ERPNext Satınalma Ayarları

Satın alma Ayarları

ERPNext Satınalma Ayarları

Satın Alma Ayarları, Satın Alma modülünün işlemlerinde uygulanacak özellikleri tanımlayabileceğiniz yerdir. Satın Alma Ayarlarını şu adreste bulabilirsiniz:

Ana Sayfa> Satın Alma> Ayarlar> Satın Alma Ayarları

Satın Alma Ayarları

Yapılandırılabilecek çeşitli seçeneklere bakalım:

1. Tedarikçi

1.1 Tedarikçi Adlandırma

Bir Tedarikçi kaydedildiğinde, sistem, Tedarikçiyi çeşitli Satın Alma işlemlerinde yönlendirmek için kullanılabilecek, o Tedarikçi için benzersiz bir kimlik veya ad oluşturur.

Başka şekilde yapılandırılmadıysa, ERPNext, Tedarikçinin Adını benzersiz ad olarak kullanır. Tedarikçilere SUPP-00001, SUPP-00002 veya benzeri diğer desenli seriler kullanarak isimler tanımlamak istiyorsanız, "İsimlendirme Serisi" olarak Tedarikçi İsimlendirme değerini seçin.

Adlandırma Serisi desenini tanımlayabilir veya seçebilirsiniz: Ayarlar> Veri> Adlandırma Serisi

Bir Adlandırma Serisinin tanımlanması hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın .

1.2 Varsayılan Tedarikçi Grubu

Yeni bir Tedarikçi oluştururken Tedarikçi Grubunun varsayılan değerinin ne olacağını yapılandırın. Örneğin, tedarikçilerinizin çoğu size donanım sağlıyorsa, varsayılan değeri 'Donanım' olarak ayarlayabilirsiniz.

2. Satınalma

2.1 Varsayılan Alış Fiyat Listesi

Yeni bir Satın Alma işlemi oluştururken varsayılan Fiyat Listesi'nin ne olması gerektiğini yapılandırın, varsayılan 'Standart Satın Alma' olarak ayarlanır. Bu fiyat listesinden ürün fiyatları alınacaktır. Para birimini ve ülkeyi değiştirmek için alanın sağındaki oku kullanarak 'Fiyat Listesini' değiştirebilirsiniz.

2.2 Satınalma Siparişi Gerekli

Bu seçenek "Evet" olarak yapılandırılmışsa, ERPNext ilk önce bir Satınalma Siparişi oluşturmadan doğrudan Satınalma Faturası veya Satınalma Fişi oluşturmanızı önler.

2.3 Satınalma Fişi Gerekli

Bu seçenek "Evet" olarak yapılandırılmışsa, ERPNext önce bir Satın Alma Fişi oluşturmadan Satınalma Faturası oluşturmanızı önler.

2.4 Satın Alma Sürecinde Aynı Oranı Koruyun

Eğer bu kontrol edilirse, ERPNext bir Satınalma faturası veya bir Satınalma siparişi ile yaratılan Satınalma Makbuzu'ndaki bir Ürünün fiyatını değiştirmenizi önleyecektir, yani satın alma döngüsü boyunca aynı fiyatı koruyacaktır. Öğenin fiyatının değişebileceği bir gereklilik varsa, bu seçeneğin işaretini kaldırmanız gerekir.

3. Bir işlemde birden çok kez Öğe eklenmesine izin ver

Bu onay kutusu işaretlenmediğinde, aynı Satınalma Siparişine bir öğe birden çok kez eklenemez. Ancak, yine de miktarı açıkça değiştirebilirsiniz. Bu, aynı ürünün yanlışlıkla satın alınmasının önlenmesi için bir onay onay kutusudur. Bu, örneğin imalatta, aynı malzeme için birden fazla kaynağın bulunduğu belirli kullanım durumları için kontrol edilebilir.

  1. Tedarikçi Grubu
  2.  
ERPNext Satınalma Ayarları
Mehmet Demirel 29 Eylül 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Tedarikçi Puan Kartı
Puan Kartı