ERPNext Stok Giriş Amaçları

Stok Girişleri

Stok Giriş Amacı

Stok Girişi, çok amaçlı kullanılabilen bir stok işlemidir. Aşağıdaki her Stok Giriş Amacı hakkında bilgi edelim.

1. Amaç: Malzeme Sorunu

Malzeme İhracı girişi kalemleri bir depodan çıkarmak için yaratır. Maddi İhraçın teslimi üzerine, kalem stoğu Kaynak Deposundan düşülür.

Malzeme İhracı, genellikle ofis kırtasiye, ürün sarf malzemeleri vb. Gibi düşük değerli sarf malzemeleri için yapılır.

Malzeme sorunu

2. Amaç: Malzeme Makbuzu

Malzeme girişi, bir depodaki kalem (lerin) içeri stokuna oluşturulur. Serileştirilmiş ve toplu öğenin açılış bakiyesini güncellemek için bu tür stok girişi oluşturulabilir. Ayrıca Satınalma Siparişi olmadan satın alınan ürünler, Malzeme Makbuzu girişinden içe aktarılabilir.

Stok değerlemesi için, Malzeme Değerlemesi girişinde, Malzeme Değerlemesi zorunlu bir alan haline gelirse.

Malzeme girişi

3. Amaç: Malzeme Transferi

Depolar arası Malzeme Transferi için Malzeme Transferi girişi oluşturulur.

Malzeme Transferi

4. Amaç: Üretim için Malzeme Transferi

Üretim sürecinde, hammaddeler mağazalardan üretim bölümüne (genellikle WIP deposu) verilir. Bu Malzeme Transferi girişi İş Emri'nden yaratılmıştır. Bu girişteki kalemler, İş Emri'nde seçilen üretim ürün reçetesinden alınır.

Üretim Transferi

4. Amaç: Üretim

İş Emri'nden imalat yapılmıştır. Bu girişte İş Emri'nde seçilen malzeme listesinden hem hammadde hem de üretim maddesi getirilir. Hammadde ürünleri için, sadece Kaynak Deposu (genellikle WIP deposu) belirtilmiştir. Üretim kalemi için sadece İş Emrinde belirtilen hedef depo güncellendi. Teslimde, hammadde maddelerinin stoğu, hammadde maddelerinin imalat sürecinde tüketildiğini gösteren Kaynak Deposundan düşülür. Üretim döngüsünün tamamlandığını işaretleyen Hedef Depoya Üretim Öğesi eklenir.

üretim

5. Amaç: Repack

Repack Girişi, toplu alımlar daha küçük paketler altında yeniden paketlendiğinde oluşturulur. Repack girişi hakkında daha fazla bilgi için bu sayfayı kontrol edin.

6. Amaç: Taşeronluk

Taşeronluk işlemi, ham madde maddelerini taşeron deposuna şirket transferini içerir. Bu, taşeron için de bir depo eklenmesini gerektirir. Taşeronluk girişi, şirketlerin deposundan stokları taşeronların deposuna aktarır. Taşeronluk hakkında daha fazla bilgi için bu sayfayı kontrol edin .

alt sözleşme

ERPNext Stok Giriş Amaçları
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Depo Yönetimi
Depo Otomasyonu