Activiti Cloud BPM'e Genel Bakış

Activiti BPM Bulut

Activiti Cloud, bulut ortamlarında BPM uygulamaları için ölçeklenebilir ve şeffaf bir çözüm sağlamak üzere tasarlanmış ilk Cloud Native BPM çerçevesidir.

BPM disiplini, kuruluşların işlerini nasıl yaptığını ve bu çalışmanın yinelemeli bir şekilde nasıl geliştirilebileceğinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için oluşturulmuştur. BPM Suites, bir şirketin iş süreçlerini otomatikleştirmek ve izlemekle görevli merkezi bir BPM Sunucusuna ev sahipliği yapması temelinde tasarlandı. Bu yaklaşım, modern organizasyonlarda çeşitli hayal kırıklıklarına neden oldu ve aşağıdaki liste, BPM Suite'i benimseyen orta ölçekli kuruluşlar için temsil edilen bazı acı noktalarını vurgulamaktadır:

  • BPM Suites, kuruluş içindeki BT Departmanının (Yazılım) başka türlü bilmesi gerekmeyen bir teknoloji yığını üzerine inşa edilmiştir

  • BPM Suites genellikle diğer ekosistemlerle iyi bir şekilde bütünleşmez

  • Kullanıcıların işi yapmak için tamamen yeni bir araç seti öğrenmesi gerekir

  • BPM Suite'in çalışacağı altyapıyı yöneten bölüm, gerekliliklerini bilmiyor. Aynı şey, BPM Suite'in Veritabanlarını ayarlamak için nasıl çalıştığını anlaması gereken DBA'lar için de geçerlidir.

  • BPM Suites tarafından sağlanan Kullanıcı Arabirimleri genellikle yeterince esnek değildir. Birçok BPM uygulaması, Kullanıcı Arayüzlerinin birden çok yeniden uygulanmasına ihtiyaç duyar

  • BPM Suite'in benimsenmesi genellikle işletmeden alınır ve kuruluş içindeki dahili yazılım geliştirme ekipleri tarafından desteklenmez ve bu sürtünme uygulama sırasında gecikmelere ve sorunlara neden olur.

Bu acı noktalarının çoğu, BPM Suites'in bir dizi teknoloji uyguladığı ve organizasyonları bunlara uyum sağlamaya ittiği için ortaya çıkar. Bu elbette ret, acı ve hayal kırıklığına neden olur.

Bulut ortamlarının / platformlarının ve bu tür ortamların (mikro hizmetler, konteynerler ve hizmet orkestratörleri gibi) benimsenmesini kolaylaştıran araçların yükselmesiyle BPM Suites, günümüzde kendilerini bu ortamlara uyacak şekilde yeniden tasarlamaya zorlanmaktadır.

Kaplar, teknoloji tarafındaki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Artık içinde çalışan herhangi bir yazılımı gizleyen kaplardan sorumluyuz. Ancak kaplar yeterli değildir. BPM Suites'in temel sorunu, çoğunun monolit olarak tasarlanması ve benimseyenleri ya hep ya hiç gitmeye zorlamasıdır. Spektrumun diğer tarafında, çok çeşitli geliştirme ve dağıtım senaryolarını desteklemek için olabildiğince genel olmayı amaçlayan Açık Kaynaklı BPM Çerçeveleri bulacaksınız. Bunu yaparak, bu projeleri kullanmak, korumak ve farklı mimarilere uymak zahmetlidir. Bu genel yaklaşım nedeniyle, Açık Kaynaklı BPM çerçeveleri, çözümleri uygulayana çok fazla karar verir, onları yalnızca çerçevenin iç kısımlarını öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda sadece uzmanların doğru bir şekilde verebileceği karmaşık kararlar vermeye iter.

