Bu 6 Endüstri Robotlar Tarafından Devriliyor

Bu 6 Endüstri Robotlar Tarafından Devriliyor


Cyberpunk kurgu türünün bir Amerikan-Kanada öncüsü olan William Gibson “Gelecek zaten burada - sadece eşit olarak dağıtılmamış” dedi. Bu, özellikle işgücündeki robotlar için geçerlidir. Üretim ve otomotiv gibi bazı endüstriler için, robotik 1960'ların başlarında ortaya çıkmıştır. Diğerleri için, robotlar çalışmanın başarılma şeklini değiştirmeye yeni başlıyor.

Bu makalede robotlarla teknolojiyi destekleyen teknolojiyi, devrimi yaşayan endüstrileri ve işin geleceğinin robotlarla birlikte nasıl görüneceğini aradaki farklılıkları keşfedeceğiz.


Robotlara karşı Otomasyona karşı AI


Genellikle yanlış anlaşılan robotların, otomasyonun ve yapay zekanın tanımları ve yetenekleri birbirinden farklıdır. İlk olarak, robotlar fiziksel donanım, otomasyon veya AI ile çalışan “kabuk”. Otomasyon, insan müdahalesi olmadan işleri otomatik olarak yapabilen donanım veya yazılım yapmaktır.


Otomasyonun mutlaka AI ile çalışmadığını, ancak çalıştığını unutmayın. AI'sız bir otomasyon örneği, Unimation tarafından üretilen UNIMATE'tir. UNIMATE, büyük bir üretici tarafından kullanılacak ilk endüstriyel robottur. 1962'de New Jersey'de General Motors tarafından kuruldu.


Diğer yandan, AI, akıllı ajanlar aracılığıyla insan davranışını taklit eden veya öngören teknolojileri içeren geniş bir şemsiye terimdir. AI, günümüzde çoğunlukla makine veya derin öğrenmeyi ifade eder. AI'nın bu alt kümeleri, etraflarındaki ortamlarda toplanan verilere dayanarak kararlar almak için kendi programlarını "yeniden yazabilir".


Robotlardan en çok etkilenen sektörler


Robotların yakın gelecekte işleri tamamen artıracağını veya değiştireceğini öne süren bir araştırma var. Brookings Enstitüsü tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 30 milyondan fazla Amerikalı, AI'ların çoğunu robot şeklinde olan AI'larını kaybedecek.


Şu anda, bunlar robotlar tarafından devrim yaratan altı endüstridir:


Sağlık hizmeti. Tıbbi ortamlarda yardımcı olan tıbbi cihazlar ve robotlar bugün daha yaygın hale gelmektedir. Örneğin, Da Vinci Cerrahi Sistemi, hastanın vücudundaki küçük, hassas aletleri kontrol etmek için ameliyat eden cerrahın el hareketlerini taklit etmeye dayanır. İngiltere'deki bir hastanede yapılan bir denemede, cerrahlar, altı göze, bir robotik göz ameliyatı tekniği kullanarak membran çıkarma ameliyatını gerçekleştirdiler. NBCNews’e göre, robot grubundaki hastalar önemli ölçüde daha az kanama ve retinada daha az hasar gördü.


Ulaştırma. Girişimci Elon Musk, kariyerinin büyük bir bölümünü, şirketi Tesla ile kendi kendine sürüş arabasını gerçekleştirmeye adamıştır. Bu özerk araçlar, GPS, kameralar ve uçtan uca makine öğrenmesiyle desteklenmektedir. Kendi kendini süren otomobil şirketlerinin çoğu, bir 3D harita oluşturma teknolojisi olan LIDAR'a (Işık Algılama ve Değişme) güveniyor, ancak Tesla gibi şirketler otomobillerini daha iyi hale getirmek için daha derin öğrenmeye güveniyor. Yamaha’nın motosiklet süren bir insansı robotu olan MOTOBOT'u, daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlamak için gerçek zamanlı veri sağlarken makineleri sürüp test edebilir. Virgin’in Hyperloop One'ı, yolcuları vakum tüplerinden fırlatarak, insanların yolculuk şeklini sonsuza dek değiştirecek bir sistemi test ediyor.


Yüksek öğretim. AI ve chatbots, yüksek öğrenim endüstrisinde çok fazla umut veriyor. EDUCAUSE’deki uzmanlar, AI’nın uygulama vaatlerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini ve öğrencilerin verilere dayanarak burs olanaklarını eşleştireceğini söylüyor. Sohbet durumlarının bir kullanımı, Georgia State University’nin güz döneminden önceki yaz aylarında genel öğrenci SSS’sine cevap vermek için bir chatbot kullanması ve kayıt oranlarının yaklaşık% 4 artırılmasıdır. Kayıtla savaşan kolejler için hemen hemen her yerde düşüş var, bu onların kulağına müzik geliyor.


