterecek ve Devam Eden Görevler varsa uyaracaktır. Operatör önce vazgeçmeli ve mevcut görev üzerinde çalışmalıdır.
Depo seçildikten sonra, operatör mevcut envanteri ayarlayabilir veya yeni envanter oluşturabilir.
Miktarı ve / veya liste özelliklerini güncelleyin ve onaylayın. Üstbilgi nitelikleri (seri no., Seri no., Bitiş tarihi) güncellenebilir değildir.

Toplu Dalga Toplama ve ilgili tercihler için Görevler oluşturun

Modül kurulumu ile birlikte “Toplu Dalga Toplama Görevi Oluştur” adlı bir arka plan işlemi oluşturulacak ve istemciler etkinleştirmek için ilgili işlem isteğini manuel olarak girmeli ve ardından istenen sıklıkta programlamalılar.

Arka plan işlemi her çalıştığında, geçerli saatte başlayan ve işlemin bir sonraki çalışması gereken zaman biten bir zaman penceresi oluşturur. İşlem isteği derhal çalıştırılmak üzere ayarlanmışsa, işlem Dalga Zaman Penceresi tercihinden zaman alır. İşlem seçer dalgaları olan dalgalı bir gün ve dalga süresine bağlı olarak ya da hemen bayrağı al. Seçilen dalganın ilave filtreleri daha sonra siparişlere (SO veya DOi) uygulanır ve bunlar için toplama görevleri oluşturulur. Seçim, planlanan teslim tarihini dikkate alır.

Tercihler

"Aylık Eski Siparişler", 1, 2, 3 vb. Tercihler. Dalgalı Dalga Toplama işleminin siparişleri ne kadar geriye alması gerektiğini belirler.
"Dalga Zaman Penceresi", 1, 2, 3 değerleri vb. Tercih edilir. "Şimdi Seç" ile işaretlenmiş dalgaların zaman penceresini belirler.
"Parti Başına Sipariş" Tercihi, seçime dahil olan siparişlerin sayısını sınırlar.

Kendi Kendine Yenileme için Görevler Oluştur

Not: Gelişmiş Depo Operasyonları kapsamındaki yenileme işleri, tümünün depo duvarlarında bulunan ana veya toplu depolama alanlarından toplama veya halka açık depolama alanlarını doldurma faaliyetidir. Dış kaynaklardan (tedarikçiler, dağıtım merkezleri) yenileme, Gelişmiş Planlama işlevi tarafından yönetilir .

Kendi Kendine Yenileme için görevler oluşturmak için iki adımın tamamlanması gerekir:

  1. Kurulum Kendinden Replenishment için yapılandırma hangi ürünlerin hangi bin olması gereken asgari hangi miktar tanımlamak için.
  2. Bu görevleri üreten işlem isteğini ayarlayın.

Kendi Kendini Düzenleyen Depo için Görevler Oluştur

Kendi Kendini Düzenleyen Depo işlevi, ideal bölmelerinde depolanmayan ürünler için Bekletme (ORG-TR) görevlerini oluşturur.

Bu görevleri oluşturmak için iki adımın tamamlanması gerekir:

  1. Kur Öz Örgütlenme için yapılandırma hangi ürünlerin hangi bin olması gereken asgari hangi miktar tanımlamak için.
  2. Bu görevleri üreten işlem isteğini ayarlayın.

Kendi Kendini Denetleyen depo için Görevler Oluştur

Kendi Kendini Denetleyen Depo işlevi, yapılandırılan kurallara uyan ürünler için Fiziksel Envanter Sayımı görevleri oluşturur.

Bu görevleri oluşturmak için iki adımın tamamlanması gerekir:

  1. Kurulum Öz Denetim için yapılandırma hangi ürünlerin hangi bin olması gereken asgari hangi miktar tanımlamak için.
  2. Bu görevleri üreten işlem isteğini ayarlayın.

Toplama Görevleri Oluştur

Alma işlevi, aşağıdaki belge türlerine göre kapsamı vardır. Front-End'deki toplama menüsü seçeneği, herhangi bir değeri kabul eder (tarar, girer) ve veri tabanına girilen değerin belge numarasını arar (belge türünden bağımsız olarak) ve kullanıcıdan bulunan belgeleri ister. İş Eforunda, bkz. ( Üretim İçin Gelişmiş Depo İşlemleri. ), Ayrıca Üretim Referansı alanı da aranabilir. Bir belge seçildiğinde, ilgili toplama işlemi gerçekleştirilir ve görevler oluşturulur.

Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT'ye “PIK-SO” / “PIK-DO” / “PIK-WE” atanan bir IR var mı?
  2. Aynı ITT'ye atanmış bir WA var mı?

Tahsis Edilen Rezervasyonlar : Belge tipi "Müşteri Siparişi" için Toplama görevlerinin oluşturulması, ayrıca tanımlanmış her Depolama Ayrıntısı için (her biri için gerekli miktar) ayrılmış bir rezervasyon oluşturacaktır. Bu Rezervasyon, bu Depolama Ayrıntısı taşınmış ve yalnızca Mal Gönderimi yapıldığında kaldırılmış (kaldırılmış) olsa bile, seçilen Depolama Ayrıntısı ile kalır.

IR ve WA atamaları dinamikleri için IR ve WA Atamaları bölümüne bakınız .

Arka Uçtan / Tek Siparişten

ITT "PIK-SO", Görev Seçme düğmesi etkinleştirildiğinde TaskStatus "Available" ile çağrılır. Yol haritası hızlandırma projesi olarak, Rezervasyon Görevleri düğmesi etkinleştirildiğinde aynı ITT "PIK-SO" TaskStatus "Reserved" ile çağrılabilir.

Satış siparişi ekranından toplama işlemleri oluşturulabilir.

Arka Uçtan / Birden Çok Siparişten

Birden fazla siparişden birden fazla satır seçilmesi gerektiğinde, "Satış Siparişi Satışı Seçme" penceresi kullanılabilir. Kullanıcı, farklı satış siparişlerinden bir veya daha fazla satır seçebilir ve sistem toplama görevlerini oluşturur ve bunları seçilen seçeneğe göre Seçim listelerinde gruplandırır. Her satır için, kullanıcı seçmek için istenen miktarı seçebilir (mevcut bekleyen miktardan daha az veya eşit).

Birden fazla siparişin birden fazla satırı için toplama başlatılıyor.

Gruplandırma kriterlerini tanımlamak mümkündür. Varsayılan olarak, sistem kurum içindeki tüm görevleri içeren benzersiz bir Toplama Listesi oluşturacaktır. Ancak, kullanıcı farklı gruplandırma kriterleri seçebilir. AWO'ya varsayılan olarak bu seçenekleri dahil ediyoruz, ancak harici modüller kolayca yenilerini ekleyebilir .

Gruplandırma tercihi.
Toplama görevleri bu gruplama seçeneklerine göre gruplandırılabilir.

Gelen Kuvvet Depo seçicisi, kullanıcı isteğe bağlı toplama görevleri oluşturulacak hangi depo seçebilirsiniz. Seçilen müşteri siparişi satırları için satış siparişi başlığındaki deponun üzerine yazılacaktır. Boş ise (varsayılan davranış), AWO müşteri sipariş başlığında tanımlanan depoyu kullanacaktır.

Ön Uçtan

Seçilen ürünler için toplama işlemini başlatmak, daha önce alınmamış tüm bileşenlerin (P-) Toplama Görevlerini oluşturacaktır.

Teslimat Modları

Müşteri Sipariş Hattı Toplama penceresinde, kullanıcı teslimat modunu, tarihini ve saatini ekleyebilir. Bu viki için tüm detayları görün .

Diğer toplama işlemleri

Sorunlar için Görev Oluştur

'Sorun' işlemi SO (ve DOi) için Fiş işleminin PO (ve DOr) için ne olduğunu: Fiş-* işlemlerinin Depolama Ayrıntıları oluşturduğu yerde, Sorun-* işlemleri 'yayınlayacak' (örn. ' ',' emit ',' kaldır ',' vazgeçmek ') Mal Gönderimi (satış, dağıtım) veya Mal Tüketimi (iş çabası) işlemi sonucu Depolama Ayrıntıları. Üç olası modus operandi vardır:

  1. Bir Satış Emri için daha önce bir toplama faaliyeti olmuşsa, tahsis edilmiş rezervasyonlar (elle toplama işleminin kendisi tarafından elle veya otomatik olarak oluşturulur) yapılır ve sorun işleme işlemi ayrılmış depolama ayrıntılarını alır ve görevleri oluşturur.
  2. Bir Dağıtım Siparişi (i) veya İş Eforu için daha önce bir toplama faaliyeti yapılmışsa, sorun işlemi ayrılmış depolama ayrıntılarını alır ve görevleri oluşturur.
  3. Önceden bir toplama faaliyeti yoksa ancak (el ile oluşturulmuş) ayrılmış rezervasyonlar varsa, TaskGenerator bu rezervasyonları kabul edecek ve görevleri oluşturacaktır.
  4. Önceden bir toplama faaliyeti yoksa ve ayrılan rezervasyon yoksa, TaskGenerator, ISS-SO işlem tipi için konfigürasyonda verilen Depolama detaylarını bulur ve görevleri oluşturur.