Activiti Bulut, Activiti İşlem Motorunu en düşük seviyeye indirmeye ve mümkün olduğunca tek odaklı tutmaya yönelik bir girişimdir. Aynı zamanda, Activiti Cloud çoğu BPM uygulaması için gerekli olan bir dizi iyi tanımlanmış ve odaklanmış hizmet sunar. Bu hizmetlerin her biri kullanıma hazırdır, ancak hepsi birbirinden bağımsızdır. İhtiyacınız olanı ve ne yapmadığınızı seçebilir veya sağlanan uygulama ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa uygulamaları değiştirebilirsiniz.

Process Runtime'ın Activiti Cloud perspektifinden ana amacı, BPMN 2.x iş süreci tanımlarını anlamak (ayrıştırmak) ve bunların yürütülmelerini otomatikleştirmektir (çalışma zamanı / süreç yürütme).

Süreç Çalışma Zamanı endişelenmemelidir:

  • İşlem tanımlarının saklandığı yer

  • Proses versiyonları ve değişikliklerle ilgilenmek

  • Kimlik yönetimi

  • Tek seferlik

  • İş infazları

  • Zamanlayıcı mekanizmaları

  • Sistem Entegrasyon mekanizmalarına Sistem sağlanması

  • E-posta Gönderme

  • Geçmiş / Denetim bilgilerinin saklanması ve bu bilgilerin sorgulanması için bir yol sağlanması

  • Motor tarafından üretilen verileri tüketen müşterilerin performansı

  • Sistemin durumundaki değişiklikler hakkında anlık bildirimler

Süreç Çalışma Zamanının yapmaması gereken şeylerin bu listesine dayanarak, farklı Activiti Cloud bileşenleri oluşturduk ve istediğimiz zamanın% 90'ını gerektiren tüm bu işlevleri sağlamak için süreç çalışma zamanı ile etkileşime girecek 3. taraf bileşenleri kabul ettik. bir BPM projesi uygulamak.


Activiti Cloud, sıfır kesinti süresi dağıtımlarını (örneğin kubernetes güncellemeleri, kanarya sürümleri, A / B testi) desteklemek ve uygulamanızı başlattığınız andan itibaren üretime hazır bileşenleri kullanarak ölçeklendirmek için tasarlanmıştır. Activiti Bulut, modern bulut tabanlı platformlarda Activiti'nin kullanılmasını doğal hale getirir.

Ayrıca, araçlarımızı kullanmanın farklı kişiler için (geliştiriciler / DevOps / son kullanıcılar) doğal hissetmesini sağlıyoruz:

  • Spring Boot / Spring Cloud: zaten bu teknolojileri kullanıyorsanız, karışıma Activiti Cloud'u eklemek kolay olmalıdır

  • Kubernetes ve Docker gibi teknolojilere bakıyorsanız, tüm bileşenlerimiz kullanıma hazırdır ve bu ortamların gereksinimleriyle uyumludur.

  • Kutudan çıkan bileşenlerden bazılarını değiştirmek / özelleştirmek istiyorsanız * -cloud-starters'ımızı kullanabilirsiniz.

  • Temel teknoloji yığınını değiştirmek istiyorsanız, örneğin RabbitMQ'yu ActiveMQ veya Kafka'ya değiştirin, çünkü Spring Cloud soyutlama katmanlarına güveniyoruz.

  • İşlem / uygulama geçişi ve güncellemeleri hakkında endişeleriniz varsa, Süreç Çalışma Zamanı için açıkça yazılan karmaşık geçiş araçlarıyla uğraşmak yerine, kapsayıcı sürümleri ve veri geçişiyle uğraşmak için endüstri standardı yollara güvenebilirsiniz.

  • Zaten bir Sürekli Entegrasyon / Dağıtım boru hatlarınız varsa, BPM'ye özgü blokları bu araçlarla entegre edebilirsiniz. 

Activiti Cloud BPM'e Genel Bakış
Mehmet Demirel 20 Ocak 2020
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment
Dramatic Cost Savings with Amazon Textract
Introducing Alfresco & Amazon Textract