ERPNext Tedarikçi Grubu

Tedarikçi Grubu

ERPNext Tedarikçi Grubu

Tedarikçi Grubu, bir şekilde birbirine benzeyen tedarikçilerin bir araya gelmesidir.

Tedarikçi, teslimatlara genellikle özel girdi ekleyen bir müteahhit veya taşerondan ayrılabilir. Tedarikçi, satıcı olarak da bilinir. Tedarik ettikleri mal ve ürünlere göre farklı tedarikçi türleri vardır.

ERPNext, kendi tedarikçi kategorinizi oluşturmanıza olanak sağlar. Bu kategoriler Tedarikçi Grupları olarak bilinir. Örneğin, tedarikçileriniz ağırlıklı olarak ilaç şirketleri ve FMCG distribütörleri ise, onlar için yeni bir Tedarikçi Grupları oluşturabilir ve grupları buna göre adlandırabilirsiniz.

Tedarikçi Grubuna erişmek için şu adrese gidin:

Ana Sayfa Satın Alma> Tedarikçi> Tedarikçi Grubu

1. Tedarikçi Grubu nasıl oluşturulur?

  1. Yeni üzerine tıklayın.
  2. Yeni Tedarikçi Kategoriniz için bir ad yazın.
  3. Bu Tedarikçi Grubu için bir Ana Tedarikçi Grubu belirleyebilirsiniz.
  4. İş Grubu onay kutusunu işaretlemek, onu bir Ana Tedarikçi Grubu yapacaktır.
  5. Tedarikçi Grubuna varsayılan bir Ödeme Koşulları Şablonu da atayabilirsiniz. Tüm donanım tedarikçilerinizin, müşteri siparişi ve yarı sevkiyat sonrası ödemelerinin yarısını aldıkları durumlarda kullanışlıdır.
  6. Kayıt etmek.

Tedarikçi Grubu?

Tedarikçilerinizi ERPNext'teki çeşitli seçeneklere göre sınıflandırabilirsiniz. Dağıtımcı, Elektrik, Donanım, Yerel, İlaç, Hammadde, Hizmetler vb. Gibi bir dizi seçenek arasından seçim yapın. Tedarikçinizi farklı tiplere ayırmak muhasebe ve ödemeleri kolaylaştırır.

2. Tedarikçi Grup Ağacı

Tedarikçi Grubunu, Hesap Planına benzer şekilde bir ağaç hiyerarşisi şeklinde de oluşturabilirsiniz.

Ağaç yapısını görüntülemek için tıklayın Ağacı kenar çubuğundan. Liste görünümüne geri dönmek için, sadece şunu seçin: Menü> Listeyi Görüntüle .

Tedarikçi Grubu

Yeni Kullanıcı İzinleri uygulandığında, artık hiyerarşi temelli izinleri uygulayabilirsiniz. Diğer bir deyişle, bir Tedarikçi Tedarikçi Grubunun ana düğümünü görüntülemesine izin verilirse, o ana düğümün alt düğümlerini otomatik olarak görüntülemeye hak kazanır.

Örneğin, yukarıdaki resimde, bir kullanıcının 'Distribütör' belgesini görmesi için kullanıcı izninin uygulandığını varsayalım. Daha sonra kullanıcının alt düğümlerini 'Kitap Dağıtıcı', 'Elektronik Dağıtıcı' vb.

  1. Tedarikçi
ERPNext Tedarikçi Grubu
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Satınalma Ayarları
Satın alma Ayarları