Son iki modus operandı ile ilgili olarak - önceden bir seçim yapmadan - bunlar, malları, işlevsel olmayan bir IRA'dan, örneğin "Depolama" gibi, paketleme veya nakliye IRA'sını geçmeden doğrudan düzenlemeye izin verir.

Her durumda, görev oluşturucu çöp kutusundan yapılan ayırma işlemini izin verilen çöp kutuları / IRA ile yapılandırmadakilerle karşılaştırır ve görevi yalnızca ayrılmış bölme izin verilen bölmelerin parçasıysa oluşturur. Bu, hisse senedinin bunun için yapılandırılmış IRA'dan çıkarılmasını kontrol etmek için ek bir önlemdir.

Ayrıca, görevin yapılandırmasına bağlı olarak, bir operatör tarafından otomatik olarak (tipik yapılandırma) veya manuel olarak onaylanacaktır.

Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT'ye “ISS-SO” / “ISS-DO” atanan bir IR var mı?
  2. Aynı ITT'ye atanmış bir WA var mı?

IR ve WA atamaları dinamikleri için IR ve WA Atamaları bölümüne bakınız.

Arka Uçtan. ITT "ISS-SO", Mal Gönderi Oluştur düğmesi etkinleştirildiğinde, "Available" ("Mevcut") TaskStatus ile çağrılır.

Müşteri Siparişi penceresinden Mal Gönderisini Yaratın.

Ön uçtan:

Satış Siparişinin Verilmesini (DO) başlatmak, tüm Depolama Detayları (Alınan, mevcut olan) için Sorun Görevleri oluşturacaktır.

Ön Uçtaki Sayı menüsü seçeneği, herhangi bir değeri kabul eder (tarar, girer) ve veritabanına, girilen değerin belge numarasını arar (belge türünden bağımsız olarak) ve kullanıcıdan bulunan belgeleri ister.


Diğer Düzenleme işlemleri

  • DO için düzenleme.

Stok Durumu değişikliği için Görev Oluştur

'Envanter Durum Değişikliği' işlemi, operatörün Depolama Ayrıntısının envanter durumunu hızlı bir şekilde değiştirmesini sağlar ve bununla rezervasyon / toplama akışına izin verir veya vermez ve planlama akışına izin verir veya vermez.

Gerekli Yapılandırma :

  1. ITT'ye “IST-TR” atanmış bir IR var mı?

Bununla ilgili ayrıntılar için Envanter Durumu bölümüne bakın .

Arka Uçtan. Durum butonu etkinleştirildiğinde ITT "IST-TR" çağrılır.

Depo Operasyonları penceresindeki Stok Durumunun Değiştirilmesi.

Ön uçtan:

Ön Uçtaki Envanter Durumunu Değiştirme.

bu Envanter işlem Türünün genellikle Otomatik Onayla olarak yapılandırıldığını unutmayın.

Arka Uçta Toplama / Düzenleme ilerlemesini izleyin

Arka uçtaki Satış Siparişi penceresi, seçilmesi / verilmesi için “Bekleyen Çizgiler” veya “Bekleyen Miktar” gösterir . Burada, Satış Emri penceresinde, toplama faaliyetini atlayarak doğrudan düzenleme yapma olasılığına sahip olduğumuzu ve dolayısıyla onaylanmış toplama görevlerine bakamadığımızı aklımızda tutmamız gerekir: hiçbiri olmayabilir.

Prodüksiyon Çalıştırmasında benzer bayraklarla karşılaştırılması

Üretim Sürecinde toplama işleminin ilerlemesini gösteren benzer ancak eşit olmayan bayraklar vardır. Satış Siparişindeki işlevin, bir Satış veya İş emri olmasına bakılmaksızın, bir siparişin ilerlemesini göstermek için her iki yolun da daha iyi olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte, Üretim Çalıştırması doğrudan yayınlama olanağına sahip değildir, ters yıkamaya dahildir ve bunun için ilerlemeyi farklı şekilde gösteriyoruz.

