NEDEN AÇIK KAYNAK KODLU YAZILIM?

Açık Kaynak

NEDEN AÇIK KAYNAK KODLU YAZILIMLAR?

NEDEN AÇIK KAYNAK

  • En büyük avantajı, müşterinin yazılım tedarikçisine bağımlı olmamasıdır. Müşteri herhangi bir lisans yatırımına girmeden yazılımı indirebilir, kullanabilir ve ihtiyaçları ile uyumlu olup olmadığına karar verebilir. İhtiyacını görüyor ise sadece servis ücreti öder, Lisans ücreti ödemez. AKK'lı yazılımlar tüm dünyanın ortak malıdır.

  • Tüm başarılı açık kaynaklı yazılımların arkasında onu daha popüler, güvenilir ve esnek hale getirmeyi amaçlayan bir ana firma ve yazılım çeşitli şekillerde destekleyen büyük bir topluluk vardır. Birçok insan belirli bir amaç için birleştiğinde, gerçekten harika işler ortaya çıkıyor.

  • AKK'lı yazılımların hemen hemen tamamı son teknolojik gelişmeler donanmıştır. Yazılım dünyasında son 10 yılda popüler olan, ve öne çıkan başarılı girişimlerin büyük miktarlarda yatırım/fon alması, birçok uzman firma ve kişilerin bu arenada tüm hünerlerini göstermesine sebep olmaktadır.

  • Yazılımın tüm kaynak kodları müşteride olduğundan, uzman desteğiyle yazılımı tamamen firma ihtiyaçlarına uyarlamak mümkündür. 

  • Yukarıdakiler sayesinde, yazılım projelerinin toplam geliştirme süresi ve  maliyetler düşer.

  • Ek geliştirme maliyetleri olmadan düzenli bir takvimle uygulama çekirdeği (core) güncellenir. Yeni özelliklere ve geliştirmelere erişim sorunsuz sağlanır.

  • Selensoft olarak, kuruluşumudan bu yana, dünyadaki başarılı AKK yazılımları seçiyor, test ediyor, yerelleştiriyor ve Türk firmalarının kullanımına sunuyoruz. 

NEDEN AÇIK KAYNAK KODLU YAZILIM?
Mehmet Demirel 23 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Toys R US'ın Openbravo Deneyimi
Çok Kanallı Deneyimsel Perakendecilik