Bir üretim emri nasıl işlenir?

Üretim Siparişi Oluşturma

Bir üretim siparişi nasıl işlenir?


Giriş


Odoo'da üretimi yönetmenin iki temel yolu vardır. İlk yöntem sadece bir belge ile çalışmayı sağlar. Bu belge üretim siparişidir. İkinci yol, üretim süreci üzerinde size daha hassas kontrol sağlamak için ek belgeler kullanır. Bu yolla, Üretim emirleri / siparişleri, iş emirleri tarafından tanımlanan bir veya daha fazla adıma bölünür ve bunlar, rotaların tanımladığı bir emir ile gerçekleştirilir.


Rotasız imalat nasıl yönetilir


Ürününüzün üretilmesi için gereken tüm çalışmalar tek bir yerde, bir kişi tarafından, bir adımda gerçekleştirilirse ve / veya iş emirleri ve işlemler tarafından sağlanan ayrıntılı kontrol seviyesine ihtiyaç duymuyorsanız, üretim siparişlerini yordamsız kullanacaksınız.


İşlemlerinizi bu şekilde yönetmek, Odoo'daki varsayılan davranıştır.

Planlamadan üretime iki temel aşama vardır:

  1. Üretim siparişleri oluşturun

  2. Üretimi Kaydedin


Üretim rotalar ve iş emirleriyle nasıl yönetilir?


İş emirleri ve yönlendirmeleri kullanmak için, seçenek etkinleştirmeniz gerekecektir iş emirleri ile üretimini Manage itibaren konfigürasyonu ‣ Ayarlar . Daha sonra malzeme listelerine rutinler ekleyebilecek ve ilgili bazı ek alanları yapılandırabileceksiniz. Ayrıca , iş emirlerinin uygulandığı yerler olan iş merkezleri oluşturabileceksiniz .


Routings ve iş emirleriyle üretim yaparken, her iş emri ayrı ayrı planlanır. Ayrıca, zaman ve kapasite planlamasına erişiminiz olacak ve bir iş merkezi düzeyinde maliyet ve verimlilik raporları sunacaksınız.


Routings kullanarak imalat birkaç aşamaya ayrılabilir. Ürününüzü yapılandırırken, bileşen iş siparişlerini tanımlayan bir yönlendirme eklemeniz gerekir. Üretim siparişini planladıktan sonra, iş emirlerini çizelgeleme adımına sahip olacaksınız.


Böylece iş akışı aşağıdaki gibi üç temel aşamaya ayrılır:


  1. Üretim siparişleri oluşturun

  2. İlgili iş emirlerini planlayın.

  3. Zamanlanmış işi yapın ve prodüksiyonunuzu kaydedin

Bir üretim emri nasıl işlenir?
Mehmet Demirel 9 Ekim 2019
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
ERPNext Çok Seviyeli Ürün Ağacı Yönetimi
Çok Seviyeli BOM