Yani, 10 birimden oluşan bir satış emri için, eğer IssueList doğrudan üretilirse (otomatik onaylanmış veya değil), bayrak 0 olarak güncellenir. Yalnızca 6 onaylanırsa, sistem otomatik olarak 'delta görevini' oluşturur. Kalan 4 ve daha sonra bayrak 0 kalır. Ancak 4 için görevi silersem, bayrak güncellenir ve bekleyen 4 adet veya “alınacak / düzenlenecek” adet miktar gösterecektir.

Görevleri onayla

Ön Uçtan

Bir Görevin Ön Uçtan onaylanması, zorunlu niteliklerin (varsa) doğru bir değere sahip olmasını gerektirir. Öznitelikler ön yüzün sağ bölmesinde taranırken sol bölme hangi değerlerin hala eksik olduğunu gösterecektir.

Boş zorunlu özelliklere sahip bir Görevi onaylamak başarısız olur ve hata mesajı gösterir.

Gerekli tüm değerleri doldurulmuş görevler, 'Onaylanmaya Hazır' olarak işaretlenir. Onaylama düğmesi onaylama işlemini gerçekleştirir.

Özniteliği olmayan veya tüm değerleri doğru ve varsayılan olan bir görev, görevi onaylamaya hazır olarak işaretler. Hem onaylama düğmesi hem de görev simgesi gerçek onaylama işlemini gerçekleştirir.

Arka Uçtan

Görevler, görevi seçip Onayla düğmesini tıklatarak Arka Uçtan da doğrulanabilir. Görev atanırsa, arka uç kullanıcı bu atamayı geçersiz kılmak için el ile belirtmelidir.

Bir Görevi arka uçtan onaylama ve -possible- user-atamasını geçersiz kılma.
Form modunda bir Görev onaylamak Delta-cevap belirtmek ve onaylanan değerleri otomatik doldurmak için izin verir.

Öznitellikler

Gelişmiş Depo İşlemleri modülü, tüm görevlerde depolama detayının nitelik setini içerdiğinden tam izlenebilirliği garanti eder. Bir özellik seti ile tanımlanmış ürünler için, tüm zorunlu özelliklerin, bir Mal girişi makbuzunda saklama detayı yaratılmadan önce bir değeri olmalıdır.

Arka uçta tanımlanmış, başlık özniteliklerine, zorunlu özniteliklere ve alan türlerine sahip 'date' ve 'list' özelliklerinin bir örneği.

Ön Uçta "Görev Makbuzları" Temel Görev Türü olan herhangi bir görevde öznitelikler girilebilir. Sistem, ürüne bağlı olan öznitelik kümesini okuyacak ve varsa sağdaki bölmede öznitelikleri soracaktır. Sol bölmede, nitelikler zorunlu ve hala boşsa kırmızı renkle gösterilir.

Sol ve sağ bölme, Mal girişi işleminde niteliklerin gerekli olduğunu gösterir.

Mevcut bir Öznitelik Kümesinde Değişiklikler

Mevcut bir özellik kümesinde yapılacak değişiklikler, hangi özelliklerin gösterildiğini ve / veya varsayılan olarak belirlendiğini belirleyen Ön Uç yapılandırma işlevi ile mümkündür Bu değişiklikler, nitelik setinde etkinleşir ve bu nitelik setini paylaşan tüm depolama ayrıntılarını etkiler. Bu özellikte, yeni öznitelik kümeleri örnekleri yaratmaya izin veren ve dolayısıyla sadece stoktan sonra kısmen ayrılmış bir parça veya hareketten sonra değişiklikleri yansıtan değişiklikler, Advanced Warehouse Operations'ın 18Q1 sürümüne dahil edilecektir.

Sonuçlanan Envanter İşlemleri

Temel Görev Türüne bağlı olarak, ortaya çıkan envanter işlemi aşağıdakilerden biridir:

  • Mal Hareketi
  • Mal girişi
  • Mal çıkışı (sevkiyat, tüketim)
  • Envanter Ayarlama

Beklenen ve Onaylanan arasındaki farklar

Görevin beklenen ve onaylanan miktar ve konumlandırıcı için alanları var. Farklılıklar, doğrudan görev oluşturucu tarafından veya sapmaların analiz edilmesi için bir BI küpünde algılanabilir ve bunlara etki edilebilir.

Onaylanan Miktar Beklenen Miktardan az

Onaylanan miktar beklenen miktardan azsa, AWO Görev Üreticisi bunu algılar ve ITT izin verirse kalan miktarla otomatik olarak yeni bir görev oluşturur, Delta Management paragrafındaki ayrıntılara bakın Bu, operatörün Bin A'da kısmi bir miktarı koymasını ve kalan miktarın erimesini sürdürmesini sağlar.