Ev. Robotlar ev otomasyonu endüstrisini hızla bozuyor. Akıllı evler şu anda “moda”. Foldimate, çamaşırlarınızı sizin için 1.500 USD tutarında tahmini bir hedef fiyatla katlayan bir robottur. San Francisco merkezli Aeolus, ev temizliği için manşet açıyor. Ev güvenliği bile, Vivint gibi ev otomasyon şirketleri ile toplulukları teknoloji konusunda daha güvenli tutmaya yardımcı oluyor.


Hükümet. Deloitte, AI ve otomatik robotlar gibi bilişsel teknolojilerin kamu sektörünü “yüz milyonlarca çalışan saatini” nasıl koruyabildiğini bildiriyor. Deloitte tarafından yapılan araştırmaya göre, hükümetin yaptığı işin çoğunu evrak işlerini kaydedip belgeliyor. RPA gibi teknolojiler ve ProcessMaker gibi akıllı süreç otomasyon yazılımı için bu, iş akışlarını dijitalleştirmek ve otomasyona sahip çalışanlar arasında zamandan kazanmak için büyük bir fırsat sağlar.


Finans

Chatbotlar ve diğer sanal asistanlar, şu anda FinTech dünyasında dalgalar oluşturuyor. Ortak örnekler arasında Capital One'dan Eno ve Bank of America'dan Erica yer alıyor. Ses tanıma, müşterilerin sesli komutla bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayan başka bir akıllı özelliktir. Doğal Dil İşleme (NLP) bunu gerçekleştirmenin arkasındaki teknolojidir.


Finansman için benzersiz olmamasına rağmen, Drift gibi konuşmacı AI, müşteri isteklerini filtrelemeyi çok daha kolaylaştırır. Bu botların asıl amacı, finans sektörünün yeni pazar taleplerini karşılamasına yardımcı olan masaya getirdikleri gelişmiş müşteri deneyimidir.


 


Geleceğe bakış


HackerNoon, “Dar AI, bulunduğumuz yer. General AI, gittiğimiz yer. ”Zayıf Narrow AI ile çalışırken, bugün bildiğimiz, gelecek genel zekaya doğru ilerliyor. Genel AI, robotların ve AI'nın insani kararlarla karar verebileceği bir adım ileride.


Derinlemesine öğrenme ve diğer bilişsel teknolojideki gelişmelere AI ayrımcı önyargıları ve doğruları nasıl yanlıştan ayırt edebileceğini öğretebiliriz, ancak gerçek süper meraklılık oldukça uzun sürmeyecektir. O zamana kadar, insanlar “artırılmış istihbarat” olarak adlandırılan şeyde robotlarla ve AI ile birlikte çalışmayı bekleyebilirler - robotların insanlara karşı çalışmalarını geliştiren, insanlara karşı çalışmalarını geliştiren bir tür istihbarat. Birlikte insanlar ve robotlar olağanüstü şeyler başarabilir.


Zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olacak otomasyonu düşünmek? Yüzlerce müşteriye www.processmaker.com adresindeki işlem otomasyonu yoluyla kurumsal iş akışlarını iyileştirmelerinde nasıl yardımcı olduğumuz hakkında daha fazla bilgi edinin.



ProcessMaker hakkında

ProcessMaker düşük kodlu bir iş süreci yönetimi ve iş akışı yazılımıdır. ProcessMaker, iş analistlerinin, insanları ve mevcut şirket sistemlerini birbirine bağlayan karmaşık iş süreçlerini otomatikleştirmek için BT ile işbirliği yapmalarını kolaylaştırıyor. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Durham eyaletinde bulunan ProcessMaker, beş kıtada 35 ülkeye yayılmış bir ortak ağına sahiptir. Fortune 100 şirketleri de dahil olmak üzere yüzlerce ticari müşteri, temel iş süreçlerini dijital olarak dönüştürerek daha hızlı karar alma, daha iyi uyumluluk ve daha iyi performans sağlama gibi ProcessMaker'a güveniyor.

Bu 6 Endüstri Robotlar Tarafından Devriliyor
Mehmet Demirel 5 Aralık 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Yapay Zeka'nın İşletmenizi Nasıl Geliştirebileceğine İlişkin İlk Beş Neden
Yapay Zeka ile Dijital Dönüşüm