Onaylanan Miktar Beklenen Miktardan büyük

Bu, yalnızca Mal Makbuzları ve Fiziksel Envanter (Sayı, Recount, Döngü-OTF) için mümkündür ve bir uyarı veya hata mesajı ile sınırlı değildir.

Onaylanan Konumlandırıcı, Beklenen Konumlandırıcıdan farklı

Beklenen yer belirleyici her zaman bir öneridir. Operatör farklı bir konumlandırıcı girebilir / tarayabilir ve hareket onaylanmış hareketle gerçekleştirilir.

Satış Emri Otomatik Faturasını Onaylayın

Ayar ilgili tercihini , sistem otomatik olarak ilgili siparişin fatura hükümlerine dayanarak satış fatura oluşturmak ve işlemek MAL veren upon edecektir.

  • Müşteri siparişinin fatura şartları Anında veya Teslimattan Sonra ise, ilk sayı görevi onaylandığında fatura otomatik olarak oluşturulur.
  • Fatura şartları Sipariş Tesliminden Sonra ise, siparişin son sayısı onaylandığında fatura oluşturulur.
  • Fatura Şartları Müşteri Takvimi ise , faturalandırma takvimi ile ilişkilendirilecektir.
  • Fatura Şartları Fatura Değil ise , hiçbir işlem yapılmaz.

Delta Yönetimi, Miktar Toleransları ve Depolama Detay Değişimi

Gelişmiş Depo Operasyonları, operasyon sırasında belirli bir esnekliği kolaylaştıran dört farklı konsept sunar. Bu esneklik, kontrollü bir şekilde operatörlerin farklı depoları, farklı stokları veya farklı miktarları seçmelerini sağlar:

  1. Delta Management : Operatörün sistemden yeni bir görev talep etmesine izin verir. Not: Öyle sistem belirler bin veya depolama ayrıntı.
  2. Referans Envanteri : Belirli bir ürünün farklı miktarlarında tutabilecek kutuları / vakaları tanımlamanıza izin verir. Not: bir sistem tespit referans (kutu / durum).
  3. Miktar Toleransları : Operatörün Delta Yönetimi'ni çağırmadan dökme ürünler için eksik ve fazla onaylamalarını sağlar. Not: Öyle operatör belirleyen miktar.
  4. Depolama Ayrıntısı Değiştirme : Operatörün Seri numarası- yerine farklı bir özellik seçmesine izin verir. Not: Öyle operatör belirleyen özelliği.

Bu kavramların yapılandırması için bu bölüme bakın .

Delta Yönetimi

Bir Görev beklenen miktardan daha az miktarda onaylanırsa (ve hiçbir tolerans tanımlanmaz) ve ITT Delta Yönetimi etkinse, bir açılır pencere gösterilir ve kullanıcıdan Aynı , Farklı , Delta Atla veya İptal'iseçmesini ister Görev türüne bağlı olarak, bu şunlardan birine atıfta bulunabilir:

  • Depo : Görev Bir Depo ararken: Aynı kutuya işaret eder ve Farklı bu ITT için depo algoritmalarının yapılandırmasına göre farklı bir kutu önerecektir.
  • Depolama Ayrıntısı : Görev bir Depolama Ayrıntısı arıyorsa: Aynı , aynı depolama Ayrıntısı anlamına gelir ve Farklı , bu ITT için depo algoritmalarının yapılandırmasına göre farklı bir depolama ayrıntısı önerecektir.

Her iki durumda da, kullanıcının cevabı Delta-Response olarak görevde saklanır ve Görev Oluşturucu için bir sonraki eylemi belirler.

Operatör Delta Atla veya İptal'i seçmezse, aynı veya farklı bir kutu veya depolama detayı için bir Delta-Görev oluşturulur.
Görevler penceresindeki Delta Görev tanımlaması.

Aynı veya Farklı : Eğer ilk görev verilen konfigürasyonda çöp kutusu / depolama detayını bulduysa, aynı çöp kutusu / depolama detayı Delta-Task tarafından hiçbir şey bunu engellemezse bulunacaktır. Böylece, operatör Ön Uçta farklı bir seçim yaptığında, sistem ilk depo gözü / saklama detayını atlamak için aşağıdakileri yürütür:

  • Görev bir Depo ararken : Geçerli kutu geçici olarak kara listeye alınır, böylece Görev Oluşturucu yeni bir teklif oluştururken bu Kutuyu atlar. Not: Dolulukta değişiklik yapılmaz.
  • Görev bir Depolama Ayrıntısı arıyorsa : Depolama Ayrıntısı + kalan miktar geçici olarak kara listeye alınır, böylece Görev Oluşturucu yeni bir teklif oluştururken bu Depolama Ayrıntısını atlar.

Miktar Toleransları

Miktar Toleranslarının Operasyonel etkisi, belirtilen toleransların içinde iken, farklı bir Miktarın Onaylanmasına izin vererek Delta Yönetim işlevselliğini 'geciktiren' başka bir şey değildir. Bahsedilmesi gereken, bu işlevselliğin yalnızca cihaz çevrimiçi olduğunda çalıştığıdır.

Depolama Detayı Takas

AWO-Ön Uçunda, Takas İşlemine tabi olan Stok İşlem Türü için ek bir simge görülebilir. Bu simgeye tıklandığında, Değiştirme Seviyesi ve Değiştirme Alanı yapılandırmasına göre olası Depolama detayları listesi gösterilir.

Saklama Ayrıntısı Değiştirme işlemine izin verildiğinde sağ üst simge gösterilir. Tıklandığında, Değiştirme Düzeyi ve Değiştirme Alanı yapılandırmasına uyan Depolama Detayları gösterilir.
Ayrıca arka uçtan onayladığınızda Saklama Ayrıntısı değiştirilebilir.
Takas farklı Depolama Ayrıntıları'nı onaylamasına izin verdi.

Görevleri İptal Et / Sil

Görevin yerine getirilmemesi durumunda kullanıcı, görevi arka uç görev penceresinde silebilir. Bu, silinmiş görevlerin onaylanmasından kaçınmak için atanmış bir kullanıcı olmayan görevlerle sınırlandırılmıştır.

Hiçbir kullanıcı atanmamışsa, görevi arka uçtan iptal etme.

SO ve DO'yi kapatırken Görevleri ve Rezervasyonları Sil

19 1. Çeyrek'ten itibaren ve aşağıdaki tercihlere göre, bir DO veya SO kapatıldığında ilgili açık görevler otomatik olarak silinecek ve depolama detayları artık saklanmayacaktır.

DO veya SO'yu kapatmak açık görevleri silecek ve depolama detayları artık saklanmayacaktır.

Ürün Kimliğini Yeniden Yazdır (label)

Arka uç görev penceresinde, Baskı Kimliği = Doğru olan bir IR ile ilgili onaylanmış bir görev Ürün Kimliğini yeniden yazdırabilir.

İşlenmiş / onaylanmış görevi seçin ve düğmesine yeniden basın.

lâf salatası

Ayrıntı, görev oluşturma karmaşık işlemi sırasında işlevsel mesajlar toplama işlevidir. Bu mesajlar, işlemin adımlarını takip etmeye izin verir ve bu nedenle, bazı IR'lerin neden veya belirli depoların veya depolama detaylarının seçildiğini anlamaya yardımcı olur. Depo özellikle (yeniden) yapılandırıldığında bu özellikle önemlidir.

Ayrıntı tam anlamıyla "Gerekenden daha fazla kelime kullanmak" anlamına gelir ve Şartlara Uygulanır. Analiz, Algoritmalar ve TaskGenerator, bir görev oluşturma sırasındaki her bir adımın (yalnızca nihai sonuç değil!) Analiz için bir Verbosity çıktı dosyasına kaydedilmesi anlamına gelir. Bu çıktıyla konfigürasyon anlaşılabilir ve düzeltme veya ince ayar uygulanabilir.

Ayrıntılı işlevsellik, muazzam bir çıktı hacmi üretir ve bu nedenle ayrıntı düzeyini belirlerken, zaman çerçevesi başına kullanıcı başına Depo Ayrıntıları Yapılandırması penceresinde etkinleştirilebilir.

Ayrıntı kullanıcı ve zaman dilimi başına etkinleştirilir ve ayrılık seviyesini belirtir.

"Depo Ayrıntıları Günlüğü" penceresi, hangi Envanter İşleminin ne zaman ve kimin için TaskGenerater'ı çağıracağını gösterir.

TaskGenerator'ün çalıştırıldığı ve Verbosity'nin etkin olduğu zamanlar.

Üstbilginin içinde, TaskGenerator'ün, başlatıldığı andan itibaren aldığı andaki eylemler, kararlar ve tespitler kayıt defterinde gösterilir.

Etkinleştirildiğinde, ayrıntı işlevi, Görev Oluşturma sırasında ayrıntılı adımlar oluşturur.
Günlüğü Güzelleştir düğmesi, ayrıntı günlüğünün sunumunu iyileştirir.

Raporlama ve İş Zekası

Depo Görev Raporu

Görev Raporu, seçilen görevlerin ayrıntılarını ve değerlerini gösterir.

İlgilenilen görevleri bildirmek için çoklu seçimler.
Görev raporu düzenine bir örnek, bu durumda HTML.

İş Zekası Küpleri

Bu proje henüz yürütülmedi.

Gelişmiş Depo Operasyonları İçin Özel KPI'ler

AWO: Haftalık Delta sayısı . Bu, aşağıdaki soruları yanıtlar:
  • Hangi operatörler ve hangi görevler daha fazla delta üretiyor?
  • Taşması Gereken DeltaBin var mı? O zaman SBG'yi arttırmam gerekebilir.
DeltaQty / DeltaBin'i göster, Kullanıcı başına, ITT başına.
AWO: Operatör başına haftalık görevler . Bu, aşağıdaki soruları yanıtlar
  • 3 kişiden birini ateşlemem gerekiyor, 3 kişiden en üretken kim?
  • Norm ile Karşılaştırma: Operatör-X, Bekletme Durumunda Daha İyi mi, Picking'de Daha mı Kötü?
ITT ile göster (statü için CHG-TR dahil)
AWO: SBG tarafından doluluk. Bu, aşağıdaki soruları yanıtlar
  • Avucumun hangi alanları daha fazla alana sahip ve hangileri tam dolu? (yalnızca işlevsel olmayan IRA'da)
Azalan SBG'nin doluluk oranını göster. Kutulara inmek için çift tıklayın.
AWO: Popülerlik analizi. Bu, aşağıdaki soruları yanıtlar
  • Ürünün populatiry kodu hareket sıklığına göre mi?
  • Ürün / ay başına hareket sayısı
Ürün popülerliğini ve (avg) bin popülerliğini göster.

Envanter Yönetimi için Genel KPI'lar

ITR: Stok Ciro Oranı .
ITR, depoda tutulan ortalama envanterimizi sattığımız süreleri ölçmemize veya çevirmemize yardımcı olmaktadır. Başka bir deyişle, envanterimize yatırılan işletme sermayemizden her yıl edindiğimiz kar kazanma fırsatlarını ölçer. Ortalama envanter yatırımına satılan Mal Maliyeti'ni (COG) bölerek hesaplanır: ITR: COGs / [(Açılış Stoku + Stok Kapama) / 2]
Kıyaslama: ITR için belirli bir kriter yoktur. Bununla birlikte, piyasada ürün lideri olan kuruluşlar 3-4 ITR ile tatmin olurken düşük maliyetli havayolları veya toptancılar gibi operasyonel mükemmellik odaklı kuruluşlar 8-9 ITR'ye ulaşmayı hedeflemektedir. Öte yandan, geniş bir marka yelpazesine sahip ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteren distribütörler ITR'yi 5-7 civarında tutmayı hedefliyor. ITR sayısına karar vermek, ilgili SKU'lar veya markalar tarafından yaratılan brüt kar marjı ile yakından ilgilidir. Bu nedenle, yöneticiler ayrıca aşağıdaki KPI'ya da başvurmalıdır.
TEI: Turn-Kazanç Endeksi .
TEI, brüt kar marjını ve ciroyu birleştirmemize yardımcı oluyor. TEI'nin ardındaki mantık SKU'lar veya düşük marjlar üreten markalar için yüksek ITR'yi tutmak ve SKU'lar veya yüksek marjlar üreten markalar için orta veya düşük seviye ITR'yi karşılamaktır. TEI: (ITR) x (% Brüt Kar) x 100
Kıyaslama: TEI’yi 150 ile 180 arasında yakalamak, brüt kar marjı ve envanteri dengelemek için en iyi uygulamadır. Örneğin, bir marka için 160 TEI'ye sahip olmak,% 20 marjı ve envanteri 8 kez çevirerek veya% 4 marjına sahip olarak yorumlanabilir ve yılda 4 kez envanteri çevirebilir.
GMROI: Brüt Kar Marjı Yatırım Getirisi .
GMROI, envanterde yapılan ortalama yatırımın her bir AED (veya $, £, €, ₺) için kazanılan brüt kar miktarını temsil eder. Brüt karı ortalama stok yatırımına bölerek hesaplanır. Aylık olarak GMROI’yi takip etmek, envanterde hangi SKU’nun veya markanın daha fazla brüt kar ürettiğinin net bir şekilde anlaşılması açısından önemli bir ipucu sağlar. GMROI: [Brüt Kar] / [(Açılış Stoğu + Kapama Stoğu) / 2] X 100
Kıyaslama: 200 ile 225 arasında GMROI’ye ulaşmak, ilgili SKU’lar veya markalar için stok tutucusundan brüt kar elde etmenin en iyi yoludur.
DOS: Arz Günleri .
DOS, tedarik zincirindeki verimliliği ölçmede yöneticiler tarafından kullanılan en yaygın KPI'dir. Ortalama envanteri eldeki (değer olarak) aylık ortalama talebe (değer olarak) bölerek ve aylık olarak ölçerken bunu otuz ile çarparak hesaplanır. DOS: Ortalama Envanter / Aylık Talep x 30
Kıyaslama: DOS için belirli bir hedef yoktur, ancak önümüzdeki ayın satış tahminlerini (değer olarak) göz önünde bulundurarak ölçmek, stok yönetimini iyileştirmek için stoğumuzu hangi seviyede tutmamız gerektiğini net bir şekilde anlamamıza yardımcı olacaktır. aylık olarak. Bununla birlikte, DOS envanterimizin taleple ne kadar iyi eşleşeceğini anlamamıza yardımcı olmaz. Bunun için aşağıdaki KPI'ye ihtiyacımız var.
IV: Envanter Hızı .
IV, gelecek dönemde tüketilmesini öngördüğümüz envanter yüzdesidir. Yöneticilerin elde envanterin talebi ne kadar iyi karşıladığını anlamasına yardımcı olur. Bir sonraki dönemin satış tahminini açılış hissesine bölerek hesaplanır. Aylık olarak IV izleme, stok talebini karşılamak için stok seviyesini optimal seviyeye getirme ve depodaki aşırı stok miktarını önleme konusunda önemli ipuçları sağlayacaktır. IV: Gelecek Ayın Satış Tahmini / Açılış Stoku
Kıyaslama: Sürekli SKU'lar için IV'ü% 60-70 arasında tutmak iyi bir talep eşleşmesi sağlarken IV'ün% 75-80'i hızlı hareket eden SKU'lar için daha faydalı olabilir. IV'ün% 60'ın altında olması aşırı stoğu gösterirken,% 80'in üzerindeki IV Kanban-Pull sistemi için olduğu gibi stokta olmadığından risklidir. Pratik olarak, tüm SKU'lara veya markalara yukarıda belirtilen KPI'lar aracılığıyla eşit muamele edilemez. Pareto Prensibi'ni uygulamak, SKU'ları (örn. Hızlı, sürekli, aralıklı ve yavaş hareket eden SKU'ları) kolayca kategorize etmeye yardımcı olacaktır. Sınıflandırma, aylık satış hacmine, marj oranına veya depodaki mevcut sayısına göre olabilir. Pareto İlkesini bu üç perspektif üzerinde kullanmak ve ardından ortalama ağırlıkları almak, her bir SKU'yu doğru kategoriye yerleştirmek açısından iyi bir varlık olacaktır.

Gelişmiş Depo Operasyonları ile Kombinasyon Örnekleri

Kamyonet veya Van Satış

AWO-PLUS-VanSales.jpg

Openbravo WebPOS ve Advanced Warehouse Operations ile bir karavandan satış.


WebPOS'u Gelişmiş Depo Operasyonlarının Yenileme mantığı ile birleştirirken, bunun bir gıda kamyonu veya başka bir ürün olmasına bakılmaksızın bir minibüsten satış yapma imkânı elde ediyoruz.


Nasıl: Kamyonet / kamyon, o kamyonda bulunması gereken tüm ürünlerin minimum / maksimum seviyelerine sahip ayrı bir İç Yönlendirme Alanında bir çöp kutusu olarak tanımlanacaktır. Operasyonel iken, WebPOS satışları yaparken sadece bu belirli IRA'dan tüketecek şekilde yapılandırılacaktır. Sürekli bağlanarak, satışlar ve kalan stok seviyesi, merkezi noktadan izlenebilir. Forklift merkezi stok noktasına geri döndüğünde, Advanced Warehouse Operations, forkliftin bir sonraki rotaya devam etmesi için gereken tüm ürünleri tam olarak doldurabilecektir.

Openbravo ile Gelişmiş Depo İşlemleri
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
Holdingler için Organizasyon Modelleme
Hiyerarşik organizasyon yapısı karmaşık çok uluslu işletmelerin veya farklı iş birimleri bulunan şirketlerin kolay modellenmesini ve desteklenmesini sağlar